Strzelnica dla każdego

Viking

New Member
27
0
Broni ostrej bez pozwolenia nie kupimy ale można się nauczyć strzelać

http://www.strzelnica.com.pl/1,1,o_nas.html

Jest drogo ale za to mają broń wojskową, policyjną, myśliwską...To chyba jedna z niewielu możliwości nauki strzelani dla kogoś kto nie ma broni palnej - strzelajac z wiatrówki się nie nauczymy bo nie uwzględnia ono "kopnięcia broni".

Oreł

Well-Known Member
574
465
Jest cholernie drogo. Do tego ceny podane w kłamliwej formie.

PŁACISZ TYLKO ZA WYSTRZELONE NABOJE I ZUŻYTE TARCZE!

CZYLI NIE PŁACISZ ZA CZAS, INSTRUKTORA, STANOWISKO I UŻYCZENIE BRONI.

Nie, wcale nie płacisz, tyle, że nabój .22 LR kosztuje prawie cztery razy więcej niż normalnie i masz "minimalną ilość strzałów". Niektóre ceny mają wyższe nawet niż niesławne poznańskie Magnum, a to już trzeba się naprawdę postarać.

strzelajac z wiatrówki się nie nauczymy bo nie uwzględnia ono "kopnięcia broni".

Strzelając z wiatrówki nauczysz się wszystkiego co istotne: ściągania spustu, zgrywania przyrządów, oddechu, postaw. Kontrola odrzutu to najmniejszy problem.

OP
OP
V

Viking

New Member
27
0
Dla mnie właśnie największym problemem było nauczenie się kontroli odrzutu. Z bronią krótką nadal mam problemy własnie z odrzutem ale to już są widać indywidualne sprawy - np praktycznie nie musiałem uczyć się celować ani stac w odpowiedniej pozycji - to zawsze było u mnie automatyczne tak jak przy strzelaniu z łuku.
No niestety drogo jest, mam ojca myśliwego więc dokładnie wiem ile kosztuje amunicja...

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
Nie mam doświadczenie z bronią palną ale pykam z wiatrówki. TUTAJ koledzy piszą, że limitowa sprężynówka kopie równie mocno co sztucer. Muszę przyznać, że mój Hatsan dosyć mocno wierzgał zanim go nie dałem do przeróbki. Poza tym widzę, że są na rynku zabawki imitujące odrzut, kurcze nawet słyszałem jak ktoś się chwalił, że jego sprzęt do ASG ma jakiś blow back czy tam coś.

Do góry Bottom