Słup ogłoszeniowy

N

nowy.świt

Guest
Potrzebujesz pomocy przy jakimś projekcie? może masz do sprzedania książkę o ekonomii lub maczetę?
... Lub do oddania młodego kota odchowanego w Libertariańskich tradycjach? - ten wątek do tego służy.

k94k

Active Member
101
98
http://www.narodowiec.com.pl/ -tu trwają prace konserwacyjne wiec trzeba czekać.
Zarejestrowalem sie tam kiedyś jak byłem jeszcze "kolibrem". Przy rejestracji można było wpisać partię/organizację którą sie popiera-wyświetlało się to potem po lewej pod awatarem przy poście który napisałeś na forum.
Popełniłem błąd i wpisałem KNP o_O. Od razu mnie wyjebali.
Nie zdążyłem nawet nic napisać.
Pamiętam, że był tam temat dragach. Tylko jeden kolo pisał, żeby je zalegalizować bo wtedy wszystkie ćpuny sie zaćpają i umrą a od tego bedzie tylko lepiej.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
modelki już ci się znudziły?

Nie rozumiem pytania - jak myjesz ręce to ktoś ci mówi "a co mycie zębów ci się już znudziło?"

http://www.narodowiec.com.pl/ -tu trwają prace konserwacyjne wiec trzeba czekać.
Zarejestrowalem sie tam kiedyś jak byłem jeszcze "kolibrem". Przy rejestracji można było wpisać partię/organizację którą sie popiera-wyświetlało się to potem po lewej pod awatarem przy poście który napisałeś na forum.
Popełniłem błąd i wpisałem KNP o_O. Od razu mnie wyjebali.
Nie zdążyłem nawet nic napisać.
Pamiętam, że był tam temat dragach. Tylko jeden kolo pisał, żeby je zalegalizować bo wtedy wszystkie ćpuny sie zaćpają i umrą a od tego bedzie tylko lepiej.

Widać, że twórcy strony wiedzą o swoich brakach w argumentacji - dlatego nie chcą aby im ktoś elektorat zabierał.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Jak się nazywa takie tło jaskrawe używane w filmach do efektów specjalnych ?

military

FNG
1 766
4 727
Albo blue box. Albo blue screen. Zależnie od tego, jaki kolor w danej scenie będzie neutralny (chroma key).

blueboxxo6.jpg

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Ma ktoś dane nt. Podatków w Polsce - dokładna rozpiska ile % ZUS ile VAT itd...

Aterlupus

Well-Known Member
474
971
Ma ktoś dane nt. Podatków w Polsce - dokładna rozpiska ile % ZUS ile VAT itd...

Tu jest to całkiem fajnie zrobione, nie wiem niestety na ile merytorycznie, ale budzi zaufanie ;).

Same kalkulacje są niestety w większości wypadków niemożliwe do przeprowadzenia. Mikke podał kiedyś przykład samochodu. Podatki jakie płaci nabywca nowego fiata to nie tylko Vat i akcyza za samochód. To także podatek dochodowy pracowników pracujących w fabryce Fiata i Cit płacony przez firmę. To akcyza na energii wykorzystanej przy wytworzeniu auta, podatek od półproduktów, ludzi którzy je wytworzyli, firm które ich zatrudniły, ludzi którzy je dowieźli do fiata, paliwa dzięki któremu je dowieziono, akcyzy od pojazdów potrzebnych do dowiezienia, myta na drogach, cła gdy produkt jest zagraniczny. Półprodukty powstały z surowców... Każdy widzi dokąd to prowadzi.

Należałoby wobec tego zastosować metodę, którą wykorzystał Staszek z Halinowa w swoim filmiku (chyba nawet tym zalinkowanym wyżej). Patrzysz jak sytuacja ma się w budżecie - skąd pochodzą dochody, sprawdzasz ile jest polaków pracujących w sektorze prywatnym (czy liczyć ludzi wykonujących pożyteczną pracę - hutnicy, górnicy, nauczyciele - ale pracujących w budżetówce, twój wybór) i ile takowy polak zarabia. Dzielisz to jak należy i zaraz zobaczysz ile statystycznemu obywatelowi zabrano i jaką drogą.

Do góry Bottom