Śliczny i posłuszny - artykuł prasowy

Avx

Active Member
831
186
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,127823,14174867,Sliczny_i_posluszny.html

Ewa T. dawno temu zakatowała 6-letniego chłopca. Sąd skazał ją na piętnaście lat więzienia. Wyrok uległ już zatarciu. Dziś Ewa T. jest ekspertem Ministerstwa Edukacji Narodowej i nauczycielką.

Bez komentarza.
Katechetką, dodajmy. Surowo uczy młodzież, jak unikać grzechu. To byłoby śmieszne, gdyby nie...

PS. Jej prawdziwe dane osobowe łatwo znaleźć w necie, na wykopie chociażby...

OP
OP
Avx

Avx

Active Member
831
186
Aha, właśnie mnie ktoś zapytał o aksjomaty i dzieci na innym forum. Błagam, nie w tym temacie.
Po pierwsze, nie jestem Krzysio (chociaż go lubię) i w tej kwestii się z nim nie zgadzam.

PO DRUGIE. Jest coś takiego, jak ostracyzm. I to w tej sprawie promuję.

Bo niezależnie od tego co sądzimy o wyrokach, ona już wyrok odbywała. Do tego jej się zatarł.

Natomiast w życiu nie powinna być przyjęta do szkoły. Nie do mojej. Nie do szkoły, której klientem będzie moje dziecko (jeśli kiedyś będę miał). Etc.

Ostracyzm.
Szkoły państwowe psychopatów promują. O tym jest ten temat.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
Ten news mnie wcale nie zdziwił. Mamy kolejny dowód na to, że swój do swego ciągnie i ręka rękę myje :) . Do tego baba pochodzi z "inteligenckiej" i patriotycznej rodziny, której członkowie tworzyli polskie prawo :) . Władza takich przygarnia bo są posłuszni jak psy na łańcuchu i tak samo pojebani jak ona.

To pokazuje, że ludzie systemu tak do końca nie są ludźmi :) , to są ogarnięci autorytaryzmem i zamordystycznymi zasadami maniacy, zwyrole, ona jest skrajnym przypadkiem. Pamiętam nauczycieli ze szkoły i część z nich sprawiała wrażenie zjebów, którzy się nadają tylko do pracy w systemie, bo na wolnym rynku by się na nic nie przydali.

EDIT:

Avx napisał:
Szkoły państwowe psychopatów promują. O tym jest ten temat.

W TVN już i tak zrobili z tego temat o przemocy wobec dzieci i jaka ona jest be, kiedy istotniejsze jest zupełnie co innego.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Bo niezależnie od tego co sądzimy o wyrokach, ona już wyrok odbywała. Do tego jej się zatarł.
.

Kto go zatarł? Państwo? Walić to! Co to jest w ogóle za słowo? Zatrzeć to można tynkowaną ścianę lub silnik. Babsztyl jest mordercą (zabiła bezbronnego człowieka) i wg mojego prawa powinna wisieć na sznurze i dyndać w rytm zachodniej cyrkulacji.
Gdyby ktoś zabił Ci bliską osobę, też byś coś "zacierał"?

ps: Piter, niech pipety z TVN-u nie pierdzielą o przemocy wobec dzieci, bo rząd, który reprezentują, słynie z niej: odbiera dzieci rodzicom, wymyślił przymus edukacji od 6 roku itd.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Kto go zatarł? Państwo?
Teraz to zatarcie zauważyłem. Zatarcie zazwyczaj nie jest za darmo! Jak mawia mój znajomy kryminalista (bandyta, 2 morderstwa), to większość przypadków zacierania, za poważne przestępstwa jest w zamian za kolaborację. Czyli na 90% ten babsztyl to albo kapuś, albo coś znacznie gorszego!
Szubienica dla takiego ścierwa, to mało.

telpeloth

państwosceptyk
256
292
Teraz to zatarcie zauważyłem. Zatarcie zazwyczaj nie jest za darmo! Jak mawia mój znajomy kryminalista (bandyta, 2 morderstwa), to większość przypadków zacierania, za poważne przestępstwa jest w zamian za kolaborację. Czyli na 90% ten babsztyl to albo kapuś, albo coś znacznie gorszego!
Szubienica dla takiego ścierwa, to mało.

Krzysio -- nie masz racji.
Wystarczy tylko rzucić okiem na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Zatarcie_skazania

Dla leniwych: po 10 latach od zakończenia wyroku więzienia jest on zacierany. Sąd może skrócić czas zatarcia do 5 lat, jeśli kara więzienia była < 3 lat. Jeśli dostałeś grzywnę lub ograniczenie wolności, to zatarcie wynosi lat 5 możliwością skrócenia do 3.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Jeśli nie było adekwatnej kary, a taką jest śmierć za mord, nie może być mowy o zacieraniu czegokolwiek.

Powtórzę co myślę: zamordowanie dziecka (bezbronnej istoty) to zbrodnia najwyższego kalibru, natomiast zamordowanie kobiety w ciąży, zwłaszcza widocznej, jest najbardziej plugawym, wstrętnym i ohydnym czynem, jakiego może dokonać homo-sapiens. Moje postrzeganie jest takie, że nie ma litości dla osób targających się na czyjeś życie, kiedy towarzyszy temu inicjacja agresji z powodów: rabunkowych, seksualnych, czy wynikających z jakichkolwiek frustracji i przeżyć nie związanych bezpośrednio z ofiarą. Krótko mówiąc, zamordujesz niewinnego, dostaniesz czapę. Żyjemy zbyt długo i osiągnęliśmy zbyt wiele jako ludzkość, by usprawiedliwiać morderstwo na osobie niewinnej. Nie mówię, by państwo czy jakieś sztuczne prawo to regulowało, mówię, że zupełnie naturalnym odruchem jest likwidacja osoby mającej czyjeś życie za nic.

ps: Można dyskutować nad zasadnością zabijania ludzi okradających z dobytku, z dochodu, czy gwałcicieli, ale kurde, czy nie jest samoobroną odjebka ciemiężycieli, którzy za pomocą monopolu na przemoc, codziennie dybią na każdego z nas? W obecnej sytuacji, polskie państwo wykorzystuje wszystkie narzędzia, by całkowicie zniewolić i zgnoić ludzi, wprowadzając tylnymi drzwiami niewolnictwo w każdym zakresie aktywności. Nie wierzę, by ktoś, kto ma olej we łbie tego nie widział.

Do góry Bottom