Skurwysyny nękają rodzinę mieszkającą w przyczepie

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Małgorzata i Marcin mają trójkę dzieci, a ponieważ nie mieli gdzie mieszkać, kupili dużą przyczepę kempingową i postawili na działce. Ocieplili ją i zadaszyli tworząc w ten sposób tymczasowy dach nad głową. Ale teraz mają na głowie nadzór budowlany, policję i prokuraturę. - Nic nie budowaliśmy, a każą nam rozbierać przyczepę, którą kupiliśmy w całości. Dokąd mamy pójść? - pytają.

(...)

- Musiałem zrobić ocieplenie, bo już na jesieni w środku było zimno. Dzieciaki teraz też często chorują, bo jak na zewnątrz jest zimno, to wystarczy otworzyć drzwi i przeziębienie gotowe. Ale chcieliśmy się jakoś tutaj przemęczyć – opowiada pan Marcin. – Wszystko było dobrze, aż jeden z mieszkańców wsi złożył skargę do nadzoru budowlanego. Zaczęły przyjeżdżać do nas jakieś kontrole, potem przyszło pismo, że nadzór wstrzymuje nam prace budowlane. Zdziwiliśmy się, bo my niczego nie budowaliśmy. Pokazywałem nawet inspektorom, że to przyczepa. Tłumaczyłem, że zdjąłem koła, żeby opony nie sparciały i pod osie podłożyłem betonowe kostki, ale w każdej chwili mogę koła założyć i przesunąć przyczepę. Ale oni i tak swoje.

(...)

- Czy ci urzędnicy zastanowili się, dokąd pójdziemy z trójką dzieci, jak będziemy musieli rozebrać naszą przyczepę? – mówi pani Małgorzata. – Przecież w gminie Kartuzy nie ma mieszkań zastępczych przyznawanych ot tak po prostu. My chcieliśmy sobie poradzić sami, nie czekaliśmy na pomoc urzędów, nikomu nie wadziliśmy, płacimy za wodę, za ścieki, za prąd. Przecież nie chcemy mieszkać w tej przyczepie do końca życia. Chcemy wybudować dom i przygotowujemy dokumenty, ale na to trzeba pieniędzy i czasu.

Źródło: http://expresskaszubski.pl/aktualnosci/ ... -budowlany
Wykop: wykop.pl/link/938345/zamieszkali-w-przyczepie-ale-przyczepil-sie-do-nich-nadzor-budowlany-i-p

:mad: Kurwa normalnie jak czytam takie rzeczy to mam ochotę zajebać sukinsynów młotkiem.

D

Deleted member 427

Guest
Gdzie jest Andrzej Breivik, kiedy jest potrzebny? Zamiast bezsensownie faszerować ołowiem socjalistyczny narybek, powinien za cel obrać sobie takie skurwysyństwo - prokuratorów i urzędasów. Ale nie - lepiej walić do bachorów.

W podlinkowanym tekście zwraca uwagę coś jeszcze, cytuję:

Wszystko było dobrze, aż jeden z mieszkańców wsi złożył skargę do nadzoru budowlanego.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Bo oni jednak z tej przyczepy dom zrobili, ale kapuś i urzędasy i tak do uboju sanitarnego.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
kawador napisał:
Gdzie jest Andrzej Breivik, kiedy jest potrzebny? Zamiast bezsensownie faszerować ołowiem socjalistyczny narybek, powinien za cel obrać sobie takie skurwysyństwo - prokuratorów i urzędasów. Ale nie - lepiej walić do bachorów.

Dobrze wiedział co robi. Jak się im wali w bachory to wtedy naprawdę ich to boli. Jak będziesz walił w nich to nie przestaną, będą to robić dalej z większą złością w obstawie kominiarzy. A jak siekniesz w bachory tych podludzi to braknie im psów, ubeków i kominiarzy do ochrony. Będzie wtedy bydło siedzieć w domach i nie będzie mieć czasu ludziom bruździć.

kawador napisał:
W podlinkowanym tekście zwraca uwagę coś jeszcze, cytuję:

Wszystko było dobrze, aż jeden z mieszkańców wsi złożył skargę do nadzoru budowlanego.

Zawsze się jakiś kapuś znajdzie. Takich to trzeba bezwzględnie tępić.

countryboy

New Member
131
1
Ten wieśniak co ich podkapował reżimowym urzędom zasługuje na to, żeby sam stracił dach nad głową. Ludzie chcą sobie jakoś radzić w tych pojebanych czasach. Nie wadzą nikomu, płacą rachunki, dbają o dzieci na ile pozwalają im możliwości, a tu taki cios. Zamiast pomóc, albo przynajmniej nie szkodzić, odjebał im jednym słowem chujnie

M

Matrix

Guest
Niepotrzebnie upodobnili przyczepę do domku jednorodzinnego, mogli nie zdejmować kół. Tylko najinteligentniejsi potrafią ominąć prawo. Pozostali liczą na litość...

countryboy

New Member
131
1
Samo zdjęcie kół to jeszcze nic. Prawdopodobnie (z punktu widzenia biurwy) ocieplanie i dobudowanie daszku miało wpływ na decyzję urzędasów. W takim wypadku można to podciągać pod garaż dla przyczepy. Dla mnie dalej jest to niedorzeczne i nijak ma się z prawem budowlanym. Taka wiata, o ile nie jest zbyt blisko granicy działki, to tak jak domek na narzędzia na ogródku działkowym

Oreł

Well-Known Member
574
465
U nas na Jeżycach jest na takich życzliwych dobry, tradycyjny, ludowy sposób: na murach pojawiają się napisy zwięźle informujące o osobie donosiciela i naturze jego stosunków z organami państwa. Środek nie jest nadużywany, użyto go w ostatnich plus-minus dziesięciu latach dwa razy wobec trzech delikwentów.

D

Deleted member 427

Guest
To są bardzo skuteczne, pokojowe metody. Przypomniałeś mi o tym:

NeighborBansGuns.jpg

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
W tym kraju już kiedyś była całkiem podobna i znana sprawa:
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/pl/wiki/Michał_Drzymała

Z tym że teraz zamiast z zaborcą walczyć trzeba z pewnym siebie dziadem z urzędu.

W tej sytuacji Drzymała systematycznie, codziennie przesuwał ów wóz na niewielką odległość, co dało mu argument, iż jako pojazd ruchomy nie podlegał przepisom prawa budowlanego.

Draństwo.

OP
OP
Alu

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Ja nie mam fejsbuka ale jak ktoś ma to może polubić:
http://www.facebook.com/pages/NIE-dla-a ... 5800306234

Ta historia dobrze pokazuje absurdy polskiego prawa budowlanego i jak sprawa trafi do ogólnopolskich mediów to politykom ciężko będzie występować przeciwko rodzinie z dziećmi. W końcu to nie jakiś wstrętny kapitalista-hotelarz. Skojarzenie z Drzymałą jest oczywiste, polski zamordysta nie różni się niczym od pruskiego. Może to będzie jakiś impuls do zmian?

M

Matrix

Guest
aluzci po co przejmować się jakąś rodziną, która nie potrafi nie narażać swoje potomstwo na niedostatek, zresztą jak buduje dom, mają działkę to po co pakują forsę na obudowę przyczepy ( dach, otulina przyczepy ). Co chcą osiągnąć ? ale twoje serce niby libertariańskie lituje się nad ich głupotą, bo dzieci, bo krzywda, bo jak tak można.

zaręczam, że ojciec to socjalista, któremu nie chce się pracowac i jak najtańszym kosztem chce wybudować domek dla rodziny. Może sie mylę, ale widzę w tym lenistwo i infantylizm starego.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Jakkby był socjalistą to by poszli do mieszkania socjalnego, a nie kupował dużą przyczepę i ocieplenie do niej.

zygfryd

Active Member
241
48
@Matrix
przyczepę ocieplili by jakoś przeżyć zimę, widocznie nie stać na czynsz za mieszkanie i jednoczesne budowanie

OP
OP
Alu

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Co chcą osiągnąć ?
A co cię to obchodzi? Ja nie znam ich sytuacji i nie mam zamiaru oceniać tego jak mieszkają.
Ale mieszkają na swojej działce, w swojej przyczepie i każdy urzędas, który im w tym przeszkadza zasługuje na napiętnowanie rozpalonym żelazem.

M

Matrix

Guest
aluzci20 napisał:
Co chcą osiągnąć ?
A co cię to obchodzi? Ja nie znam ich sytuacji i nie mam zamiaru oceniać tego jak mieszkają.
Ale mieszkają na swojej działce, w swojej przyczepie i każdy urzędas, który im w tym przeszkadza zasługuje na napiętnowanie rozpalonym żelazem.

Fakt na swojej, powinni sobie na niej robić co im się żywnie podoba, ale najpierw niech wyzwola swoją ziemię z pod okupacji państowej, a potem mogą się popisywac swoją niezależnością. To, ze kupiłeś sobie kawałek ziemi w jakimś demokratycznym kraju nie znaczy, że możesz sobie na niej postępować jak ci się żywnie podoba.

Do góry Bottom