Sędzia we własnej sprawie, czyli jak władza cenzuruje nieprzychylną sobie krytykę

iras

New Member
25
0
Rzucam ten temat pod rozwagę tutejszym Wolnościowcom, aby się w libertariańskim duchu zastanowili, w jakim też świetle stawia się tutaj "obronę wolności słowa", kiedy to stricte trollowymi metodami jeden z adminów (czyt. Trigger Happy) doprowadza swoimi epitetycznymi uwagami do obstrukcji KOP'owski temat (aby mieć tylko pretekst do tego, by go w konsekwencji zamknąć), zaś jego ideowym stronnikom oszczerczo przylepia umniejszającą łatkę "userstwa specjalnej troski", odbierając jednocześnie przy tym Prawa do Obrony (na ile jest zgodna z libertarianizmem postawa, która w takiej perfidnej sytuacji, jeszcze ma czelność kasacyjnie ingerować w reputacyjne kontrkomentarze pod własnym adresem, tj. zasadne "Buc nad Buce i Bucem pogania", zważywszy na kontekst przebiegu całej akcji?!)... czy aby nie mamy tu jaskrawy przykład tego (czyt. nadużywania rangowej siły względem tych, którym niższy status userski w mocy bezprawia knebluje usta), z czym wolnościowa myśl libertariańska stara się w swej fundamentalnej podbudowie walczyć???

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
959
aby mieć tylko pretekst do tego, by go w konsekwencji zamknąć

myślę że jest to spisek Michnika żeby taką zajebistą inciatywe składająca się z 2 osób, blogaska chujowego jak nieszczescie, forum na darmowej stronie, i "pińciu" postów na kilku forach, zniszczyć w zarodku i jeszcze te ankietki duzo o tobie mówią :)

Jak oceniasz eurowyborczy wynik UPR?
Czy zdymisjonować prezesa UPR?!
Czy UPR powinien się zreformować?!
Kto powinien przewodzić UPRem???
Kto był najlepszym prezesem UPR?!
Kogo poprzesz w okręgu 13 z UPRu?!
Czy PRz i UPR powinny poprzeć Libertas?!

sugeruja że pojebałes fora ....

OP
OP
I

iras

New Member
25
0
Tym samym jednoznacznie potwierdziłeś, że jesteś wyjątkowo ograniczoną intelektualnie jednostką, niezdolną absolutnie do piastowania funkcji, jaką Cię tutaj nad wyrost obdarzono, gdyż urągasz nie tyle mi (te Twoje pseudozarzuty są jedynie pożałowania godnym krytykaństwem bez cienia merytorycznego zaplecza, co zresztą dobitnie wykazałem w tchórzliwie zablokowanym przez Ciebie wątku), co własnym wynaturzonym kompetencją (gdzie niezbędną dla szanującego się admina bezstronnością nawet w minimalnym stopniu nie grzeszysz).

Trigger Happy napisał:
...pojebałes fora ...

Raczej to Tobie te forum przystaje tak, jak pięść do nosa, gdyż idziesz akurat pod prąd temu, co klasycy libertariańscy nauczali, czyli bynajmniej nie gwałcenie Wolności innych, lecz ich obrona, nawet wówczas kiedy się z ich poglądami nie zgadzają (Tobie niestety te przymioty są najwyraźniej kompletnie obce, stąd bliżej jest Ci w istocie do faszystowskiego despoty, a niżeli Obrońcy Idei Wolnościowych).

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
959
zapewniam cie że nieprawdopodobnie polepszasz mi humor , wielkie dzięki, śmiech to zdrowie, ale chciałbym nieśmiało zasugerować żebyś zajął się też "kulturalnymi obywatelskimi petycjami" lub "startem w krajowych wyborach", generalnie jesteś moim userem roku ...

Panicz.

OP
OP
I

iras

New Member
25
0
Trigger Happy napisał:
...nieprawdopodobnie polepszasz mi humor...

No niestety trolle już tak mają (niezależnie od tego jaką mają rangę), iż czerpią chorą satysfakcję jedynie z tego, że innym userom dyskusje na forum utrudniają (a jak już mają na ten umniejszająco-czepialski cel przyporządkowaną funkcję przynajmniej modową, to już w ogóle mogą się z żadną netykietą kompletnie nie liczyć, jako że sami działają ponad prawem).

OP
OP
I

iras

New Member
25
0
Czym mam się zajmować, to nie Twoja sprawa, więc "żyj i daj żyć innym", niezależnie od tego, jak bardzo Ci się problematyka KOP'owska nie uśmiecha (nie zamierzam już nawet wnikać, czy z przyczyn wybitnie sabotażowych, czy też innych, choć pewnym jest to, że żadne uczciwe przesłanki za Twoją obstrukcją nie stoją, gdyż w przeciwnym razie zaproponowałbyś własną konstruktywną alternatywę, a nie ograniczał się wyłącznie do pustego krytykaństwa czegoś, czego nawet nie starasz się zgodnie ze stanem faktycznym zrozumieć).

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
959
tak, to sabotaż :) swoim blogaskiem stanowisz zagrożenie dla ubekistanu i dlatego zamknąłem wątek, a teraz weź tabletki i zmykaj spać i nie rycz jak blaza ...

whirlinurd

Member
556
19
Trigger Happy napisał:
dlatego tez zamij się kulturalnymi petycjami i kandydowaniem w wyborach :)

to jest pomysł można tu i tu :) ktoś przecież ma zlikwidować podatek VAT cło itd. :rolleyes: jeżeli przez 10 lat nie ma oficjalnego ośrodka który traktuje VAT jako kradzież kto się ma dowiedzieć że w piwnicy siedzą właśnie tacy?:)

OP
OP
I

iras

New Member
25
0
Trigger Happy napisał:
...stanowisz zagrożenie dla ubekistanu...

Ależ ja sam jestem tutaj drugo-, czy nawet trzeciorzędny (bo w końcu nie tyle na mnie samego przypuściłeś atak, co on miał Ci posłużyć za pretekst do zablokowania niewygodnej dla Ciebie dyskusji w/s powołania do życia antysystemowej formacji politycznej, zrzeszającej antysocjalistów wszelkiej maści), lecz cała akcja KOP'owska napawa Cię jakimś histerycznym przerażeniem do tego stopnia, że postanowiłeś ją z miejsca reżimowo-cenzorsko ukrócić (a to wbrew Twoim cynicznym błazenadom ma w rzeczy samej stricte sabotażowy posmak) i to zagrywkami rodem z PRLu.

Do góry Bottom