Rząd chce zaorać kibiców - co myślicie?

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 427

Guest
W ogóle dziwie się, że na forum "wolnościowców" jest tak mało tematów poświęconych sytuacjom, które ostatnio przydarzają się grupie społecznej, jaką są kibice. Ja nie zakładam, bo Mariusz tylko na to czeka. Albo zacznijcie zgłębiać kwestię represji, zatrzymań i aresztowań, jakie spotykają kibiców za krytykę rządu, co dosyć mocno wpisuje się w nurt libertariański albo dajcie sobie spokój z komentowaniem naszych zachowań, bo większość z was w dupie była i gówno widziała.

http://frizona.pl/threads/7820-Urodzony ... post143229

A

Antoni Wiech

Guest
Powiem tak:

Media robią szum wokół kibiców przylepiając im różne łatki. Oni też takimi barankami nie są na jakiś się kreują.

Podoba mi się, że jadą po salonie i rządzie i się nie pierdolą. Z drugiej strony widzę, że oni identyfikują się z prawicą. I spoko, fajnie jest widzieć napis pod logo klubu: better dead than red i zajebiście śmieszą mnie te różne prowokacje w stronę Wyborczej, tyle, że widzę na mieście coraz więcej krzyży celtyckich i różnych naziolskich symboli i to akurat mi się nie podoba.

Swoją drogą jest to interesujące, bo takiego wysypu prawicowości lub jak kto woli "prawicowości" nie widziałem od 93 roku, kiedy trwały regularne bitwny nazioli z punkami na ulicach.

Wracając do głównego tematu jestem ciekaw na ile to środowisko jest naprawdę silne wobec działań rządu -zobaczymy. W każdym razie są chyba teraz najbardziej antyrządową i zorganizowaną grupą w Polsce.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Największą kompromitacją jest budowa z pieniędzy podatników stadionów za kilka miliardów złotych.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
krzeslatex napisał:
ale myślę, że to już jest skrajne myślenie.

Skrajne myślenie to domena tego forum :)

aluzci20 napisał:
Największą kompromitacją jest budowa z pieniędzy podatników stadionów za kilka miliardów złotych.

Dokładnie.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
krzeslatex napisał:
Jak dla mnie postępowanie rządu jest prawidłowe
Czyli co? Postulujesz zlikwidować prawo do wolności wypowiedzi. A co z wypowiedziami typu: "dorzyniania watahy", "jaki prezydent taki zamach" itd Z tymi kolesiami-kibolami także proponujesz zrobić porządek?

Niektórzy mogą mówić, że niby rodem z PRLu, ale myślę, że to już jest skrajne myślenie.
No nie, z PRLu to nie -to myślenie jest skrajne. PRL nie był najbardziej policyjnym państwem w europie:) tak jak obecna Polska. W totalitarnych praktykach wyprzedzała go Albania, CzechoSłowacja, Rumunia, Bułgaria i Enerdowo. I to o parę długości. Dla wielu ludzi ze wschodniej europy PRL był podobno oazą wolności

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Ja to widzę tak. Rząd z jednej strony prowokuje kibiców, by mieć na kim gimnastykować oddziały prewencji a z drugiej strony narzeka jak sytuacja wymyka mu się spod kontroli.
Poza tym, zbyt wielu kibiców zostało przecwelonych do kolaboracji z służbami. Ciekawe ile nagłych telefonów "z komendy", by wpuścić XYZ, który ma zakaz stadionowy, miało miejsce? Możliwe też, że kibice są manipulowani i wykorzystywani do rozgrywek o władzę.

Lukasevic

Member
145
4
krzeslatex napisał:
Jak dla mnie postępowanie rządu jest prawidłowe. Niektórzy mogą mówić, że niby rodem z PRLu, ale myślę, że to już jest skrajne myślenie. Wandalizm w Polsce a w szczególności w tej grupie jest spory a na kompromitację na tle Europy dużo nie trzeba.

Nie no aż muszę zabrać głos a nie lubię tego robić bo przy moich wolnościowych poglądach ludzie patrzą na mnie jak na kosmitę:/

Postępowanie rządu jest prawidłowe ale tylko jeśli za cel wziął sobie podbicie kilku pkt % w sondażach kosztem grupy społecznej, która ma nie najlepszy PR. Mieszkam w Białymstoku, na mecze nie chodzę, znam kilkadziesiąt osób, które na mecze chodzą (ostatnio mój kolega zabrał ze sobą dziewczynę), w dniu meczu spotykam z kilkuset kibiców i nigdy nie widziałem ani nie słyszałem o żadnym akcie wandalizmu w Białymstoku. W kwestii całej nagonki:http://www.weszlo.com/news/6887
Postępowanie policji: http://www.weszlo.com/news/6865
I jeszcze coś w kwestii meczu w Bydgoszczy
http://www.weszlo.com/news/6844

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
kr2y510 napisał:
Poza tym, zbyt wielu kibiców zostało przecwelonych do kolaboracji z służbami.

I tu jest problem, unia im kazała zrobić porządek z kibicami w ramach rozbijania grup mogących aktywnie stawiać opór , ale zbyt wielu z nich wsólpracuje ze służbami lub z policją. Podobnie jak w świecie przestępczym. Nawet jakby chcieli, to nie mogą -bo niby jak:)
Na tydzień przed meczem w Bydgoszczy kibice Legii pisali że szykuje się prowokacja.

Lukasevic napisał:
Nie no aż muszę zabrać głos a nie lubię tego robić bo przy moich wolnościowych poglądach ludzie patrzą na mnie jak na kosmitę:/

Szczególnie na tym forum :)

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
Mały offtop. Rozumiem, że forum potrzebuje pieniędzy, dlatego zezwala na komercyjne reklamowanie się sklepów z krzesłami, ale nie rozumiem dlaczego sklepy z krzesłami jednocześnie robią tu agitkę wyjątkowo wrednego rządu.

Do góry Bottom