- Moderator
- 3 591
- 1 503
Putin chce przeskoczyć tę poprzeczkę, na którą Husajn i Kaddafi okazali się za niscy. Da radę?
Są wymienialne ale nie w pełni.Jak to nie są wymienialne?
Chodzi o to by szaraczek wymieniał sobie od tak, po takim samym kursie jak inne państwo, w dowolną stronę.Bo ja wiem tyle, że zwykły szaraczek z ich dostaniem poza Chinami ma problem, ale ze zbytem chyba nie bardzo.
Wśród asów Chin i Rosji jest położenie geograficzne. Jak do tego interesu przyłączą się kraje Azji Centralnej, to co? USA będą napierdalać atomówkami w Kirgizję, Uzbekistan, Kazachstan i resztę? Nie sądzę.No wśród asów USA jest na pewno potencjał militarny.
Wśród asów Chin i Rosji jest położenie geograficzne. Jak do tego interesu przyłączą się kraje Azji Centralnej, to co? USA będą napierdalać atomówkami w Kirgizję, Uzbekistan, Kazachstan i resztę? Nie sądzę.
Za Rosję na pewno nie będą umierać, prędzej zajmą Jakucję i pójdą od dołu za Ural.Czy ja wiem, czy umieranie za Rosję jest dla nich takie oczywiste?
Chiny natychmiast postawiły na Krym po jego przejęciu.Jeśli Putin nie opanuje Ukrainy i będzie następowała eskalacja,...
Po upadku Związku Sowieckiego, nie została dokładnie ustalona linia wpływów, stąd te zadymy na Ukrainie, stąd notoryczne mieszanie USA na Białorusi......to USA mogą się tam pomału instalować...
Obaleniem dolara zainteresowana jest większość Azji i większość Ameryki Południowej. UE też za dolarem nie przepada. Siła złego na jednego. Albo dolar wcześniej czy później padnie, albo przywrócą parytet złota, co jest możliwe.Detronizacja dolara sprzyjać będzie wojnie finansowo-gospodarczej, a tu zasada jest prosta - zanim gruby schudnie, chudy umrze.