Rewelacje "NCz" nt. katastrofy w Smoleńsku

vlimek

New Member
51
0
sierp napisał:
Ciekawe dlaczego JKM jest tak pewien, że jednak był to błąd pilota?

Nigdy i nigdzie nie napisał, że jest pewien. Wielokrotnie za to powtarzał i czyni to nadal, że jego zdaniem bardzo prawdopodobny jest splot niekorzystnych okoliczności (awaria urządzeń, pogoda i błędna decyzja pilota). Natomiast NCzas! lubię właśnie za to, że pozwalają się tam wypowiadać ludziom o szerokim spektrum poglądów. Są tacy, co argumentują za zamachem i tacy, co obstają za katastrofą. Pozwólcie każdemu mieć własne zdanie.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Nie będę komentował toru lotu, ani podejścia do lądowania, bo nie jestem ekspertem (którzy się rozmnożyli po 10 kwietnia) ale najważniejsze to motyw. Po co zabijać Kaczyńskiego ? Ja nie widzę powodu dla którego ktoś mógłby chcieć go utłuc.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Wiele osób szczerze nienawidziło jego i jego brata, byli spoza układu (chociaż dla mnie to takie spory w rodzinie) i mieli inną wizję Polski (swoją drogą, też choojową ;) ) niż ta, którą wymyśliła sobie okrągłostołowa banda, widać to było po zmasowanym ataku mediów na dwóch kaczorów, bardzo niewygodni byli.
Kaczyński miał dostęp do teczek, tyle, że gdyby chcieli go zabić, to chyba zrobiliby to już dawno, a nie czekali prawie do końca kadencji, no chyba, że się bali, że ponownie wygra wybory, w co wątpię. Może chodziło o osłabienie PiS-u, w końcu np. Wassermana się pozbyli i zaraz przeszukali jego mieszkanie, może myśleli, że Jarek też będzie leciał, cholera wie.

Tyle, że za bardzo się to wszystko kupy nie trzyma.

D

Deleted member 427

Guest
To już będzie druga osoba, kontestująca oficjalną wersję, która ginie w niewyjaśnionych okolicznościach. Pierwszą ofiarą był rzekomo poćwiartowany przez syna Eugeniusz Wróbel.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
No dobrze, załóżmy nawet że Rosjanie zabili Kaczyńskiego.
No i co z tego? Jesteście jakąś jego rodziną czy przyjaźniliście się z nim?

Tak działają mafie, mógł się nie bawić w prezydentowanie.
Ja z dwojga złego wolę, żeby przestępcze rachunki wyrównywali w ten sposób a nie zrzucając bomby na Polskę.

M

Matrix

Guest
jakby leciał Macierewicz to łatwiej byłoby uwierzyć mi w teorie spiskową. Chyba, ze był na liście pasażerów, a w ostatniej chwili nie poleciał, w ogóle jak on żyje to oznacza, ze w Polsce mafia nie ma żadnej władzy. Jak mu się coś stanie zmienię zdanie !

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Zamach ok, niech będzie, że był - dlaczego nikt nie debatuje kto za tym stał?! Nawet w Gazecie Polskiej, czy Naszym dzienniku...
IMF/MFW miał milion razy więcej powodów niż UE czy Rosja do spisku. Zatem: cui bono?

D

Deleted member 427

Guest
Międzynarodowy Fundusz Walutowy miałby chcieć śmierci Kaczyńskiego?

Claude mOnet

Well-Known Member
1 034
2 339
Polecam przejrzeć Internet, ja robiłem audycje w kwietniu o tym. Chodziło też o Skrzypka, który wraz z Kaczorem chcieli zrobić Libię w Polsce i odmówili "pomocy" od IMFu, nawet urzędnicy IMFu grozili Polsce/władzom polskim na 10 dni przed wiadomym... Póki nie ma cenzury w Internecie (prawie)wszystko jest...

Rosja w swej wielkości do IMFu, ma się jak Polska do UE... ;)

Do góry Bottom