Radosław Sikorski na marszalka sejmu - szykuje sie na prezydenta:

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Co za różnica, czy na prezydenta po Komorowskim pójdzie Sikorski, Tusk, czy jakakolwiek inna ładna buzia z PO, i tak wygra. Chyba, że ktorejś jesieniu w międzyczasie Korwin przejmie władzę :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Czy nie sadzicie, ze wsadzenie Radka na to stanowisko marszałka sejmu jest budowaniem podwalin na jego kandydaturę na prezydenta, po następnej kadencji Komorowskiego?
By dziś umieścić Zdradka na stołku prezia, to musieliby jakoś sprzątnąć Puchacza. Jakiś samolot musiałby wpaść wpierw w bąbel helowy, a potem na stalową brzózkę, na wysokości >10000m. ;)

Ja myślę, że to lobby Izraelsko-USmańskie wykorzystuje chwilowe zamieszanie i zajmuje na planszy strategiczne pozycje. Na wyższych stołkach umieszcza swe lepsze hujki, a na niższych stołkach swe mierne ciulki.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Coś czuję, że ten rząd będzie mocno bekowy.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo..._przedstawila_nowy_sklad_rzadu__Ekspert_.html

Wydaje mi się, że rząd nie podniesie zaufania, ale będziemy się wszyscy dobrze bawić. To przypomina fałszującą orkiestrę, która na Titanicu gra polskiego oberka - uważa dr Wojciech Jabłoński i dodaje: - Nowy rząd ma dwóch patronów - Nikodema Dyzmę i Krzysztofa Kononowicza.

Zdaniem Jabłońskiego, Ewa Kopacz przedstawiała skład rządu "jak w przedszkolu albo tak, jak przedstawia się kabaret na scenie". - Kabareciarze też przedstawiają się po imieniu, bo to troszeczkę rozluźnia atmosferę na sali. To taka technika słownego głaskania - stwierdził.

Ekspert stwierdził również, że "dawno się tak dobrze nie bawił, patrząc na skład rządu". - Kiedyś wyśmiewano Kaczyńskiego, że miał w rządzie przypadkowych ludzi, za czasów premiera Olszewskiego mówiono o rzeczniku tysiąclecia, ale to była liga okręgowa w porównaniu z nowym rządem. Tu mamy do czynienia z kabaretową estradą. Pewnie za jakiś czas będziemy mówili o Kopacz jako o premierze tysiąclecia - skwitował.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Nie rozumiem jak można mieć bekę z tego rządu nie mając podobnej z poprzedniego. Oprócz tego, że oczywiście zmienił się premier i szefa dyplomacji zmienili na takiego, co nie zna ani jednego języka, to przecież zmiany są kosmetyczne, większość ministrów jest takich samych...

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Nie są kosmetyczne. Ministrem Spraw Wewnętrznych została katechetka, ministrem sprawiedliwości skompromitowany Cezary Grabarczyk. Kopacz wzięła do rządu swoje psiapsiółki, jakieś anonimowe persony. Już w internetach kręcą bekę z minister infrastruktury fizjonomią podobnej do Richarda Hammonda:

Bx5h_MsIIAA40eG.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Jak on podzieli czas między marszałkowanie a sołtysowanie w Chobielin Dworze ?
Jak to jak, tak jak zwykle to oni robią. Będą go transportować śmigłowcem. Oczywiście tym razem nie na "koszt podatnika", a na koszt jakiejś spółki naftowej czy miedziowej. Bo tym hujkom się wydaje, że wtedy to na koszt podatnika nie jest.

OP
OP
workingclass

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
Jak on podzieli czas między marszałkowanie a sołtysowanie w Chobielin Dworze ?
Jak napisałem mowię o przygotowywaniu gruntu pod prezydenturę, po następnej kadencji komorowskiego, bo spodziewam sie ze po najbliższych wyborach komorowski zostanie na drugą kadencje, tylko prognozuje do czego to całe zamieszanie moze prowadzić i jaki ma cel, ale to tylko moje taki przemyślenia.:rolleyes:

Do góry Bottom