Pytanie do kawadora w sprawie masowych mordów

kompowiec

freetard
2 581
2 646
no, a ja myślałem na Wikibooksach nie ma żywej duszy, a jednak kogoś dupka zapiekła: https://pl.wikibooks.org/w/index.ph...m/Broń&type=revision&diff=222045&oldid=221996

cały czas próbuje brodzić w tej smole. Po za tym, ja w innej sprawie (chcę dodać to jako wstępniak do ww. artu, bo przepisuje od nowa)
Masowy mord definiujemy jako incydent, w którym giną 4 osoby lub więcej (nie wliczając mordercy), popełniony przez jednego albo kilku sprawców w ciągu 24 godzin, niepowiązany z działalnością gangów.
[potrzebne źródło].
Na wikipedii (mass murder)
Mass murder (sometimes interchangeable with "mass destruction") is the act of murdering several or more people, typically simultaneously or over a relatively short period of time.
w relatywnie krótkim czasie - check:

Masowy mord definiujemy jako incydent, w którym giną 4 osoby lub więcej (nie wliczając mordercy), popełniony przez jednego albo kilku sprawców w ciągu 24 godzin, niepowiązany z działalnością gangów.

seryjne morderstwo:
określenie opisujące osobę, która dopuściła się trzech lub więcej morderstw w oddzielnych epizodach.
seryjne - 3 i więcej
masowe - 4++ ?

no i mi brakuje:

Aha, i nie wiem na jakiej licencji kawador udostępnia swoje teksty, jak na jakimś copyright to zniknie to wszystko po przepisaniu i najwyżej wstawie linki do artów.

OP
OP
kompowiec

kompowiec

freetard
2 581
2 646
Właśnie przeglądałem gunfacts w poszukiwaniu refów, i tam znalazłem też definicję: http://www.gunfacts.info/gun-control-myths/mass-shootings/

Dzięki wielkie, myślę że dzisiaj jeszcze wrzucę nową wersję (no, nowa wersja to za dużo powiedziane, duża refovizacja i z troszka NPOVizacja jeśli możliwe) nawet jak będzie w jakiś sposób nieukończona.

I nie żebym się czepiał, ale skoro wydzieliłeś, to bardziej pasowałoby "pytania do kawadora i jego twórczości" czy jakoś tak ;)

Do góry Bottom