Proszę o wskazówki

A

Anonymous

Guest
Witam,

Od września piszę konserwatywno-liberalnego bloga. Chciałem Was prosić o wskazówki w dalszym jego prowadzeniu, bo mam wrażenie, że w dotychczasowej formie już długo nie pociągnie. http://krszczurek.blog.onet.pl . Mam nadzieję, że nie naruszam regulaminu, a wrzucam temat do śmietnika, aby niepotrzebnie nie niepokoić obojętnych ; ) z góry dzięki za każdą radę...

Na forum jestem od dzisiaj, bo dopiero dziś się o nim dzięki Wykopowi dowiedziałem. Pozdrawiam więc wszystkich na dzień dobry : )

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Cierpliwość jest niezbędna. 4 miesiące to za mało, aby cokolwiek osiągnąć w blogowaniu nie o seksie.

Pisz ciekawie, pisz regularnie, pisz często, czekaj aż Cię zauważą.

OP
OP
A

Anonymous

Guest
http://sierp.libertarianizm.pl/
http://www.miasik.net/

Popatrz na te dwa blogi, są prowadzone dość długo i są w temacie. Może Cię do czegoś zainspirują. Rozreklamuj się na forach wolnościowych, pisz tam posty, to siłą rzeczy znajdziesz odwiedzających. Twojego bloga jeszcze nie przejrzałem dokładnie, to nie wypowiem się od strony merytorycznej.

Jak skrobniesz coś konkretniejszego, to możesz wrzucić np. tutaj http://liberalis.pl/ .

Chętnie obejrzałbym konserwatyno-liberalną erotykę :D.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Poczytałem sobie Twojego bloga - mam wrażenie, że jesteś lekko zainfekowany korwinizmem ;) Piszę to jako ktoś, kto ma do Korwina pewną słabość (w przeciwieństwie do większości libertarian). Jeśli chcesz rady - to zainteresuj się głębiej libertarianizmem. Jest ciekawszy niż konserwatywny liberalizm (który, nawiasem pisząc, jest trupem).

No i proszę administrację o pierwszy w dziejach przypadek skierowania posta ze śmietnika do innego działu :)

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
No nie wiem, chyba Hyde-Park bo głupio tak jakoś w śmietniku nowego trzymać :)

Może warto rozważyć jakiś przylepiony (wyeksponowany) wątek albo dział dla nowych? Wtedy taki desant z Wykopu miałby swoją plażę, na której mógłby lądować.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
tosiabunio napisał:
Cierpliwość jest niezbędna. 4 miesiące to za mało, aby cokolwiek osiągnąć w blogowaniu nie o seksie.
jak na onet i cztery miesiące 6000 wejść to całkiem sporo -to daje jakieś 20 000 tysięcy wejść rocznie i około 50 dziennie
----------

@ kacapcio
spróbuj pisać w sposób bardziej śmiały, możesz też przenieść blog na http://wordpress.com/ -tam jest polityczny klimat,
Generalnie sympatycznie się czyta.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Nie mówię, że jest źle. Niemniej jednak, aby cieszyć się trochę lepszymi wynikami trzeba trochę poczekać. Ja już dawno jestem po czasach świetności, ale nawet teraz, siłą rozpędu mam 25-30K odwiedzin miesięcznie - to jest jednak efekt cierpliwości i paru wpisów - przynęt. Niestety, są to wpisy odległe od mojej właściwej tematyki, ale swoją rolę spełniają.

Zmiana platformy blogowej to dobry pomysł, ale najlepiej na swoją własną. Jeśli się planuje bardziej dalekosiężne działanie i chce mieć choć odrobinę niezależności, szczególnie pisząc dość radykalnie. Warto dobrze przeczytać warunki korzystanie z serwisu i przemyślenie tego, co może się w najgorszym wypadku stać (np. zlikwidują konto i usuną parę lat wpisów).

OP
OP
A

Anonymous

Guest
tosiabunio napisał:
Nie mówię, że jest źle. Niemniej jednak, aby cieszyć się trochę lepszymi wynikami trzeba trochę poczekać. Ja już dawno jestem po czasach świetności, ale nawet teraz, siłą rozpędu mam 25-30K odwiedzin miesięcznie - to jest jednak efekt cierpliwości i paru wpisów - przynęt. Niestety, są to wpisy odległe od mojej właściwej tematyki, ale swoją rolę spełniają.

Zmiana platformy blogowej to dobry pomysł, ale najlepiej na swoją własną. Jeśli się planuje bardziej dalekosiężne działanie i chce mieć choć odrobinę niezależności, szczególnie pisząc dość radykalnie. Warto dobrze przeczytać warunki korzystanie z serwisu i przemyślenie tego, co może się w najgorszym wypadku stać (np. zlikwidują konto i usuną parę lat wpisów).

Dlatego by uniknąć takiej sytuacji, należy robić regularny backup na kilku nośnikach; dysk twardy, pendrive, dvd, gmail, opłacić konto na jakimś hostingu plików w Ameryce Płd. W razie czego w ciągu wieczora można to gdzieś powrzucać, dać info ludziom i myśleć o migracji.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Backup backupem, ale kłopoty związane z odtwarzaniem z backupu to jednak osobna historia. Lepiej nie musieć tego robić z powodu, że komuś tam blog się nie spodobał i zablokował nam konto. Własny hosting, szczególnie w krajach, gdzie trzeba trochę się wysilić, aby zamknąć hosta, przynajmniej zdejmuje z głowy ten problem.

OP
OP
A

Anonymous

Guest
dzięki wielkie : ) co do korwinizmu, proszę mi się nie dziwić. Jeszcze rok temu wydawało mi się, że PiS to prawica, a PO jest liberalne. Korwin otworzył oczy swoimi artykułami. Chwilę się poobracam w kręgach wolnościowych, to wtedy będę mógł powiedzieć z kim się zgadzam w pełni.

Do góry Bottom