Caleb
The Chosen
- 511
- 271
Europol - czyli agencja zajmująca się egzekwowaniem prawa unijnego w celu zapewnienia bezpiecznej Europy wszystkim obywatelom unii (oryginalny bełkot) - uznała, że cyberprzestępczość staje się coraz większym zagrożeniem. Z każdym rokiem będzie (nie)stety coraz gorzej, zatem trzeba ruszyć do bohaterskiej walki. Agencja zaczęła od opublikowania raportu TL;DR
W związku z zagrożeniem należało powołać do życia Project 2020:
Koncepcję walki z tym problemem promuje animacja
oraz serial sieciowy 2020, który wystartuje w przyszłym tygodniu. Na stronie dostępny jest trailer.
Wiem, że temat ten może bardziej pasuje na forum kryptoanarchizmu. Ale zastanawiam się, czy projekt nie ma na celu promocję jakiejś komuszej utopii, w której łatwo jest kontrolować społeczeństwo. Stworzenie memu, aby zapobiec scenariuszowi z Fallouta czy genialnego świata burbklaw i franszulatów z Zamieci Stephensona. Przepraszam, że wymieszałem politykę z grami, filmami i książkami
W związku z zagrożeniem należało powołać do życia Project 2020:
Początkowo myślałem, że to jakiś dodatek do CP2020.Project 2020 is an initiative of the International Cyber Security Protection Alliance (ICSPA). Its aim is to anticipate the future of cybercrime, enabling governments, businesses and citizens to prepare themselves for the challenges and opportunities of the coming decade. It comprises a range of activities, including common threat reporting, scenario exercises, policy guidance and capacity building.
Koncepcję walki z tym problemem promuje animacja
Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=1B6zOXQOasY
Wiem, że temat ten może bardziej pasuje na forum kryptoanarchizmu. Ale zastanawiam się, czy projekt nie ma na celu promocję jakiejś komuszej utopii, w której łatwo jest kontrolować społeczeństwo. Stworzenie memu, aby zapobiec scenariuszowi z Fallouta czy genialnego świata burbklaw i franszulatów z Zamieci Stephensona. Przepraszam, że wymieszałem politykę z grami, filmami i książkami