Problem z i2p

Status
Zamknięty.

dragsm

New Member
4
0
Witam. Mój problem polega na trudności z połączeniem się z siecią i2p. Wyświetla mi się taki błąd i wcale nie mogę go zrozumieć.

błąd: WARN - Firewalled with Inbound TCP Enabled - You have configured inbound TCP, however your UDP port is firewalled, and therefore it is likely that your TCP port is firewalled as well. If your TCP port is firewalled with inbound TCP enabled, routers will not be able to contact you via TCP, which will hurt the network. Please open your firewall or disable inbound TCP above

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Masz po prostu firewall na połączenie wychodzące - należy odblokować na routerze i/lub firewallu softwarowym. Jeśli tego nie zrobisz I2p i tak będzie działać jednak integracja z siecią i prędkości będą gorsze, aha pytania odnośnie sieci lepiej zadać na forum kryptograficznym> Używasz może Commodo?

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Musisz forwardować port 8887 (na takim o ile wiem nasłuchuje i2p) - sposób zależy od modelu routera. Musisz googlować.
Sprawdziłem - używa losowego portu z zakresu 9000-31000. Aktualnie używane porty są dostępne na stronie konfiguracji
http://127.0.0.1:7657/confignet.jsp
Dodatkowo w zakładce connectivity UPNP powinno być włączone - może jest wyłączone i dlatego dostałeś ten komunikat.

Ostatnia edycja:
OP
OP
D

dragsm

New Member
4
0
Tak, tylko, że w ustawieniach routera jest włączone UPnP, a i2p tego nie widzi. Modem to sagecom, a dostawca to neostrada.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
@dragsm
To wątek do kryptoanarchizmu.
Jak pisał MaxStirner chodzi o przekierowanie portów. Jeśli idzie o UPnP, to czasem niektóre programy mają problemy z niektórymi implementacjami w routerach. Ale nawet jak przekierowanie portów jest niemożliwe, to inni podniosą połączenie. Czas od momentu włączenia i2p wydłuży się, do uzyskania połączenia wewnątrz sieci może wynosić do 3 minut.

@MaxStirner
Nowsze wersje i2p używają losowych portów, choć można ustawić stały port lub automatyczną zmianę portu przy każdej zmianie adresu IP.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom