Pozytywny news w sprawie narkotyków

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Nie wiem czy taki pozytywny. Te lewackie marionetki przecież wspominają o dodatkowych środkach (tak należy czytać: "przesunięcie środków") na podejście oparte na ochronie zdrowia, redukcji szkód, efektywności kosztowej i przestrzeganiu praw człowieka.

OP
OP
Szynka

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Jeśli będą jakieś zmiany, to raczej pozytywne. Nie wiem co może się kryć pod słowami, które przytoczyłeś, ale nie wydaje mi się, żeby wymyślili coś strasznie głupiego.

M

Matrix

Guest
Wałęsa wtrąca się do uwolnienia narkotyków, bo jak tego nie ma to są duże koszty, to należy odczytywać, ze za tym stoi jakaś siła, która nie chce się ujawnić z powodów prestiżowych, tzn. Wałęsie wszystko pasuje, bo nie ma wykształcenia tylko fajne pomysły. :)

D

Deleted member 427

Guest
Globalna wojna z narkotykami została przegrana, skutkując licznymi nieprzewidzianymi i niszczycielskimi konsekwencjami dla całego świata - głosi list.

To jest dowód na to, że te kurwy nigdy się nie nuczą. Oni poślą do grobu miliony ludzi i będą w kółko na nowo powtarzać te same błędy. Teraz w ramach akcji "wyrównywanie krzywd" powinno się wszystkich polityczno-establishmentowych orędowników walki z dragami postawić pod murem i rozszarpać serią z CKMa. Pewnie wśród nich znalazłoby się dużo konserw. Ale to dobrze - konserwowe ludowo-lewackie odpady zostałyby tym sposobem ładnie wyeliminowane z puli genowej. Swoją drogą, idę o zakład, że wśród bohaterów walczących przez lata z tym niecnym procederem 2/3 teraz podpisuje list z apelem o zaprzestanie walki.

Ogólnie ten apel jest śmiechu warty, ale to jest czarny śmiech rozpaczy. Rządy powinny opierać swoje polityki antynarkotykowe na przesłankach naukowych - bez komentarza.

A co do samych zmian, to gorzej już być nie może jak jest teraz, więc zmiany mogą być tylko na lepsze.

countryboy

New Member
131
1
Jak Wałęsa się pod czymś podpisuje to od razu mogę założyć, że to niezła głupota. Pewnie będzie to kolejne pole do popisu dla organizacji, biurokracji, komisji i innych wielkich przedsięwzięć. Chyba szukają poklasku, bo póki co to zapowiedź niczego nowego

D

Deleted member 427

Guest
Też prawda. Półanalfabeta Bolek niedawno nawoływał do reanimacji komunizmu, ale tego prawdziwego, bo wszystkie poprzednie to były wypaczenia lol :)

countryboy

New Member
131
1
Matrix napisał:
Wałęsa wtrąca się do uwolnienia narkotyków, bo jak tego nie ma to są duże koszty, to należy odczytywać, ze za tym stoi jakaś siła, która nie chce się ujawnić z powodów prestiżowych, tzn. Wałęsie wszystko pasuje, bo nie ma wykształcenia tylko fajne pomysły. :)

Matrix, nie pluj na noblistę. Wszak Bolek sam obalił KOMUNĘ!!!
@Kawador:
"Komunizm tak, wypaczenia nie", o to chodzi? Raz o mało nie oplułem się ze śmiechu, kiedy szef w pracy powiedział mi, że zakładał wolny związek zawodowy w przedsiębiorstwie liczącym 2000 osób.

J

jaś skoczowski

Guest
Madlock napisał:
Nie wiem czy taki pozytywny. Te lewackie marionetki przecież wspominają o dodatkowych środkach (tak należy czytać: "przesunięcie środków") na podejście oparte na ochronie zdrowia, redukcji szkód, efektywności kosztowej i przestrzeganiu praw człowieka.

To oznacza, że będą odstępowali od wsadzania ludzi do więzień.

countryboy

New Member
131
1
Super, jak komuś odpowiadają półśrodki to może i jest ok. Jak dla mnie stan w którym nic nie obiecują, nic nie dają i nic nie zabierają jest tym odpowiednim. Co z tego, że kogoś poddaje się leczeniu, to oznacza, że może bezkarnie ćpać, bo i tak z tego go wyleczą.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Skoro chcą leczyć, to znaczy, że ćpać jednak nie można. A jeśli ktoś sprzeda komuś kogo oni leczą, to co? A z tymi "prawami człowieka" o co chodzi? Leczenie ćpunów to doskonały interes dla państwa, można władować w to nieskończoną ilość kasy i nie mieć żadnych efektów.

M

Matrix

Guest
Musimy przełamać tabu i przystąpić do dyskusji i reform. Nadszedł czas działania" - piszą sygnatariusze, apelując o przeanalizowanie, czy obowiązująca konwencja ONZ o środkach odurzających z 1961 r. jest wciąż aktualnym i skutecznym aktem prawnym. Wskazują, że nie bierze ona pod uwagę, że nie da się zlikwidować produkcji, podaży i popytu na narkotyki; tymczasem rządy powinny opierać swoje polityki antynarkotykowe na przesłankach naukowych.

Nowa dziedzina nauki : Narkotykologia- nauka o uzależnieniach od narkotyków, nie narkomani tylko chorzy, ośrodki anonimowych narkomanów, jakie spustoszenia robią narkotyki w układzie nerwowym, potem krok od legalnej sprzedaży z akcyzą.

OP
OP
Szynka

Szynka

Złota szynka wolnego rynku.
1 209
2 055
Nie wiem skąd u was tyle pesymizmu, dla mnie dobre jest choćby to, że przyznali się do porażki. I podpisują się pod tym ludzie uważani powszechnie za "autorytety". Pewnie, że jest to pisane nowomową i takie kwiatki jak
Poprawa polityki narkotykowej jest jednym z kluczowych wyzwań naszych czasów
budzą obrzydzenie (przynajmniej u mnie, bo takie coś jak polityka narkotykowa nie powinno istnieć). Ale lepsze to, niż gdyby wprowadzili "politykę narkotykową" na wzór niektórych krajów Azji.

Do góry Bottom