Pomoc w szukaniu posta

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 849
Chciałem jak zwykle zapytać na shoutboxie, ale uznałem, że zakładając temat istnieje większa szansa uzyskania pomocy, a i dobrych ludzi mam tutaj możliwość nagrodzić plusem. :) Poza tym temat może służyć też innym osobom.

Szukam posta w którym podatki i różne przymusowe daniny zostały przyrównane do sytuacji, gdy ktoś obcy nachodzi nas w domu i każe oddawać część swojej pensji - twierdząc, że on te pieniądze wyda za nas lepiej. Pamiętam, że autor posta doszedł do konkluzji o znaczeniu "każdy normalny pogoniłby przybysza kopami". Bardzo mi się spodobało porównanie podatków do płacenia chytremu skurwysynowi-sprzedawczykowi i chciałbym zobaczyć to jeszcze raz w oryginale, żeby zapoznać się ze szczegółami. Pewnie jest więcej niż jedna podobnych wypowiedzi, ale uważam, że opisałem szukaną przeze mnie wystarczająco dokładnie.

OP
OP
T

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 849
Dziękuję, ale nie potrafię przypomnieć sobie dokładnych słów użytych w poście, a szukanie używając podobnych nie przyniosło rezultatu.

Kompowiec2

Satatnistyczny libertarianin
459
168
Jak ja próbuje coś znaleźć na libnecie to szukam po użytkownikach i czasem nawet po tematach na oślep, gdzie podejrzewam interesującego mnie posta. Albo ze swojego konta gdzie wiem że musiałem się tam wtedy wypowiedzieć.

co do twojego opisu mógł to napisać albo krzysio albo ktoś w krystowym temacie.

Do góry Bottom