Polak złamał monopol żydowsko-jankeski!

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Dla mnie ta wiadomość jest obojętna. Samoloty bezzałogowe nie służą do walki z obcymi wojskami a do terroryzowania narodów. Czy one będą US-mańskie, Izraelskie czy rodzime to bez znaczenia. Może nawet jak są droższe i zagraniczne to jest ich mniej i się im do końca nie ufa.
Polskie wojsko w Afganistanie zajmuje się okupowaniem i terroryzowaniem Afgańczyków. Te same techniki operacyjne i te same samoloty mogą zostać użyte przeciwko Polakom, gdy ci będą próbować rebelii.

Wolałbym gdyby jakaś polska firma opracowała ręczny pocisk rakietowy, który by zamieniał Abramsa, T-95 i Leoparda we wrak, a jego załogę przerobiła na smażone frytki lub tatara.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Te izraelskie i usmańskie to bydlaki uzbrojone w rakiety , a ten polski to taki duży model z kamerami. I bez przesady są tez rosyjskie, chińskie, szwedzkie etc. (mam chyba w domu fajne fotki to wrzucę). Polacy robią fajowy pocisk przeciwpancerny Spike (izraelska konstrukcja) i zajebiście się nim celuje :) A wracając do dronów :

http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 49624.html

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Trigger Happy napisał:
Polacy robią fajowy pocisk przeciwpancerny Spike (izraelska konstrukcja) i zajebiście się nim celuje :)

Nie jest to pocisk typu odpal i zapomnij. Inteligencji własnej nie posiada. No i wymaga przeszkolenia. Pocisk powinien być bez zestawu lub z niewielkim zestawem <1kg, czas szkolenia powinien wynosić maks 15 minut dla głupoli a inteligentniejsi powinni go skutecznie używać po przeczytaniu instrukcji.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Wiesz, taki prosty pocisk typu odpal i zapomnij to się nazywa RPG-7. Niestety, waży 7 kg wyrzutnia plus 2.2 do 4.5 kg za pocisk. Nie da się tego zminiaturyzować tak, aby ważyło < 1kg i było samonaprowadzające. Ale specjalnego szkolenia to raczej nie wymaga.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Da się, po prostu wszystko będzie w pocisku, a zestawem będzie co najwyżej jakiś chwytak do tego, albo podstawka, z której to wystartuje. Można by coś takiego postawić w oknie wycelowane w ulicę i komp rozpozna czołg, ustawi tor lotu i odpali się automatycznie.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
tosiabunio napisał:
Wiesz, taki prosty pocisk typu odpal i zapomnij to się nazywa RPG-7. ...
Nie da się tego zminiaturyzować tak, aby ważyło < 1kg i było samonaprowadzające.

RPG-7 nie ma żadnej inteligencji, ma krótki zasięg i jest za słaby na dzisiejsze pancerze w szczególności aktywne. Pisząc 1kg miałem na myśli nie całość a sam osobny zestaw celowniczy.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Spike_%281%29.jpg

Przeciwpancerny zestaw rakietowy SPIKE-LR składa się z:

pocisk SPIKE-LR;
przenośna wyrzutnia z zespołem sterowania i celownikiem termowizyjnym.

SPIKE-LR to pocisk rakietowy z tandemową głowicą bojową o działaniu kumulacyjnym, umieszczony w pojemniku-wyrzutni, wyposażony w optoelektroniczną, dwuzakresową głowicę samonaprowadzania (z kamerą telewizyjną i chłodzonym argonem detektorem podczerwieni), umożliwiającą za pomocą łącza światłowodowego transmisję obrazu z głowicy pocisku na wyświetlacz wyrzutni.

Kaliber pocisku: - 107 mm
Średnica pojemnika pocisku: - 131 mm
Długość pojemnika pocisku z (bez) kołpakami ochronnymi: - 1140 (1050) mm
Masa wyrzutni: - 5,1 kg
Masa baterii: - 1,1 kg
Masa trójnogu: - 2,9 kg
Masa celownika termowizyjnego: - 4,0 kg
Masa pocisku: - 10,5 kg

To naprawdę zgrabnie się prezentuje ...

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bBPbiO0a-4k[/video]

M

Matrix

Guest
Polaków dopuścili do produkcji inteligentnej broni zdalnego naprowadzania, świadczy to o dużym zaufaniu do nas, że nie wykorzystamy tego w niecnych zamiarach.:)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Matrix napisał:
świadczy to o dużym zaufaniu do nas, że nie wykorzystamy tego w niecnych zamiarach.:)

Do nas czy do naszych okupantów?
Czyżbyś została przecwelona do współpracy, że piszesz "nas"? ;)
Jeśli ktokolwiek ma zaufanie do naszych okupantów to jest źle.

M

Matrix

Guest
kr2y510 napisał:
Matrix napisał:
świadczy to o dużym zaufaniu do nas, że nie wykorzystamy tego w niecnych zamiarach.:)

Do nas czy do naszych okupantów?
Czyżbyś została przecwelona do współpracy, że piszesz "nas"? ;)
Jeśli ktokolwiek ma zaufanie do naszych okupantów to jest źle.

Nie nie jestem przecwelona, ale Polska wg Amerykanów i Żydów stoi po ich stronie i możemy z tego wyciągnąć korzyść, stać się częścią srtażnika pokoju na świecie, i pieniądze będą z tego i prestiż.

M

Matrix

Guest
Madlock napisał:
Matrix napisał:
Nie nie jestem przecwelona,

To dlaczego piszesz, że będziesz mieć z tego pieniądze i prestiż?
Libertarianowi nie wolno cieszyć się, że jedna z gałęzi przemysłu kraju w którym aktualnie mieszka ( przemysł zbrojeniowy, lotniczy, wysokie technologie) są wiodące i przynoszą zyski ? W jakiś sposób przekłada to się na lepsze życie również jego.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Ja się nie cieszę, że kajdanki które zamawia rząd by skuwać w nie obywateli jak niewolników są znacznie tańsze.

Do góry Bottom