Podziemna baza w Dulce (Nowy Meksyk)

N

nowy.świt

Guest
homas Edwin Castello oficjalnie nie istnieje i nigdy nie istniał, a jednak z nieoficjalnych źródeł możemy dowiedzieć się, że człowiek ten był oficerem ochrony w tajnym kompleksie badawczym Dulce, o którym to zrobiło się głośno po tym, jak Thomas E. Castello wykradł tajne dokumenty nazwane później “Dulce Papers”, a które sprawiły, że oczy prywatnych badaczy zwróciły się w stronę tej podziemnej instalacji. Thomas Edwin Castello poświęcił swoją rodzinę i sam stracił życie za ujawnienie tajnych informacji.
Poniższy wywiad stanowi zbiór pytań, które zostały zadane Thomasowi E. Castello, wraz z odpowiedziami na nie. Odpowiedzi zostały udzielone na około rok przed tajemniczym zaginięciem Thomasa.
PYTANIE: Kiedy właściwie powstała instalacja Archuleta?
ODPOWIEDŹ: Słyszałem, że Dulce zapoczątkowane zostało w latach 1937-38 przez wojskowych inżynierów, powiększane przez lata do roku 1965 lub 66, kiedy większość kompleksu została ukończona, łącząc tunele z bazą w Arizona (“Page Base”) jednym ze starszych podziemnych obiektów. Czworokątna podstawa bazy nazwana została PERICA. Większość rdzennych Amerykanów żyjących na tym obszarze zdaje sobie sprawę z istnienia tej bazy i może potwierdzić informacje o dziwnych spotkaniach z innymi formami życia blisko tych obiektów, Bigfoot itp…
PYTANIE: W jaki sposób powstała ta instalacja? Czy jesteś zapoznany z postępem prac prowadzonych przez korporację RAND, nad wysoko wydajną maszyną wiertniczą, zdolną roztapiać skałę przy użyciu zasilanych energią atomową wolframowo-grafitowych wierteł?
ODPOWIEDŹ: Odnosząc się do słów kilku starszych robotników, część tej maszyny została wysadzona przez bomby jądrowe w latach sześćdziesiątych. Istnieją sekcje, takie jak tunele komunikacyjne, które uformowane zostały przez zaawansowaną maszynę wiertniczą, która pozostawia ściany tunelu gładkimi. Ukończone ściany w tych podziemnych tubach przypominają szkło wypolerowane do połysku.
PYTANIE: Przez kogo zapoczątkowana została instalacja Dulce?
ODPOWIEDŹ: Natura rozpoczęła od stworzenia naturalnych jaskiń. Draco (humanoidalna rasa reptilian) używali jaskiń i tunelów przez wieki. Później, za pośrednictwem korporacji RAND i jej planów, podziemne jaskinie były powiększane. Naturalne jaskinie, włączając w to jaskinie lodowe i te ze źródłami siarki stanowiły perfekcyjne wypełnienie potrzeb obcych. Jaskinie Dulce mogą rywalizować pod względem swojej objętości z kompleksem jaskiń Carlsbad Caverns.
PYTANIE: Czy wielokrotnie obserwowane samoloty lub statki kosmiczne, widziane w momencie odlatywania lub przylatywania w okolice góry Archuleta pilotowane były przez ludzi, obcych czy ludzi i obcych?
ODPOWIEDŹ: Mesa Archuleta jest mniej istotnym obszarem, samoloty odlatują i są rozmieszczone w pięciu obszarach. Jednym z nich jest Dulce, inny znajduje się blisko Durango, inny przy Taos, a główna flota znajduje się w Los Alamos.
PYTANIE: Niektórzy sugerowali, że niektóre rasy “obcych” w Dulce nie mają pozaziemskiego pochodzenia, tzn. że w rzeczywistości wywodzą się one od gadów lub takich stworzeń jak Velociraptor, Stenonychosaurus Equallus – rasy “serpentynów” lub ras mających powiązania z tymi napomkniętymi w trzecim rozdziale księgi Rodzaju.

Więcej na: http://prawdaxlxpl.wordpress.com/2012/02/13/baza-w-dulce-czyli-wygodne-zycie-obcych-pod-ziemia/

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Czytam sobie, myślę fajne, a tu Reptilianie... :(

(Tak, tak Krzysiu, wiem, że jaszczury z kosmosu są przydatne propagandowo ;) )

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Jak by nie patrzeć od pierwszych stadnych gadów poruszających się na 2 łapach minęło trochę lat...

Kto powiedział, że ssaki mogą się rozwinąć tylko w formę humanoidalną? (proszę mi pokazać taką teorię)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Deinonych

Deinonych jest często przedstawiany jako bardzo inteligentny dinozaur, zdolny do skomplikowanych działań i koordynacji ataków. Badania puszki mózgowej dromeozaurów wykazały, że stosunek masy ich mózgu od masy ciała jest podobny do tego występującego u wielu współczesnych ptaków biegających (Robert T. Bakker, Raptor Red). Najwyższe EQ z tej grupy miał Bambiraptor (12,5–13,8), jednak pomiar wykonano u osobnika młodocianego (wraz ze wzrostem zwierzęcia EQ spadało). Dromeozaury i troodonty to jedne z najinteligentniejszych nieptasich dinozaurów.

DeinonychFinalWeb.jpg

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Ale ja nie neguję tego, że z gadów mogłaby wyewoluować inteligentna forma życia, gdyby nie konkurencja lepiej przystosowanych ssaków. Jednak pomysł, że takie inteligentne jaszczury cały czas siedziały pod ziemią i z ukrycia rządziły ludźmi jest tak głupi, że nawet nie chce mi się o tym myśleć na poważnie. Nie mówiąc już o tych zmianach kształtu...

EDIT:

Próbowano nawet tworzyć wizje takich potencjalnych ludzi-jaszczurów :p :

484px-Dinosauroid.jpg

Według mnie jednak nie wyglądali by aż tak ludzko. Z tą pozycją typowo wyprostowaną też mogłoby być różnie, człowiek wyewoluował najprawdopodobniej od małpy która właziła do wody w pozycji wyprostowanej i tak łapała ryby.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Nie wiadomo na ile ta konkurencja była mocna ze strony ssaków i nie wiadomo co się dokładnie stało - do dziś są sprzeczki na temat zagłady dinozaurów - nie ufałbym też naukowcom grzebiącym w ziemi.

Nie tak dawno został pokazany karygodny błąd w założeniach paleontologicznych - mianowicie, chodzi o dinozaury i ich szczątki - na bazie np. różnych stadiów rozwoju - wyodrębniono po parę gatunków dinozaurów - stało się to dlatego, że dużo dinozaurów różniła się zasadniczo strukturą kostną w wieku wczesnym aż po okres dorastania - na okresie pełnej dojrzałości kończąc.

Wiele kości jest na wagę złota więc nie przekrajano ich - jednak jeden naukowiec to zrobił i okazało się że nie jeden powszechnie uważany za dorosłego przedstawiciela jakieś rodziny dinozaura, był tak naprawdę bardzo młodym osobnikiem innej (struktura kostna o małym zagęszczeniu na to wykazywała) - tak więc młody osobnik jakiegoś znanego dinozaura zostawał nowym gatunkiem.

Tak więc skutkowało to tym - że dorosły Triceratops został zaliczony do innego przedstawiciela rodziny ceratopsidae o nazwie Torosaurus. (kiedy to coś co dziś uważaliśmy za Triceratopsa okazał się nastolatkiem - a to co uważaliśmy za torosaura - osobnikiem dorosłym Triceratopsa)

A Młody Tyranosaurus został zaliczony do nowej rodziny o nazwie Nanotyrannus.

Co to dowodzi to? a że nie można wykluczać istnienia wyższej formy życia w grupie reptyliów, bazując na domysłach ludzi odnośnie tego co zaszło 65 milionów lat temu - tych samych ludzi, którzy bezmyślnie powielali ten sam błąd w swoich badaniach.

Zobacz na Ekonomię - jak bardzo właściwy tok rozumowania ekonomicznego jest zmarginalizowany w społeczeństwie do tego stopnia jaki widzisz każdego dnia - i w tak zwanym środowisku naukowym - i ile bzdur i mitów ekonomicznych jest stosowanych w praktyce i wpajanych ludziom.

Dziś socjalistka Szenyszyn ma tytuł profesora od nauk ekonomicznych.
A Ekonomia jest nauką bazującą na oczywistych dla każdego myślącego człowieka obserwacjach i wnioskach - a odnośnie paleontologi - cóż to jest bardziej ślepa dziedzina - więc tym bardziej powinno się podchodzić z dystansem do niej jeśli wykluczamy na bank jakąś możliwość i nazywać ją głupią.

bazując szczególnie na tym ile kretynów ma tytuł naukowca dziś.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Może inaczej, tak samo nie chce mi się wierzyć w humanoidalne inteligentne dinozaury, które utrzymują swoje istnienie w sekrecie jak nie chce mi się wierzyć Jezusa zamieniającego wodę w wino i chodzącego po wodzie. Na istnienie obu nie ma według mnie wystarczających dowodów.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Myślę, że na humanoidalne inteligentne dinozaury znalazło by się więcej argumentów za.

poza tym to już by nie były dinozaury - tak samo jak człowiek nie jest już małpą.

Dinosauroid_Reptoid_02.png

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Argumenty na to, że były czy, że są nadal? I co z nimi? Siedzą pod ziemią i dlatego ich nie widzimy, albo zmieniają kształty i nie można ich odróżnić od ludzi?

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
"Istniała kasta robotników Reptilian, która zwykle wykonywała prace fizyczne na niższych poziomach Dulce. Decyzje, które obejmowały tę grupę, podejmowane były przez białego Draco"
Rasizm nawet wśród Reptilian. Pewnie czytali Kawadora :(

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Argumenty na to, że były czy, że są nadal? I co z nimi? Siedzą pod ziemią i dlatego ich nie widzimy, albo zmieniają kształty i nie można ich odróżnić od ludzi?

Hipisy od new age uważają że przebywają w 4 wymiarze i dlatego ich nie widać.

Hitch

3 220
4 877
Według mnie jednak nie wyglądali by aż tak ludzko.

Akurat w tej kwestii wszelacy spece od ewolucji są zgodni, że jednak tak. Mało tego, twierdzą, że nawet ewentualne rozwinięte obce cywilizacje też raczej są humanoidalne. Wbrew pozorom jest to bardzo przydatny i ugruntowany rozwojowo zestaw cech. Będą różnice w szczegółach, ale ogólny obrazek będzie podobny, bo ewolucyjnie jest to najlepszy "nośnik" wyższej inteligencji i ciała zdolnego do wykonywania jej widzimisię (jak np. technologia).

Oczywiście nie popiera to totalnych bzdur takich jak podziemni jaszczuroludzie :)

Hipsy niech doczytają trochę o astrofizyce i mechanice kwantowej, bo to tak nie działa :)

military

FNG
1 766
4 727
A Młody Tyranosaurus został zaliczony do nowej rodziny o nazwie Nanotyrannus.

Co to dowodzi to? a że nie można wykluczać istnienia wyższej formy życia w grupie reptyliów

Holy fuck, twój wniosek nie ma absolutnie żadnego związku z przedstawionymi wcześniej argumentami. To, że pomylono szczątki dinozaurów, nie znaczy że dinozaury wyewoluowały w humaniodalne istoty rządzące światem! Przecież to jest tak karkołomna akrobacja myślowa, że nie sposób wylądować z niej bez szwanku. Równie dobrze możesz powiedzieć, że nie można wykluczyć, że całym światem kierują bakterie, które wyewoluowały w humanoidalne formy - bo nadal nie wiemy wszystkiego o bakteriach a wiele teorii było obalanych. To się nazywa zwykłe błędne koło - tezę ma potwierdzać przesłanka którą niby potwierdza teza.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Holy fuck, twój wniosek nie ma absolutnie żadnego związku z przedstawionymi wcześniej argumentami. To, że pomylono szczątki dinozaurów, nie znaczy że dinozaury wyewoluowały w humaniodalne istoty rządzące światem! Przecież to jest tak karkołomna akrobacja myślowa, że nie sposób wylądować z niej bez szwanku. Równie dobrze możesz powiedzieć, że nie można wykluczyć, że całym światem kierują bakterie, które wyewoluowały w humanoidalne formy - bo nadal nie wiemy wszystkiego o bakteriach a wiele teorii było obalanych. To się nazywa zwykłe błędne koło - tezę ma potwierdzać przesłanka którą niby potwierdza teza.

Równie dobrze ? to zaczyna przypominać dyskusje z forum młodych socjalistów - nie powiedziałbym że równie dobrze - właśnie w tym cały sęk.

I nie napisałem że pomylono szczątki dinozaurów - tylko że nikt nie raczył nawet przepołowić strukturą kostną nowo-odkrytych gatunków, aby zobaczyć czy mają do czynienia z dorosłym osobnikiem czy bardzo młodym - tak więc poskutkowało to tym, że młody tyranosaurs został zaliczony do innego gatunku.

To jest błąd kompromitujący całe środowisko.

I nie chciałem na tym przykładzie udowodnić, że dlatego że "pomylono kości" dinozaury mogły wyewoluować w humanoidy - tylko zwyczajnie chciałem podkreślić że nie ma sensu wykluczać czegoś kompletne (i nazywać tego debilizmem albo czymś śmiesznym) na bazie obserwacji paleontologów, którzy jak już udowodniłem - popełnili karygodny błąd w czymś tak błahym.

military

FNG
1 766
4 727
Ale twoja teza jest krańcowo absurdalna. Równie dobrze można powiedzieć "nie wykluczam, że liście tytoniu nie wyewoluowały w kosmiczne pterodaktyle. Wszakże zaledwie 50 lat temu środowisko naukowe twierdziło, że palenie tytoniu nie jest szkodliwe dla zdrowia. Skoro wtedy naukowcy tak się skompromitowali, mogli pomylić się także w kwestii kosmicznych tytoniowych pterodaktyli. Ja po prostu nie chcę wykluczać żadnej opcji".

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Jeśli uznajesz tego typu argumentacje (Latającego na orbicie potwora spaghetti) to sorry ale nie chce mi się dyskutować na takim poziomie.

"Liście tytoniu nie wyewoluowały w kosmiczne pterodaktyle" ??? - (...)

Może ci ktoś tutaj napiszę na czym polega Twój błąd w rozumowaniu - mi się po prostu nie chce, szczególnie po ciągłym łażeniu po różnych czerwonych forach jeszcze brakuje tego, abym tutaj prowadził przewlekłe dyskusje na oczywiste kwestie. - może napisze o argumencie potwora spaghetti na swojej stronie - jak odlepię rękę od twarzy po pobycie na forum młodych socjalistów.

Możesz uznać, że masz racje - tak się umówmy i bądźmy kwita.

Nie zaszkodzi jak się zastanowisz jednak nad tym.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Gdyby mieli dostęp do większej liczby wymiarów niż my ich moc byłaby dla nas boska. Mogliby robić z nami co im się podoba, nie potrzebowaliby nas, chyba że jako obiekty zabaw. Radzę przeczytać genialne opowiadanie (czy też mikropowieść) "Zanim noc" Jacka Dukaja.

OP
OP
N

nowy.świt

Guest
Gdyby mieli dostęp do większej liczby wymiarów niż my ich moc byłaby dla nas boska. Mogliby robić z nami co im się podoba, nie potrzebowaliby nas, chyba że jako obiekty zabaw. Radzę przeczytać genialne opowiadanie (czy też mikropowieść) "Zanim noc" Jacka Dukaja.

Hipisy tłumaczą, że czerpią energie z naszego cierpienia i negatywnych emocji - a jeśli zakładamy już, że poruszają się w innych wymiarach (poza zasięgiem pojmowania) to również nie można tego wykluczyć.

Do góry Bottom