PL vs. DB: debata w Kontestacji

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Na dniach odbędzie się debata w Kontestacji jeden na jeden pomiędzy Partią Libertariańską i Demokracją Bezpośrednią. Jak będzie potwierdzony termin to zapodam.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Jestem ciekaw czy nie okaże się, że przez demokratyczny status PL nie okaże się, że te dwie partie to właściwie to samo.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
"demokratyczny status partii" ?? Jak partia w polsce jest demokratyczna? Człowieku, partie w Polsce to czysty hard-prop, przewodniczący w partii może wszystko, jak jebany książę. Jedyna partia w której istnieją jakieś sensowne wybory przewodniczącego to PSL, ale trudno ich nazywać partią polityczną w rozumieniu europejskiej demokracji, bardziej jak jakiś związek zawodowy, albo rodzinną mafię na wzór Cosa Nostry.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Wtorek 23.04.2013 godz. 19.30, ze strony DB Michał Broniewicz, że strony PL Stanisław Domin.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
KorpoStacja nic nie informuje co i jak. Debata jest potwierdzona na bank?

EDIT: Na razie tylko 10 osób słucha. Wcześniej nie było żadnego banerka, żadnej porządnej promocji. Pała z marketingu, choć jak się uwzględni pewne okoliczności... ale walić to!

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
Odbyła. Trochę słuchałem, ale mecz się zaczął i - jako że nic ciekawego obaj panowie nie mówili - szybko wyłączyłem. Przedstawiciel DB strasznie komuszył (m. in. darmowy internet), koleś z PL mówił ładnie i płynnie, ale jakoś bez werwy i jak dla mnie zbyt ostrożnie.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
@Brehon - bo nagrania "gości miesiąca" pojawiają się z reguły dopiero kilka dni po audycji, a czasami nawet po kilku tygodniach.

Ja słuchałem od połowy do końca i rzeczywiście trochę nudne było. Potem kolo od DB zaczął przekonywać, że jest za wolnym rynkiem i niskimi podatkami, bo go dzwoniący zjebali. Natomiast pan od PL był trochę nudny i mówił absolutne dla nas podstawy, w stylu : "należy wzmocnić ochronę własności prywatnej", "należy znieść wszystkie bariery dla biznesu" itp.
Ale wydaje mi się, że to nawet dobrze, że są tacy ludzie, którzy ze spokojem będą tłuc masom podstawy. Między innymi po to PL powstała. Chociaż my, forumowicze jesteśmy po prostu przyzwyczajeni do mówienia o wolnym rynku w stylu JKM, i żadna dyskusja poniżej stylu, na przykład, wrzucania własnych dzieci do górskiego strumienia nie robi już na nas wrażenia ;)

Hitch

3 220
4 880
Rzeczywiście nudnawe to to. Rozumiem, że z powodów PRowych trzeba się wypowiadać zachowawczo itp., ale jednak warto przestać się wykładać na tak prostych zakrętach jak np. edukacja. Zamiast mówić "jesteśmy przeciwko darmowej edukacji" trzeba podkreślać, że ona wcale nie jest teraz darmowa (nauczyciele nie robią za frajer przecież), a ludzie powinni mieć wybór w jaką szkołę chcą ładować składki. Jeśli w ogóle.

Hitch

3 220
4 880
A co jest takiego skomplikowanego w tym? Przecież to jest najzwyklejsze przedstawienie faktów. Ludzie wierzą w mityczną darmową edukację i bardzo łatwo jest im wskazać, że wcale darmowa ona nie jest. To nie przysłowiowy Kraków :)

Gość niedzielny

Well-Known Member
968
2 125
Argumenty stosowane przez typa z DB są absurdalne i aż proszą się o efektowne zaoranie. A tu dupa blada. Wysłuchałem do połowy i odpadłem- słabizna z obu stron.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Gość z PL siary nie zrobił, jak gadał, to nie bolała mnie głowa. Ten od DB niepotrzebnie wg mnie mówił jakie ma prywatne zdanie, bo on miał reprezentować partię, no ale nie jestem w ich partii i nie powinno mnie to obchodzić.

Brehon

Well-Known Member
555
1 486
Nie ma co się dziwić, demokratyzm to ideologia zakładająca, że nie ma poglądów słusznych i niesłusznych, są tylko poglądy większości i mniejszości.

Do góry Bottom