PL - infoanarchizm

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Odbyło się głosowanie nad otwartym poparciem dla infoanarchizmu. PL obiera zdecydowany kurs na infoanarchizm. Partia Piratów z tej perspektywy to zwolennicy praw autorskich :)

Wcześniej nie było to takie oczywiste. Jak więc widać możliwa jest też ewolucja do programu bardziej zdecydowanego a nie tylko "łagodzenie".

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Odbyło się głosowanie nad otwartym poparciem dla infoanarchizmu. PL obiera zdecydowany kurs na infoanarchizm. Partia Piratów z tej perspektywy to zwolennicy praw autorskich :)

Wcześniej nie było to takie oczywiste.
Dla mnie to było oczywiste od samego początku. Wszystkie PP za wyjątkiem Szwecji, to sztuczny byt i temat zastępczy. Manipulowane pizdololki, co były wkurwione na terror praw autorskich i tyle. Co gorsza, wiele z tych partii było wspieranych przez kulturowych marksistów z Niemiec oraz pewnie BND. Jak wyszło, że to niemieccy zieloni, którzy są bandą najgorszych zasranych komuchów, dają na tę operetkę kasę, to było dla mnie wszystko jasne.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Dla mnie to było oczywiste od samego początku. Wszystkie PP za wyjątkiem Szwecji, to sztuczny byt i temat zastępczy. Manipulowane pizdololki, co były wkurwione na terror praw autorskich i tyle. Co gorsza, wiele z tych partii było wspieranych przez kulturowych marksistów z Niemiec oraz pewnie BND. Jak wyszło, że to niemieccy zieloni, którzy są bandą najgorszych zasranych komuchów, dają na tę operetkę kasę, to było dla mnie wszystko jasne.

Nieprawidłowo sformułowałem posta. Chodziło mi o to, że infoanarchizm w PL na początku nie był oczywisty, Trigger był wtedy w zarządzie, więc wie :)

Co do Partii Piratów to po tym wywiadzie: http://www.libertarian.pl/pod-piracka-bandera dla mnie była pełna jasność, zdziwiłem się, że popierają IP...

MaxStirner

Well-Known Member
2 782
4 724
Wszystkie partie piratów, a już na pewno większość nigdy nie chciały zniesienia IP w całości ale ograniczenia. Mnie więc dziwiłoby gdyby treść wywiadu była inna btw nie wiem czy to już gdzieś było ale islandzka PP zdobyła trzy dni temu trzy miejsca w parlamencie ogólnokrajowym i wniki 5,1 % - pierwsze w historii wejście piratów do parlamentu ogólnokrajowego. Link do bloga Ricka Falkvinge:
http://falkvinge.net/2013/04/28/icelandic-pirate-party-wins-enters-parliament/

Do góry Bottom