Pedofilia a Libertarianizm

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Nurtuje mnie pewien problem, poruszony w temacie o muzułmańskim ścierwie które nasz kochany rząd postanowił sprowadzić w liczbie ponad 2000 sztuk do Polski. Uzytkownik alzuci203 na moje pytanie co jeśli muslimy, zgodnie ze swoim prawem religijnym zaczną żenić się nawet z 9-latkami odpowiedział:

Nie Twoja chałupa, to co cię obchodzi kto tam mieszka? Jeśli dziewczynka jest z nim dobrowolnie to nie widzę problemu.

Naprawdę uważacie że libowie nie powinni się wtrącać do takich praktyk, nawet jeśli rozpierdoli to takim dzieciom psychikę? Może to i wpływ nauk sekty Żyda z Nazaretu, ale ja jakoś tego nie akceptuję.

Ostatnia edycja:

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
Co masz na myśli mówiąc, że takie praktyki mają dziecku rozpierdolić psychikę? Oczywiście, w świecie, gdzie pedofilię uznaję się za coś najgorszego już samo stwierdzenie przez dziecko, że nie stało mu się nic złego i (nie daj boże!) było dla niego przyjemne będzie uznane za skrzywienie psychiki. Przecież zdrowym dzieciom to się nie może podobać!

Nie jestem może specem, ale uważam, ze jeżeli coś ma rozwalić dziecku psychikę, to społeczeństwo ze stadem psychologów na czele wmawiające mu, że jest ofiarą, że zostało wykorzystane, nawet jeżeli ono takie się nie czuje a osoba, która ją kocha jest potworem, który je skrzywdził i nigdy już się z nim nie powinna widzieć. Takie coś rzeczywiście może wpłynąć na psychikę.

Jasne, że zdarza się wykorzystywanie, gwałty etc. co oczywiście potępiam. Ale to nijak się ma do dyskusji o pedofilii jako takiej. To się zdarza także wśród teleiofilów (ludzi preferencjach dorosłych) ale jakoś nikt nie mówi, że teleiofile to potwory tylko dlatego, że jeden na milion, który poza dzieleniem preferencji seksualnych, nie ma z tobą nic wspólnego kogoś zgwałcił czy zabił.

Ostatnia edycja:
OP
OP
Król Julian

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Co masz na myśli mówiąc, że takie praktyki mają dziecku rozpierdolić psychikę? Oczywiście, w świecie, gdzie pedofilię uznaję się za coś najgorszego już samo stwierdzenie przez dziecko, że nie stało mu się nic złego i (nie daj boże!) było dla niego przyjemne będzie uznane za skrzywienie psychiki. Przecież zdrowym dzieciom to się nie może podobać!

Nie jestem może specem, ale uważam, ze jeżeli coś ma rozwalić dziecku psychikę, to społeczeństwo ze stadem psychologów na czele wmawiające dziecku, że jest ofiarą, że zostało wykorzystane, nawet jeżeli ono takie się nie czuje, że osoba, która ją kocha jest potworem, który je skrzywdził i nigdy już się z nim nie powinna widzieć. Takie coś rzeczywiście może wpłynąć na psychikę.

Jasne, zdarzają się gwałty etc. Ale to nijak się ma do dyskusji o pedofilii jako takiej. To się zdarza także wśród homo czy hetero preferujących dorosłych ludzi ale jakoś nikt nie mówi, że hetero to potwory tylko dlatego, że jeden na milion nic z tobą niezwiązany poza preferencją kogoś zgwałcić czy zabił., który poza dzieleniem preferencji seksualnych, nie ma z tobą nic wspólnego kogoś zgwałcił czy zabił.

No ale większość z tych co była molestowana w dzieciństwie mówi że stała im się krzywda. Nie spotkałem się z relacją kogoś kto by twierdził że to było spoko.

T

Tralalala

Guest
A niby czemu ktoś miałby się wpierdalać w dobrowolną relację? Ktoś sobie tak a nie inaczej układa życie i to jest sprawa tej osoby.
Tłumaczenie krzywdą to bzdura. Obijesz ryj pedo bo jakaś dziewczynka zgodziła się mu obciągnąć. To i obij dilerowi bo sprzedaje heroinę. Obij też sprzedawcy broni bo ktoś sie może z tego postrzelić.
Albo jest wolność albo jej nie ma. Ja preferuję jak każdy się zajmie własnymi sprawami i będzie decydował o sobie. Jak chcę to daję obciągnąć 12tce, walę po kablach i łykam lufę, a to wszystko przed południem.

No ale większość z tych co była molestowana w dzieciństwie mówi że stała im się krzywda. Nie spotkałem się z relacją kogoś kto by twierdził że to było spoko.
Pójdź pod jakieś miejsce objawienia spotkasz masy ludzi widzących twarz w zacieku wody. Kurwa kiedyś nawet większość ludzi wierzyła, że ziemia jest płaska. Dzisiaj większość ludzi w Polsce twierdzi, że jak broń palna będzie dostępna dla ludzi to się powystrzelają, mimo wszystko jakoś nie dochodzi do masowych morderstw za pomocą dostępnej broni czarnoprochowej.
Ludzie czasami wierzą w prawdę czasami w kłamstwo. Dzieciak może jest skrzywdzony, może nie. Może gada tak bo mu nałożyli do łba, że stało się coś złego?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 524
Nurtuje mnie pewien problem, poruszony w temacie o muzułmańskim ścierwie które nasz kochany rząd postanowił sprowadzić w liczbie ponad 2000 sztuk do Polski.
Nie chcę robić zbytniego off-topu, ale pogrążasz się takimi zdaniami.

Aluzci bardzo dobrze odpowiedział. Ty nienawidzisz wielu na tej planecie, twoje serce jest pełne bólu, wybaw je i zacznij kochać. Nie wszystkich z pojedyncza, ale przynajmniej postaraj się zmienić i nie zważać na grzechy ludzi. Życz im wolności i nie traktuj jak ścierwa, tylko z powodu koloru skóry lub pochodzenia z pustynnych terenów. Pozwól im żyć po swojemu, z kim i jak chcą.

Musisz odnaleźć spokój ducha i zrozumieć, że jesteś człowiekiem i nic nie może tego zmienić. Pozostaje ci jedynie asymilacja i otwarcie na świat, w którym żyjesz. Nie możesz żyć w ciągłej nienawiści do ludzi, nie tędy droga. Jesteś człowiekiem, takim samym ścierwem jak oni. Zrozum to i zacznij od pokochania samego siebie.

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 467
Nie musisz cytować całego postu, który znajduje się linijkę nad tobą.

Nie wiem z iloma ludźmi gadałeś, pewnie z nikim. Sądzę, że jakaś cześć to efekt wyprania mózgu przez społeczeństwo o którym właśnie pisałem. A teraz sobie zastanów dlaczego nie słychać o szczęśliwych relacjach? Bo dziecko wie, że nie może o tym mówić i chroni pedofila przed konsekwencjami. Poza tym, zaraz by takiego wzięli za wariata i wzorcowy przykład destrukcyjnego wpływu stosunków w wieku dziecięcym, o czym też już pisałem.

Jeżeli zaś nie chroni i dochodzi do wyjawienia faktów to właśnie w większości przez dzieci, które zostały skrzywdzone. A nawet gdyby dziecko było szczęśliwe, tylko przypadkiem wygadało się, bądź zostali przyłapani na gorącym uczynku to zawsze z dziecka zrobi się w telewizji ofiarę, z pedofila gwałciciela a ze stosunku gwałt. Po prostu nie ma czegoś takiego jak dobrowolny seks z dzieckiem w ludzkich umysłach. Więc to, że usłyszysz, że jakieś dziecko było gwałcone wcale nie znaczy, że tak naprawdę było.

Ostatnia edycja:
OP
OP
Król Julian

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Nie musisz cytować całego postu, który znajduje się linijkę nad tobą.
Po prostu nie ma czegoś takiego jak dobrowolny seks z dzieckiem w ludzkich umysłach. Więc to, że usłyszysz, że jakieś dziecko było gwałcone wcale nie znaczy, że tak naprawdę było.

Psychologowie i psychiatrzy twierdzą że dziecko nie może w takim wieku podejmować świadomych decyzji

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Naprawdę uważacie że libowie nie powinni się wtrącać do takich praktyk, nawet jeśli rozpierdoli to takim dzieciom psychikę?
A czyim dzieciom?
Jak jest jakaś sekta, gdzie matka zgodnie z pismem uczy seksu 5-letniego syna, a 6-letnie dziewczynki wychodzą za staruchów, to jest to wewnętrzna sprawa tej sekty. Dopóki nie ruszają nie swoich, to nie ma problemu. Jeśli takie coś jest złe, to geny tej sekty z czasem same znikną.

Ja nie rozumiem czego się czepiasz. Zawsze znajdą się jacyś mormoni ze swymi kultowymi fermami lolit, jacyś skopcy, jacyś dawidianie czy słynna sekta z Marrakeszu, którym można zarzucać pedofilię. Jacyś dzicy z Amazonii mają taki rytuał seksualny, że młodego chłopca prawiczka, dają wpierw wojownikowi na noc. Po inicjacji 6-9 letni młodzieniec dostaje żonę. I co? Mamy jechać do Amazonii i wybić dzikich?

Może to i wpływ nauk sekty Żyda z Nazaretu, ale ja jakoś tego nie akceptuję.
Która sekta? Jedni z kopulacji robią tabu, wywołując przy tym u wyznawców poczucie winy, a drudzy zachęcają do rozpasania. Moim zdaniem i jedno i drugie jest złe.

niohnioh

Kucolibertarianin
77
168
"A niby czemu ktoś miałby się wpierdalać w dobrowolną relację?"
Gdzie wy u muzułmanów widzicie dobrowolne wchodzenie w relacje między pedofilami a małymi dziewczynkami? Przecież to rodzice decydują o tym, czy wydać taką dziewczynkę za mąż w takim wieku za starego faceta a nie ona.

T

Tralalala

Guest
Gdzie wy u muzułmanów widzicie dobrowolne wchodzenie w relacje między pedofilami a małymi dziewczynkami? Przecież to rodzice decydują o tym, czy wydać taką dziewczynkę za mąż w takim wieku za starego faceta a nie ona.
To już jest kwestia własności dzieci. Jeżeli dziecko jest własnością rodziców to rodzice decydują o wszystkim, włącznie o ślubie. Jeżeli dziecko własnością nie jest to dziecko podejmuje decyzję czy chce brać ślub czy nie.
Dyskusję na temat własności dzieci masz w innych tematach.

Kompowiec2

Satatnistyczny libertarianin
459
168
Dyskusję na temat własności dzieci masz w innych tematach.
...jeden z nich został zamknięty.

A ten problem to po prostu konflikt zależności, którego nie naprawisz apt-get -f install
Wolność != Monarcha

lub po prostu dwie monarchy bo i jedna i druga strona jest własnością.

W najwcześniejszych latach dziecko będzie własnością rodziców, po usamodzielnieniu się, jest właścicielem samego siebie. Tak było od zawsze. Jak będziesz komuś wytykał błędy rodzicielskie to możesz się spotkać nierzadko z obitym ryjem (to mój syn i od niego mi wara!). Zupełnie indentyczny konflikt zależności jak przy słynnej aborcji...

Inny przykład

mieszkają dwie osoby, po jakimś czasie nie mogą znieść siebie nawzajem. Jednostronnie któreś z nich chce by się wyprowadził. Drugi zaś powiedział:
- ale ja się dokładam do mieszkania jak ty.
Czyli zapracowuje sobie na tą własność mieszkaniową. Jak żyć z znienawidzonym sąsiadem z akademika?

ps. sorry za offtop ale temat został zamknięty zanim mogłem się wypowiedzieć.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Dzisiaj "Mać Pariadka" miałaby kłopoty z prawem za ich opublikowanie.
Ich autor kilka lat temu miał z powodu nich kłopoty i nie dość, że musiał zamknąć stronę, to miał nalot psów na chatę. Kapusiem który doniósł i wywołał zamieszanie, był "działacz polonijny z Kanady". Moim zdaniem była to pospolita ubecka menda, wysłana do Kanady i oddelegowana do pełnienia roli polonijnego działacza.

OP
OP
Król Julian

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Ich autor kilka lat temu miał z powodu nich kłopoty i nie dość, że musiał zamknąć stronę, to miał nalot psów na chatę. Kapusiem który doniósł i wywołał zamieszanie, był "działacz polonijny z Kanady". Moim zdaniem była to pospolita ubecka menda, wysłana do Kanady i oddelegowana do pełnienia roli polonijnego działacza.

Mógłbyś coś więcej o tym powiedzieć? Teksty pochodzą z lat 90-tych, "Mać Pariadka" nie istnieje od 2005 a propagowanie pedofilii jest nielegalne chyba od 2008. Więc czemu go ścigali?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Ja jedynie mogę przypuszczać. Prawdopodobnie by wywrzeć jakiś nacisk polityczny. Pamflety były stare, a pasowały jak ulał przeciw nagonce na pedofilię i seks z nieletnimi, którą wtedy urządzały rządzące smrole. Więcej jest na forum - przeszukaj. Zresztą właśnie ta nagonka, pośrednio spowodowała powstanie tego forum i przejęcie od Jacka domeny libertrainizm.pl.

OP
OP
Król Julian

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Ja jedynie mogę przypuszczać. Prawdopodobnie by wywrzeć jakiś nacisk polityczny. Pamflety były stare, a pasowały jak ulał przeciw nagonce na pedofilię i seks z nieletnimi, którą wtedy urządzały rządzące smrole. Więcej jest na forum - przeszukaj. Zresztą właśnie ta nagonka, pośrednio spowodowała powstanie tego forum i przejęcie od Jacka domeny libertrainizm.pl.

A wiadomo jakie Sierp ma obecnie poglądy na tę kwestię?

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Pewnie takie jak każdy normalny libertarianin, ale wątpię żeby chciał się z tym afiszować ze względu na karierę polityczną :D

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
A tu film o "przygodzie" którą miał na wygnaniu w Iraku Chomeini.
Jeśli to prawda, a nie sunnicka propaganda, to Chomeini był propertarianinem, wszak jako gentleman wpierw uzyskał zgodę właściciela.
Moim zadaniem jest to fałszywka oparta na faktach, czyli albo coś zostało naciągnięte (np. wiek dziewczynki), albo zmyślone (tymczasowe małżeństwo).

Do góry Bottom