Pawlak chce deregulacji rynku paliw

Norden

Well-Known Member
723
901
INFO: Jak informuje "Puls Biznesu", w nowym projekcie ustawy Prawo energetyczne JE Waldemar Pawlak, wicepremier i minister gospodarki z PSL, zaproponował zniesienie koncesji na obrót paliwami.
http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/pawlak_chce_deregulacji_branzy_paliwowej/66428

To zagrywka żeby poparcie wzrosło znowu powyżej progu dostania się do sejmu? Bo następne szwindle z podrabianymi głosami chyba już nie przejdą.
Deregulacje prostych, mało znaczących zawodów turystycznych, taxi itp rozumiem - dali (oddali) ludziom możliwość jakiegokolwiek zarobku żeby wzrost gospodarczy całkowicie się nie zatrzymał i mogli szczycić się "zieloną wyspą", ale deregulacja strategicznego sektora? Za dużo wpływowych graczy ze strony służb w Orlenie żeby to przeszło.
Póki co Orlen wykańcza małe stacje benzynowe.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ktoś kiedyś (nie pamiętam kto, kawador chyba albo Ciek) marzył o serwisie informacyjnym podającym tylko fakty dokonane, a nie "XXX chce...", "czy czeka nas...?", "propozycja nowego prawa...". Przez ten szum informacyjny nie można dotrzeć do faktów.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Ktoś kiedyś (nie pamiętam kto, kawador chyba albo Ciek) marzył o serwisie informacyjnym podającym tylko fakty dokonane, a nie "XXX chce...", "czy czeka nas...?", "propozycja nowego prawa...". Przez ten szum informacyjny nie można dotrzeć do faktów.
To byłem ja, Jarząbek, ale później ustaliliśmy, że ten serwis by zwyczajnie milczał :)

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 861
To byłem ja, Jarząbek, ale później ustaliliśmy, że ten serwis by zwyczajnie milczał :)

Ale nie, to by było zajebiste. Taki portal ogólnego rażenia (nie że tylko dla libertarian), który by podawał w skrótowej formie suche fakty. Bez żadnego komentarza ani zabarwienia emocjonalnego. Ja np. chciałbym się czasem dowiedzieć, co się w świecie dzieje, ale nie chce mi się przebijać przez propagandę, komentarze, uzasadnienia itp. Taki portal mógłby się podobać wszystkim niezależnie od poglądów. Można by było sporo kasy na czymś takim nabić. :)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Ale nie, to by było zajebiste. Taki portal ogólnego rażenia (nie że tylko dla libertarian), który by podawał w skrótowej formie suche fakty. Bez żadnego komentarza ani zabarwienia emocjonalnego. Ja np. chciałbym się czasem dowiedzieć, co się w świecie dzieje, ale nie chce mi się przebijać przez propagandę, komentarze, uzasadnienia itp. Taki portal mógłby się podobać wszystkim niezależnie od poglądów. Można by było sporo kasy na czymś takim nabić. :)
Ok, to zaczynam nadawać słuchaj uważnie ...

...

...

...

...

Nic się nie dzieje :)

...

...

...

Reuters podaje, że siły syryjskie zaatakowały tureckie miasto Azmaran. Biorąc pod uwagę fakt, że jesteśmy razem członkami NATO to oznacza, że mamy wojnę. A jednak się toczy, hehe :)

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 861
No ale jak się nic nie dzieje. Zawsze coś się dzieje. Stopy podniosą, opuszczą, zrobią bailout, pożyczą kasę itp.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Podzielam potrzebę pampaliniego. Wolałbym dostać mniej informacji niż klikać ciągle w "starsze newsy". Albo próbuję wyszukać artykuły o konkretnych prawach, a tam same "czy czeka nas...".
Strona wcale nie byłaby pusta, w samym onecie wiadomości/kraj widzę 2 fakty z dzisiaj, a to przecież nie jedyne źródło, trzeba by choćby śledzić ustawy sejmowe, taki sejm-watch, to bym czytał, jakby ktoś poprzekładał ten ich bełkot na normalny język i podawał jakie partie jak głosowały.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 528
Prawda jest taka, że Waldek to jedyny mainstreamowy polityk który poglądy wolnorynkowe stara się wprowadzić w życie. :confused:

Do góry Bottom