Papała zginął za samochód

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Trzeba przyznać, że brzmi to lepiej niż ten koleś co to popełnił samobójstwo strzelając sobie 3 razy w brzuch :)

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Ciek napisał:
Trzeba przyznać, że brzmi to lepiej niż ten koleś co to popełnił samobójstwo strzelając sobie 3 razy w brzuch :)

jednak nadal na szczęście mieści się w klimacie dobrego angielskiego humoru :) i przynajmniej nie nudzimy się. No bo Jest straszno ale i śmieszno.
W skrócie:
Złodziej samochodu był tak zdeterminowany że aby go ukraść strzelił do siedzącego w nim człowieka zabijając go, a następnie ... zapomniał go ukraść. Dodam że samochody tej marki nie były wtedy chodliwym towarem na polskim rynku, ani pochodzce z nich części.

D

Deleted member 427

Guest
Złodziej samochodu był tak zdeterminowany że aby go ukraść strzelił do siedzącego w nim człowieka zabijając go, a następnie ... zapomniał go ukraść.

Przynajmniej nie wrzucił ciała Papały do Bałtyku w ramach rytualnego pochówku.

M

Matrix

Guest
Dlaczego Ziobro w takim razie oskarżał Leszka Millera o to zabójstwo ( pamiętna riposta Millera- pan, panie Ziobro jest pan zerem)? Teraz Tusk wszystko łagodzi i wyjaśnia.

Cyberius

1 441
36
Matrix napisał:
Dlaczego Ziobro w takim razie oskarżał Leszka Millera o to zabójstwo ( pamiętna riposta Millera- pan, panie Ziobro jest pan zerem)? Teraz Tusk wszystko łagodzi i wyjaśnia.

Matrix! Bogu dziękować!
Co byśmy bez tego Tuska zrobili?

Trzeba bedzie chyba zacząć pisać "tuskonalia"

kawador napisał:
Przynajmniej nie wrzucił ciała Papały do Bałtyku w ramach rytualnego pochówku.

no cóż, cywilizują się.
Czasy z wrzucaniem Popiełuszki do wisły minęły widać już dawno.

S

stormtrooper

Guest
Też w to nie wierzę z tych samych powodów.

Przepraszam za offtop, ale proponuję założyć kolejny temat: cytaty Matrix, bo zazwyczaj jej wypowiedzi są totalnym bogactwem.

Cyberius

1 441
36
Trigger Happy napisał:
Zaraz podejrzany powiesi się w puszce i sprawę będzie można zamknąć...
A czy ma inne wyjście?
To jest przecież tradycja.

Edit

Jachowicz o sprawie

- Po pierwsze nie zdarzyło się w Polsce, żeby wcześniej bądź później jakiś złodziej samochodu zabił właściciela po to, żeby zdobyć samochód. Po wtóre grupa Igora Ławrynowicza ps. „Patyk” była jedną z najbardziej profesjonalnych grup zawodowych złodziei w Polsce. Interesowały ich tylko i wyłącznie auta drogich, luksusowych marek, które albo kradli na zamówienie...
http://niezalezna.pl/27404-%E2%80%9Ewer ... a%E2%80%9D

A

Anonymous

Guest
Jachowicz ma rację co do złodziei aut.

Co do motywu i sprawcy to nie wiem, bo mnie sprawa nigdy zbytnio nie interesowała, ale jest to wielce prawdopodobne.

hanys

Active Member
171
136
no_kurwa_rzeczywiscie

14 lat prowadzili śledztwo i okazuje się, że to po prostu tylko ktoś Daewoo Espero chciał zajebać, a przy same akcji się pomylił i zajebał generała...

M

MichalD

Guest
Ciekawe ile mu zapłacili, żeby zaczął opowiadać takie fantazje. ;) Trzeba być naprawdę naiwnym, żeby to złapać.

Po 14 latach śledztwa w sprawie zabójstwa gen. Papały okazuje się, że to nie motywy polityczne, nie korupcyjne, ani nie mafijne stały za tym zabójstwem, a napastnicy chcieli mu poprostu zajebać auto. Wszystkie wątki płatnych zabójców, Mazura i inne okazały się fałszywe. Wierzycie w to?
Przecież w Polsce nie było żadnej mafii i żadnych przekrętów za czasów SLD, jak choćby jakaś tam rzekoma "afera rywina" - wiem, bo w Wybiorczej tak pisali.

Dodam, , że pisali też że mamy demokrację na zachodnim poziomie, a SLD to nie komuchy, tylko efekt "specyficznie polskiej syntezy opcji niegdyś konkurencyjnych politycznie".

D

Deleted member 427

Guest
Cyberius napisał:
no cóż, cywilizują się.
Czasy z wrzucaniem Popiełuszki do wisły minęły widać już dawno.

Wrzucenie ciała Papały do Bałtyku to była aluzja do utopienia zwłok Bin Ladena w oceanie ;)

Cyberius

1 441
36
kawador napisał:
Wrzucenie ciała Papały do Bałtyku to była aluzja do utopienia zwłok Bin Ladena w oceanie ;)

przyznaje że nie załapałem :)
Czyżby jednak były jakieś analogię pomiędzy zabójstwem Papały przez złodziei rowerów, no to tego znaczy chciałem napisać przez złodziei samochodów a groźnym Bin Ladenem?

D

Deleted member 427

Guest
wszedłem na stronę oficjalnych statystyk policji z 1998r. i oczom moim ukazało się to oto zestawienie:

* Fiat 126 p - 17.222 !!!
* Polonez - 7.307!!!
* Volkswagen - 7.290, w tym: VW golf - 2.696, VW passat - 3.365
* Audi - 5.449, w tym : Audi 80 - 3.117, Audi 100 - 1.551
* Mercedes - 3.546
* Fiat 125 p - 3093!!!

za: http://statystyka.policja.pl/portal/st/ ... jazdy.html

Tamże spostrzegłem, że w całym roku zgłoszono kradzież 80.488 (30.266 z tej liczby "odnalazło" się samo) zatem mówimy o ok. 50.000 przypadków w całym kraju. W samej Warszawie i województwie 16.012 (3.884 odpowiednio). Idąc dalej tym tropem trafiłem na wiadomość z auto.dziennik.pl w którym liczbę skradzionych samochodów dokładnie tej marki w całej Warszawie w badanym roku zapisano... "aż" 14szt!

Upraszczając: prawdopodobieństwo zaistnienia zdarzenia, że w Warszawie i okolicy skradziono w 1998 r. samochód i był to samochód Daewoo Espero jest mniejsze niż: 0,0008

(...)

Teraz tak siedzę i próbuję trochę nagiąć rzeczywistość ale co mi tam to przecież tylko blog. Otóż szansa na wygraną 6 w dużym lotku wynosi jak 1 do 13.983.816 czyli w zapisie dziesiętnym 0,000000071, a iloczyn rozboju na właścicielu Daewoo Espero 0,00000088. Trudniej zatem mimo wszystko zostać milionerem niż dostać postrzał w głowę, nadpiłowanym pociskiem, wystrzelonym z pistoletu z tłumikiem, przy kradzieży auta Daewoo Espero, które ostatecznie zostało...porzucone przez Patyka &co bo...tak mieli się przejąc tym strzałem, że nawet o aucie zapomnieli.

Więcej: http://njusacz.blogspot.com/2012/04/tak ... ciaki.html

Oreł

Well-Known Member
574
465
Generała policji zabito przy próbie kradzieży samochodu luksusowej marki Daewoo? Dlaczego to nie jest w temacie "[humor] Różne ROTFLE ..."?

Do góry Bottom