Oto co Diablo III robi z ludźmi

• Thread starter Deleted member 427
  • Rozpoczęty
D

Deleted member 427

Guest
Fanatycznego gracza komputerowego zatrzymali policjanci z komisariatu Poznań - Stare Miasto. Mężczyzna chciał zaatakować nożami swojego kolegę z pracy. Trafił do szpitala z zaburzeniami emocjonalnymi.

We wtorek przed południem mundurowi z Komisariatu Policji Poznań - Stare Miasto zostali zaalarmowani przez pracownika jednej z firm komputerowych, że jego kolega przyszedł do firmy z trzema nożami w rękach. Dziwnie się zachowywał. Podczas rozmowy używał pseudonimów używanych w grach komputerowych. Kolega w obawie o swoje życie wyskoczył przez okno z budynku i zawiadomił policję.

W tym samym czasie do komisariatu przyszedł inny mężczyzna. Powiedział, że na portalu społecznościowym w grupie dla graczy jednej z najnowszych gier komputerowych, której trzecia edycja pojawiła się niedawno na rynku był zalogowany pewien człowiek. Zamieścił wpis, że idzie zbijać ludzi.

http://www.wielkopolska.policja.gov.pl/ ... puterowych

Zawsze uważałem, że aby grać w gry komputerowe, powinno się przejść najpierw badania psychiatryczne, uzyskać pozytywną opinię dzielnicowego i otrzymać stosowne zaświadczenie-licencje, zezwalającą na granie.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 811
Prędzej prawo jazdy i certyfikat na rodzicielstwo wprowadzą niż licencję na gracza. Przecież gry komputerowe to jedna z furtek w postaci form eskapizmu jak książka, muzyka czy film, dzięki którym ludzie mogą odetchnąć od upiornej rzeczywistości, na którą mają mniejszy wpływ, niż wirtualne światy przedstawione czy wyobrażone.

Rządzący byliby głupi, gdyby takie zezwolenia wprowadzili, ograniczając swobodę dostępu do nowego "opium dla mas". Ludzie pozbawieni możliwości wpływu zarówno na świat realny jak i kompensację w wirtualnym, wkurwiliby się nie na żarty i miał byś protesty jak przeciw ACTA. :D

Bo przecież dlatego były te wszystkie protesty. Dlatego, że szary człowiek jest na tyle udupiony, że jego jedyną przyjemnością może być darmowa muza z netu - i kiedy rząd chce odebrać mu i tę ostatnią rozrywkę, to rodzi się w nim desperacja.

Szkoda tylko, że ludziom wyobraźni nie starcza na całą antyetatystyczną rewolucję i kiedy odzyskują już możliwość dostępu do takich środków zastępczych, nie walczą dalej o wpływ na resztę rzeczywistości. Dzisiaj jesteśmy na etapie walki o Matrix. O rzeczywistość powalczymy kiedy indziej, albo wcale.

A

Anonymous

Guest
Pograłbym w Diablo III, ale irytuje mnie to, że trzeba mieć cały czas połączenie z netem. Nie chodzi o piratów, ale o to, że teraz w pełni na legalu i zgodnie z licencją można handlować przedmiotami za prawdziwą kasę.

diablo-abo.jpg

Abonamentu pewnie nie będzie, ale mnie to trochę odstrasza. Poza tym singiel online, problemy z balansem i gra ponoć łatwa( czytałem wątki i oglądałem długie filmiki jak kolesie grają), dla noobków, żeby jak najwięcej ludzi mogło w to zagrać. Podziękowałem.

Grafika też jest dla mnie zbyt jasna, ale jest już mod który ją pociemnia i wszystko wygląda lepiej, "mroczniej".

Gram teraz w Gothic II z dodatkiem, potem przejdę wreszcie trójkę z community patch i chyba dopalę jakimiś modami.

Ja jestem może dziwny, ale co do gier Blizzarda to grałem zawsze w singla, tylko parę razy z kimś po kablu szeregowym( Diablo i Starcraft).

Do góry Bottom