Obudowa ATX

Smok

Zradykalizowany
150
64
Ma ktoś może doświadczenie z solidną obudową od PC? Fajnie gdyby na przodzie były wyjścia USB 3.0, a także na mikrofon i głośniki, a sloty w środku były na klipsy. Najważniejsze jednak żeby obudowa po zamknięciu była "zbita" - żadnych drgań czy luźnych fragmentów. Nie musi być piękna, ale lichość jest wykluczona.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Moja, co prawda, nie spełnia wszystkich tych wymogów, bo przecież jest z 2008 roku, ale pewne rozwiązania ma świetne:

http://www.miasik.net/archive/2008/03/nowy-komputer/

Dużo miejsca na dyski - mam ich 6, wszystko bez śrubek, żadnych ostrych krawędzi, łatwy dostęp. Niestety, brak USB 3.0 z przodu, bo wtedy ptaszki nie ćwierkały o tym jeszcze. I, niestety, buczy czasem. Nie udało mi się zlokalizować co buczy i trochę mnie to wkurza.

OP
OP
Smok

Smok

Zradykalizowany
150
64
O, nie wiedziałem, że zrobiłeś taką recenzję. :) Właśnie o takie klipsy mi chodzi + łatwość w wymianie dysków, bo mam ich 5 i stosunkowo często je przekładam. Buczenia nie ścierpię. Miałem to w starej obudowie, mam tak w obecnej i tak mi to przeszkadza, że zdjąłem boczną ściankę. Tego się chyba najbardziej obawiam przy kupnie nowej obudowy, tym bardziej że problem może wystąpić po pewnym czasie od zakupu (jak w przypadku obecnej).

Do góry Bottom