Obrona przed przemocą ze strony państwa

whiteman808

New Member
9
0
Sytuacja w realu:

Wbija wam o 6 rano psiarnia na chatę. Padają na was oskarżenia o publiczne nawoływanie do nienawiści na tle rasowym lub narodowościowym ubrane w mowę nienawiści, włamy do sieci komputerowych, posiadanie substancji psychoaktywnych itp. Pieski konfiskują wam kompy, telefony i inne bajery.

Ilu z was na tym forum byłoby zdolne do czynnego stawiania oporu pieskom poprzez użycie tego co macie pod ręką, np. gaz i młotek? Jeśli nie to pierwsze to czy stawialibyście bierny opór, czy grzecznie pozwolilibyście powalić was na ziemię, skuć w kajdanki i wsadzić do radiowozu oraz traktować za przeproszeniem jak śmiecia?

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
Nie chodzi wcale o to, do czego byłoby sie zdolnym - myślałem o tym, ile byłbym w stanie realnie poświęcić dla wolnośći - wychodzi mi z wewnętrznej rozkminy że ogromnie dużo, może nawet wszystko, bez problemu poszedłbym na jakiś front, jakby przyszło co do czego. Nie w tym rzecz, chodzi o to, co by to dało.

Frosty2

Twój lekarz poleca papierosy Malboro
394
222
Sytuacja w realu:

Wbija wam o 6 rano psiarnia na chatę. Padają na was oskarżenia o publiczne nawoływanie do nienawiści na tle rasowym lub narodowościowym ubrane w mowę nienawiści, włamy do sieci komputerowych, posiadanie substancji psychoaktywnych itp. Pieski konfiskują wam kompy, telefony i inne bajery.

Ilu z was na tym forum byłoby zdolne do czynnego stawiania oporu pieskom poprzez użycie tego co macie pod ręką, np. gaz i młotek? Jeśli nie to pierwsze to czy stawialibyście bierny opór, czy grzecznie pozwolilibyście powalić was na ziemię, skuć w kajdanki i wsadzić do radiowozu oraz traktować za przeproszeniem jak śmiecia?
Nic bym nie zrobił, Państwo to zalegalizowana mafia, z mafią nie wygrasz. Dlaczego PO nie rozlicz PiS, bo to koledzy, ty byś za ukradzenie Snickersa w sklepie siedział wiele lat, a oni legalnie miliony "kradną" i nic, a wszyscy widzą. Salceson dostał kaucje niższą niż nakradł i co i nic.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
musiałem sprawdzić kto to Salceson. A kaucja to nie kara.
Facet siedział niewinny o wiele za długo, bo oczywiście nadal jest niewinny. I nie wiadomo, czy ukradł choć złotówkę.
Jest winnny już przez sam fakt wzięcia takiej forsy, nawet jeżeli wszystko wydał planowo. A zupełnie nie wygląda, żeby wydał planowo.
To jest kwintesencja etatyzmu, bo ta kasa już na starcie pochodzi z kradzieży, obojętnie na co zostanie potem wydana. Jak maczasz ręce w gównie, nie dziw sie potem, że sie ubabrzesz i zaśmierdzisz.
Gdyby miał na serio takie altruistyczne zamiary, sam by te kase uzbierał, albo chociaż zaczął zbierać. Wolał wziąć i zgrywać bohatera i jak sie okazuje teraz - męczennika. Ma za swoje.
Edit: Wydaje mi sie, że on myślał, że zostanie drugim Rydzykiem, będzie extra, fura wyznawców i rura podłączona na stałe do skarbca. Cusz.. smuteczek

Ostatnia edycja:
OP
OP
whiteman808

whiteman808

New Member
9
0
Nic bym nie zrobił, Państwo to zalegalizowana mafia, z mafią nie wygrasz.
Nic, nawet bierny opór? Ja pewnie przynajmniej spróbowałbym uciec czy się poszarpać trochę, bez używania pięści żeby nie przyklepali paragrafu napaść na funkcjonariusza. Sorry ale do policji mam ZERO szacunku

Do góry Bottom