Nieudany zamach w Bułgarii na lidera "tureckiej mniejszości"

T

Tandor92

Guest
Nie, nie zaczyna się. Po prostu rewolwery mają taką budowę, że ew. niewypał nie wpływa na działanie broni, co osoby interesujące się tematyką powinny wiedzieć.

Jeżeli w rewolwerze będzie niewypał, to bęben i tak przekręci się w trakcie naciskania spustu i odpali z sąsiedniej komory.

W przypadku pistoletu, niewypał blokuje mechanizm i trzeba go wyrzucić, pobierając nowy nabój z magazynka aby móc strzelić ponownie. Zamachowiec nie miał na to czasu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 735
Nie chce wyjść na paranoika ale na pierwszy rzut oka wygląda to na bułgarskego Brunona K. :)
Dokładnie. Jakiś kieszonkowy pistolet, brak planu ucieczki i teatr zamiast zamachu. Czy ten debil przestrzelił choć jednym strzałem tę broń?

Tytuł postu mi się nie podoba. Bułgarzy to w większości naród turański, posługujący się słowiańskim językiem (genetycznie im bliżej Turków niż Słowian), a mniejszość turecka jest tam faktem. Więc cudzysłów jest zbędny.

D

decha_131

Guest
Mi tam wygląda to na akcję fałszywej flagi. Takie faile się nie zdarzają.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
brak planu ucieczki i teatr zamiast zamachu

A może chodziło o to, żeby go zabić na scenie - na "deskach teatru", na oczach wszystkich? A broń po prostu nie wypaliła? Zdarza się. Czy naprawdę musimy od razu włączać generator spisków?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Mimo wszystko, gdy zobaczyłem nagranie, nie mogłem uwierzyć, jak rzekomy zamachowiec po takiej młócce, jaką mu zafundowali krawaciarze, wciąż ma ryj w całości i nie stracił przytomności. Nie poleciało mu ani z nochala, ani z ust. Trochę dziwne, co nie znaczy, że niemożliwe.

Broń mogła się zaciąć, to jasne. Jak pech to pech, tylko że akurat w takim momencie. Od razu przypomniały mi się horrory, kiedy to laska wpada na ostatnim biegu do auta, za nią biegnie rozjuszony morderca z siódmej gęstości, ona zdążyła już zamknąć drzwi, ale za cholerę nie odpala funkiel nówka volvo z przedziału średniego wyższego. Jak pech to pech, nie ma że boli :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 735
Może i pech. Ale należy pamiętać, że bułgarskie służby za sowieckiej komuny były tak ostre, że przypadki się tam nie zdarzały.

Do góry Bottom