Naruszenie prywatności chorej osoby

O

ohroniasz

Guest
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tajemnic ... omosc.html

Nie ma znaczenia jak oceniam wojsko, wojnę w Iraku, Afganistanie i gdzie indziej. Bez zgody chorej osoby umieszczono jej wizerunek w mediach, dopuszczono do niej dziennikarzy i zrobiono szopkę medialną. Facet powinien w sądzie wyprocesować wielomilionowe odszkodowanie. Powinno się nosić przy sobie grupę krwi w razie wypadku i oświadczenie "W jakimkolwiek przypadku odmawiam udostępnienia mojego wizerunku bez mojej wyraźnej zgody".

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
hehe postrzelił sie sam psychologiczną bronią... kurwa czemu na koszt podatnika dostanie specjalne traktowanie? w wieku 35 lat przeszedł darmozjad na emeryture...

a tym medalem niech sie nie chwali, bo gwiazde iraku dostał za inwzje i okupacje...

rodzinie gadoł że przyjmie sie do pmc, ale chyba go nikaj nie kcieli hehe a myślał że jest z niego taki świetny komandos...

A

Antoni Wiech

Guest
ohroniasz napisał:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tajemnic ... omosc.html

Nie ma znaczenia jak oceniam wojsko, wojnę w Iraku, Afganistanie i gdzie indziej. Bez zgody chorej osoby umieszczono jej wizerunek w mediach, dopuszczono do niej dziennikarzy i zrobiono szopkę medialną. Facet powinien w sądzie wyprocesować wielomilionowe odszkodowanie. Powinno się nosić przy sobie grupę krwi w razie wypadku i oświadczenie "W jakimkolwiek przypadku odmawiam udostępnienia mojego wizerunku bez mojej wyraźnej zgody".

Ochronę wizerunku, czyli czego?

ps.
Wygląda, że mu psycha siadła. Na moje to zobaczył coś co go przerosło. Ciekawe czy to nie jakaś opcja testowa psychologiczna np. nie kazali mu oglądąć jakies brutalne rzeczy w dużej dawce.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Cholera wie jak było naprawdę -może facet był nadal w pracy i przekraczał nielegalnie granice, albo należał do wydzielonej komórki która testowała jak można funkcjonować w trudnych warunkach.

W każdym razie i tak nieźle, niby nic bo setki ludzi mieszkało zimą w górach, i spali w śniegu albo w szałasach - w bieszczadach, beskidach czy kotlinie kłodzkiej - ale to co robił przynajmniej nie szkodziło innym. Nie sztyletował kobiet ani dzieci jak to czasami robią byli żołnierze z iraku i afganistanu w brytani czy holandi dokąd często wyjeżdżają po służbie. Jednak mordowanie bezbronnej ludności cywlinej siada później na psychikę i trzeba za swoje "wyczyny" zapłacić.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
ohroniasz napisał:
Bez zgody chorej osoby umieszczono jej wizerunek w mediach,

Jeśli zdarzenie ma miejsce na terenie publicznym to trudno. Wiele osób może zrobić zdjęcie i umieścić je w internecie. Tego nie można ludziom zabronić.

Natomiast czystym skurwysyństwem jest przyzwolenie na fotografowanie kogokolwiek bez jego zgody w szpitalu lub na terenie publicznie dostępnym ale prywatnym lub w przypadku naszych stosunków w służbie zdrowia, opłacanym z pieniędzy skradzionych podatnikom. Ci co na to pozwolili powinni odpowiedzieć karnie. Rozwalenie ich pod ścianą jest w pełni moralne.
W przypadku gdy nie było zgody na fotografowanie a ktoś zrobił to bez zgody zainteresowanego, to powinien za to odpowiedzieć.
Ale takie mamy dziś czasy. Postbolszewickie gówno moralne jest przy korycie.

Jednak serwisy internetowe, które publikują materiał zdobyty nielegalnie, mają prawo to robić. Podobnie jak mają prawo upubliczniać afery i plotki.

ohroniasz napisał:
...dopuszczono do niej dziennikarzy i zrobiono szopkę medialną.

Ja przypuszczam, że to zaplanowana nagonka. Ktoś kogoś chce postraszyć i pokazać, że ma jakieś inne haki. Lub pokazuje, że nie należy z nim zadzierać.

Do góry Bottom