R
Ronbill
Guest
Wczoraj rozmawiałem z kolegami na w/w temat Jeden z nich ma zamiar złożyć doniesienie o przestepstwie zniewagi bo ktos tam na blogu czy forum na ktorym pisał obelżywymi komentarzami naruszył jego dobra osobiste.Ma to być prywatny akt oskarżenia na ktory ma dowody w postaci wpisów na danym portalu a także obrażliwych maili,ktore podobno dostawał od tego gościa.Podobno gośc wykazał sie wyjątkowym zacietrzewieniem I przeszedł wszelkie,dopuszczalne granice Jego zdaniem portal również odpowiada za taki stan rzeczy mimo tego,ze zwrociłem uwage na to,ze w regulaminach jest wyraznie zaznaczone.że za treśc komentarzy administracja portalu nie odpowiada. Ale on uparcie twierdzi,że nie jest tak jak ja mówię,,poniewaz administrator ma nie dopuszczac do ukazania sie takich wpisów,ma wiedzieć co jest obrażliwym komentarzem i natychmiast takie usuwać. Moim zdaniem to glupota bo ktory modertator czy administrator moderuje sieć bez przerwy,żebu usuwać wszystko co niezgodne z prawem ?Poza tym,czy ma obowiązek całodobowo monitorować?
Nie wiem jak to się skończy i czy w ogole sądy zajmują sie takimi sprawami ale to jest nie do udowodnienia bo nawet jak ktoś z komputera domowego korzysta to przecież może korzystać kilka osób i sąd nie ma możliwości wskazać ktora osoba korzystała z niego w danym momencie a nikt z tych osób na pewno sie nie przyzna.Następna sprawa to jakie słowa sa obrażliwe ?Sąd ma spis takich słów?
Jakie jest Wasze zdanie?
Nie wiem jak to się skończy i czy w ogole sądy zajmują sie takimi sprawami ale to jest nie do udowodnienia bo nawet jak ktoś z komputera domowego korzysta to przecież może korzystać kilka osób i sąd nie ma możliwości wskazać ktora osoba korzystała z niego w danym momencie a nikt z tych osób na pewno sie nie przyzna.Następna sprawa to jakie słowa sa obrażliwe ?Sąd ma spis takich słów?
Jakie jest Wasze zdanie?