Największa afera służb specjalnych III RP

M

Matrix

Guest
http://www.tvn24.pl/0,1693602,0,1,kalis ... omosc.html

Później zostały zatarte dowody. Funkcjonariusze ABW przez kilka godzin zacierali ślady. Co do tego nie ma wątpliwości. Jest już akt oskarżenia dla szefa tej grupy - stwierdził Kalisz.

Kto zabił i dlaczego Barbarę Blidę. Sama nie była w stanie wycelować sobie pistoletu w pierś, nie słyszałam o takim przypadku. I te zacieranie śladów przez nie wiem jak ich nazwać ? To nie są funkcjonariusze RP to są funkcjonariusze, właśnie kogo ?

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Matrix napisał:
To nie są funkcjonariusze RP to są funkcjonariusze, właśnie kogo ?
Oni działąją w swoim interesie, i trzymają własną stronę -nie ma w tym żadnej tajemnicy. Różnica jest taka że ci którzy rządzą na zachodzie trochę bardziej [ jeszcze] dbają o własny prestiż a ci są bandą zdeprawowanych do cna nicponi i nie mają żadnych moralnych zasad. Nawet wschodni oligarchowie na ukrainie budują stadiony za własną kasę oddając w ten sosób część ukradzionej kaski bo chcą pozostać w pamięci jako ci którzy coś zrobili dla lokalnej społeczności.

Wracając do B.B. zacieranie śladów -zbiorowe samobójstwa nawet w najbardziej strzeżonych więzieniach [ a może szczególnie tam ]to nic nowego w demokratycznej polsce. Mogą zlikwidować nawet dziesięciu świadków w jakiejś sprawie a krowy muczą i robią głupie tępy miny:) udając że się nic nie dzieje. Dlatego uważam że w polsce od dawna panuje cywilizacja turańska -powłoka "śródziemnomorska" jest jedynie dla zmyłki co bardziej naiwnych.

OP
OP
M

Matrix

Guest
Jak waszym zdaniem powinna postapić BB w chwili aresztowania? Powinna się poddać i nie ruszać się z miejsca, bo to, że skorzystała z toalety doprowadziło do tragedii, a może zasugerowano jej by zrobiła poranną toaletę, bo ma do tego prawo. A potem zrobiono swoje.
wiadome jest, ze Ziobro jak się dowiedział o tej tragedii nerwowo dzwonił do Janusza Kaczmarka co ma teraz robić ? co by wskazywało, że jest niewinny.

Cyberius

1 441
36
A jakie to ma znaczenie? Załatwili by ją w więzieniu. Najwięcej ludzi załatwiają w więzieniach, w specjalnie strzeżonych celach "jedynkach" żeby było jak najmniej świadków.
Na wiosnę poprzedniego roku wyjechałem za granicę żeby mnie nie zamknęli w więzieniu.

OP
OP
M

Matrix

Guest
Okazuje się, że demokracja nie jest wcale gwarantem wolności człowieka, monarchia też nie. Co wprawia mnie w nieustanną depresję. Co zrobić aby zdeprecjonować nadal istniejącą wysoką rangę władzy, pieniędzy.
Czy da się stworzyć rzeczywistość wolną od popędów wyżej wymienionych. Jeżeli nie moja depresja może się nasilać, chyba, że zamknę się w jakiejś sekcie wolnych ludzi, mormonów może ?Teraz na razie nie, szkoda mi technicznych zdobyczy cywilizacji. Może kiedyś.

Cyberius

1 441
36
Matrix napisał:
Czy da się stworzyć rzeczywistość wolną od popędów wyżej wymienionych. Jeżeli nie moja depresja może się nasilać, chyba, że zamknę się w jakiejś sekcie wolnych ludzi, mormonów może ?Teraz na razie nie, szkoda mi technicznych zdobyczy cywilizacji. Może kiedyś.

Po prostu wystarczy uruchomić popęd zwany wolą życia -coś w stylu tego co mówił Tomasz z Akwinu.

Pytanie: Skąd wiesz że wśród sekt "ludzi wolnych" jest większa wolność niż poza? Sekciarze to łowcy dusz:) a raczej energii życiowej.:(

Do góry Bottom