Młody koliber (16 lat) rozmawia z urzędnikiem

D

Deleted member 427

Guest
Rozmowa telefoniczna:

Koliber: Słucham.
Urzędnik: Dzień dobry. Nazywam się Janina Kowalska (koliber twierdzi, że zapomniał nazwiska), dzwonię z urzędu (tu też zapomniał nazwy). Czy zastałam właścicielkę domu?
- Niestety nie, czy coś przekazać?
- A kiedy będzie możliwość porozmawiania z właścicielką?
- Dziś późnym wieczorem, albo jutro przez cały dzień.
- Aha, a czy wie pan może, czy ktoś z pańskiej rodziny jest zainteresowany otrzymaniem dopłaty do zainstalowania kolektora słonecznego?
- To byłoby z Unii Europejskiej?
- Nie, z Narodowego Funduszu
[czegoś tam, tego również nie pamięta].
- Proszę pani, moja rodzina nie korzysta z kradzionych pieniędzy.
- Kradzionych? Nic mi o tym nie wiadomo.
- Tak, proszę pani, kradzionych, bo pochodzących z podatków, a podatki to zwyczajny rabunek!
- Czyli pan nie płaci podatków?
- Płacę. Chociaż nie chcę, lecz państwo okrada mnie z pieniędzy, które gdyby pozostały w mojej kieszeni pozwoliłyby mi na zakup dziesięciu waszych kolektorów.
- Aha... cóż... nie pan jeden nie chce. Dziękuję zatem za rozmowę, do widzenia.
- Do widzenia, miłego dnia.

Takich trzeba szybko przechwytywać i robić z nich libertarian :) :)

http://dawid-konrad-w.blog.onet.pl/Kole ... 31831042,n

s00lis

Member
211
5
Nie od dziś wiadomo, że koliber to naturalny materiał na libertarianina.
Próba wyłuszczenia swoich wolnościowych poglądów urzędnikom takiego formatu raczej przypomina rozmowę z internetowym botem. Informacje gdzieś lecą, ale są odbierane według zupełnie niewłaściwych algorytmów, o ile w ogóle dochodzą do modułów zajmujących się ich zrozumieniem.

Cokeman

Active Member
768
120
normalnie Justin Bieber polskich młodzieżówek.
Frajer co jak mu dadzą to nie bierze bo niby kradzione. A , że kurwa jemu i jego starym wcześniej zajebali 7x tyle i jest okazja odzyskać to nie pomyśli.
Ale spoko - zapodałem mu komenta, żeby sięgnął po Rothbarda czy Rand.
Jakbym mu polecił Stirnera to dla niego byłoby gorzej niż gdybym go zgwałcił.
Ostatnio byłem na obozie kontestacji i było trochę licealistów. Ja im ze Stirnerem i o tym krażeniu w prawo i w lewo po kręgu idei a oni do mnie, że niby jak może być coś dalej niż akap? :D

s00lis

Member
211
5
Jestem zdania, że jak już dają to trzeba brać. Musimy dać się okraść, ale odebrać coś państwu tylko możemy. Gdy zrezygnujemy z tej możliwość staniemy się po prostu lepszymi dla machiny obywatelami.
Lepiej przyspieszyć upadek molocha. Sam na dachu mam takie kolektory częściowo finansowanie z UE i nie czuję się przez to złodziejem.

Cokeman napisał:
Ja im ze Stirnerem i o tym krażeniu w prawo i w lewo po kręgu idei a oni do mnie, że niby jak może być coś dalej niż akap? Big Grin
Odkrywasz przed nimi świat zupełnie nowych idei.
"So, brave knights, if you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth."

Cokeman

Active Member
768
120
Dokładnie. Albo ruchasz albo ciebie ruchają

Nie robię tego, bo ja bardziej lubię brać niż dawać.

Odpowiedź Jerzego Urbana na pytanie dlaczego nie wpłaca na organizacje charytatywne.
I tak kurwa! Wolę tego cynika i chama niż tego młodego frajerka.

Odkrywasz przed nimi świat zupełnie nowych idei.
Normalnie jestem jak wąż szatan z księgi rodzaju kurde.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Młody jest idealistą - to mega cenny narybek dla libertarian, trzeba go zwerbować i oszlifować zanim Korwin mu nasra do łba takim gównem, którego już nie da się usunąć :)

s00lis

Member
211
5
Więc dla czego nikt mu jeszcze linkiem do forum nie zarzucił? ;)

@Kawador - dlaczego usunąłeś ten obrazek ze swojego posta?

IMO wejrzenie ma równie groźne jak jakiś Hard Propertarian :)

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Ja bym się zapytał ile % ta dopłata, jak 100% to co by mi szkodziło, mógłbym to np. sprzedać na allegro. Fundusz może się nazywać Narodowy Cośtam Cośtam, i niby nie Europejski, ale i tak jest współfinansowany przez ue.

Edit:
http://www.nfosigw.gov.pl/o-nfosigw/akt ... plata.html

ImageHandler.ashx

Obecnie, od 1 stycznia 2010 roku, NFOŚiGW jest państwową osobą prawną. Zarządza różnymi strumieniami finansowania przedsięwzięć służących ochronie środowiska. Fundusz zarządza zarówno środkami krajowymi, jak też zagranicznymi. Te ostatnie, to obecnie w głównej mierze środki unijnetakie jak Fundusz Spójności lub Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego . W ramach największego w historii unijnego Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko (alokacja dla Polski przekracza 28 mld €), w latach 2007-2013 NFOŚiGW powierzono odpowiedzialność za wdrożenie i koordynację projektów oraz wykorzystanie ponad 5 mld €, które wspomogą zielone inwestycje.
Jeszcze innym źródłem są tzw. fundusze norweskie – Norweski Mechanizm Finansowy oraz Mechanizm Finansowy Europejskiego Obszaru Gospodarczego, w ramach których w latach 2004-2009 NFOŚiGW powierzono zarządzanie ok. 120 mln €, zaś w nowej perspektywie finansowej 2010-2015 kwota ta wzrosła do blisko 300 mln €.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
Madlok napisał:
Ja bym się zapytał ile % ta dopłata, jak 100% to co by mi szkodziło, mógłbym to np. sprzedać na allegro. Fundusz może się nazywać Narodowy Cośtam Cośtam, i niby nie Europejski, ale i tak jest współfinansowany przez ue.

Raczej nie mógłbyś tak po prostu go sprzedać (musiałbyś zwrócić dotację).
Tacy głupi to nawet ci z UE nie są. ( chyba :) )

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Wtedy myślałem, że to jakaś pierdółka do wystawienia za okno i ładowania baterii, a to cała instalacja do ogrzewania wody.

Do góry Bottom