Lista 1600 SBeków.

telpeloth

państwosceptyk
256
292
A ja skomentuję tutaj to samo, co skomentowałem na wykopie: Ludzie, którym zabrano emerytury to nie ci sami, którzy strzelali, torturowali i bili. To jak dla mnie "wprawka" przed ścinaniem emerytur wszystkim innym.

Przykład: znana mi osoba pracowała jako urzędniczka w wydziale paszportowym w milicji. Pewnego dnia przeniesiono cały wydział jednym rozkazem do SB, nic się nie zmieniło, nawet biurek nie ruszyli. Nie było mowy o żadnym prześladowaniu kogokolwiek, biciu ani nic.
Teraz: za starych przepisów nie było różnicy, czy pracowało się tu, czy tu, podobny procent do emerytury rocznie się dostawało. Teraz nagle się okazuje, że te procenty wstecz się liczy inaczej.

W podobnej sytuacji są tłumacze, sprzątaczki, ciecie parkingowi, sekretarki i w chuj innych osób, które przyszło pracować na konkretnych warunkach, i którym warunki pracy zmieniono na emeryturze.

Wyobraźcie to sobie z firmą prywatną: odkładacie miliony na emeryturę, a już na emeryturze firma zarządzająca wasza kasą mówi, że jednostronnie zmienia przepisy. I co Pan nam zrobi?

Nie zrozumcie mnie źle, dla tych, którzy wykorzystywali aparat agresji to tłumienia opozycji etc etc powinien być procesik i lata w więzieniu, fundowane z emeryturki, ale co to kurwa jest za porządek, gdy ludzi się wrzuca do jednego wora z oprawcami i zabiera kasę wszystkim jak leci?

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
@telpeloth
PRL zbankrutował i wszyscy emeryci powinni dostawać co najwyżej zasiłek emerytarny. O to mam największy żal do solidarnościowych elit, że tego nie zrobili.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Wnioski z tego takie:
  • państwu nie wolno wierzyć - ono zawsze każdego okradnie
  • właściwe skurwysyny mają się świetnie, żadnemu Morelowi czy Kiszczakowi włos nie spadł z głowy
  • właściwe skurwysyny tak się nakradły, że mają emerytury w dupie
  • każdy system komunistyczny, socjalistyczny, etatystyczny czy religijny wymaga bezpieki, prowokatorów, agentów, policji skarbowych, celnych czy religijnych, których wszyscy nienawidzą
  • a ty ubecko-ABWherowo-policyjna zasrana kurwo, która czytasz ten post i służysz wiernie wypierdkom "Okrągłego Stołu", pamiętaj:
    Murzyn zrobił swoje murzyn może odejść
  • jeszcze raz do ciebie ty ubecko-ABWherowo-policyjne ściero ludzkie, które czyta ten post i służy wiernie wypierdkom "Okrągłego Stołu", pamiętaj: nikt cię nie będzie żałował, bo cię się nienawidzi i każdy ci życzy: dobrze ci tak skurwysynu, ciesz się że nie wisisz

Na marginesie. Na liście nie ma imion i miejsc zamieszkania. :(

telpeloth

państwosceptyk
256
292
Wiecie, mi tego powtarzać nie trzeba. Ja wiem, że państwowe, to chujowe, ja wiem, że ufać, że państwo da mi emeryturę to kretyństwo totalne, jak widzę payslipa z informacją ile mi zajebali niby to na "ubezpieczenie" to mnie szlag trafia.
Chuj mnie strzela, że mogłeś być uczciwym człowiekiem na miarę chujowego systemu i jesteś w ciemnej dupie, bo inni ludzie wrzucają Cię do tego samego worka, co aparatczyków, którzy się nakradli, poznęcali się nad niewinnymi i mają teraz sute świadczenia. A ciebie się branduje złoczyńcą za nich i zabiera kasę, bo wszak jesteś śmieciem, który prześladował solidarność!

Ja nigdy tego błędu nie popełnię. Trzymam się tak daleko od sektora publicznego, jak to tylko możliwe.

Mimo wszystko mam tę odrobinę empatii i potrafię się wczuć w sytuację człowieka, który nichuja złego nie zrobił, którego państwowcy zrobili w chuja raz przenosząc do SB, a drugi raz (nawet pokuszę się o hipotezę -- ci sami państwowcy) zabierają kasę, bo jesteś ludzkim ścierwem i trzeba Cię nienawidzić za zbrodnie innych.

Dlatego piszę raz jeszcze -- zbrodnie komunistyczne powinny być ścigane bez przedawniania, więzienie opłacane z emeryturek, albo nawet zabierać tym, którym zbrodnie udowodniono, ale zabierać jednym, bo inni to chuje, ale tym innym nie, bo to tajne, to skurwysyństwo najwyższych lotów.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Część nazwisk jest podanych w uzasadnieniu wyroku, np. Adam Cichopek z Chrzanowa, ur. 1943 W dzisiejszych czasach nie ma mowy o żadnej anonimowości, na pewno można zlokalizować wszystkich.

Mimo wszystko mam tę odrobinę empatii i potrafię się wczuć w sytuację człowieka, który nichuja złego nie zrobił, którego państwowcy zrobili w chuja raz przenosząc do SB, a drugi raz (nawet pokuszę się o hipotezę -- ci sami państwowcy) zabierają kasę, bo jesteś ludzkim ścierwem i trzeba Cię nienawidzić za zbrodnie innych.

Naprawdę, wierzysz że ktoś kto był w biurze paszportów to był niewinny, nieświadomy niczego człowiek? Wiesz jaka w woju i MO była propaganda?

Do góry Bottom