Linda: "Żeby człowiek był kurwa wolny"

D

Deleted member 427

Guest
Linda o polskich zrywach powstańczych - jakie motywy kierowały ludźmi biorącymi udział w powstaniach. Fajne słowa imo:

To było proste. Tak jak słyszymy od ludzi, którzy przeżyli powstanie warszawskie i mówią, że byliśmy tak wkurwieni na tych Niemców przez tyle lat, że nas rozjebywali po kątach, że byśmy i tak poszli, nawet żeby zginąć, żeby mieć te pięć minut, żeby człowiek był kurwa wolny. I myślę, że to samo było w powstaniu styczniowym. Jak miała być następna branka i mieli jechać na Sybir, to mówili "Pierdolę to. Pójdę do lasu i chuj tam - powalczę". To jest prostsze. Reszta to jest ideologia dorobiona przez polityków. To jest prostsze - chcieć przez chwilę pożyć, mieć szanse na chwilę normalności. O to warto się bić. Staram się celowo mówić prostym językiem i celowo wulgaryzować, żeby pokazać, jakie to jest proste.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Taką argumentację kupuję. Najbardziej nienawidzę pieprzenia, że ktoś tam kiedyś walczył dla mnie "o wolną Polskę" i z tego powodu mam niby obowiązek chodzić na wybory. Cokolwiek takim odpowiesz, to będą histeryzować, że "tyle krwi ludzie za ten kraj wylali, a ty masz to w dupie, żal mi ciebie/jesteś ścierwem/wypierdalaj do Somalii..." :D

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Poniżej dowód, że Linda ma 100% racji - zbrodnie masonerii w Meksyku i Powstanie Cristeros:

Dziadki zajebiście nawijają:

Powstaliśmy, żeby walczyć z rządem, tymi bandytami bez honoru. Rząd miał po swojej stronie armię morderców.

Pragnąłem zginąć w walce. Nie bałem się. Powstanie było czymś wspaniałym, wspaniałym zwłaszcza dla mnie i okrutnym dla wrogów.

Do góry Bottom