Lewica i Patrioci chcieli wprowadzić stawkę 40%!

M

MichalD

Guest
61 głosów zabrakło, aby do dalszego rozpatrywania przeszedł projekt SLD przywrócenia stawki 40% dla tzw. najbogatszych. Wynik potwierdza, że mamy wybór jak w kołchoźniczej stołówce - jeść albo nie jeść. Jeśli będzie rządzić PO, to bedziemy mieli to samo co teraz. Jeśli nie wygra , to czekają nas zwiększone wydatki socjalne i powrót do zamordyzmu podatkowego z lat 90.

Poniżej lista partii, które należy obowiązkowo zaorać:

http://tnij.org/tpns

T

Tandor92

Guest
Czyli co? Mamy głosować na PO bo PiS i SLD chce zwiększenia podatków? aha...

Jaką niby robi różnicę w przypadku głosowania czy PiS z SLD ma mieć 50% a PO 50%, czy np. PiS +SLD 50%, PO 40% a KNP/PL/cokolwiek 10%?

T

Tandor92

Guest
Jaki znowu wybór? Nie jestem w stanie pojąć ludzi głoszących, że jedyną alternatywą dla PO jest PiS i odwrotnie.

Co miałoby się okropnego stać jeżeli PO miało by stracić na rzecz innych, lepszych partii? Dzięki Bogu, jeszcze nie mamy JOW, więc powinniśmy cieszyć się możliwością wyboru spoza 2 największych partii. Jedynym problemem jest 5% próg wyborczy.

OP
OP
M

MichalD

Guest
Jakie są 'lepsze partie'? Nie ma lepszych partii, które są wybieralne przez więcej niż 3% społeczeństwa i które stać na promocję.

T

Tandor92

Guest
Chociażby KNP a może w przyszłości PL. A problem z przekroczeniem progu jest przez ludzi o twoich poglądach - takie samospełniające się proroctwo. Nie mają szans wygrać wiec nie głosuje albo głosuje na RP czy PO...

Tak się zastanawiam, strach głosować na małą partię przez 5% próg wyborczy, to co dopiero ma być jak wprowadzili by JOW?

military

FNG
1 766
4 727
Nie ma lepszych partii, które są wybieralne przez więcej niż 3% społeczeństwa i które stać na promocję.

Uwielbiam takie podejście. Rozumiem, że znacznie lepiej jest w ogóle pogrzebać jakiekolwiek liberalne inicjatywy, niż stopniowo, powoli budować im poparcie.

Tak napisałbym może parę lat temu, ale teraz mam w dupie wybory, bo wyborami są tylko z nazwy. Nawet nie będzie mi się chciało iść żeby napisać na karcie jakieś bzdury.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Znaczy, że w latach 90-tych był większy zamordyzm podatkowy niż teraz? Ile wynosił VAT?

OP
OP
M

MichalD

Guest
VAT 22%, ale szerokie progresje podatkowe w PIT i CIT.

Chociażby KNP
Oczywiście, szczególnie gdy kolejny twór pana Janusza nie był nawet zarejestrowany w Warszawie, a JKM zamiast mówić o upadku systemu emerytalnego, zachwalał w TVN24 u Rymanowskiego Jaruzela i internowania.

Uwielbiam takie podejście. Rozumiem, że znacznie lepiej jest w ogóle pogrzebać jakiekolwiek liberalne inicjatywy, niż stopniowo, powoli budować im poparcie.
Pewnie że trzeba. Tylko, że jak założyłem temat z pytaniem o finanse, to zainteresowało się <10 osób.

Do góry Bottom