Lewaki grożą śmiercią

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 860
Dlatego właśnie nigdy nie zgodzę się z lansowaną na forum tezą, że lewaki to potulne "leluchy".

Taka teza od mnie. Jest jakiś psychologiczny mechanizm, który sprawia, że morderca uważa, że bez państwa wszyscy by się pozabijali, egoista, że bez państwa ludzie umieraliby na ulicach z głodu, złodziej, że bez państwa ludzie okradaliby się na porządku dziennym itd. Najważniejszym narzędziem, które człowiek może zastosować, żeby przewidzieć zachowanie innych, jest introspekcja. Myślę, że ogromna część lewaków boi się sama siebie i nie jest w stanie wyobrazić sobie życia bez karzącej ręki państwowego "tatusia".

Norden

Well-Known Member
723
901
Dlatego właśnie nigdy nie zgodzę się z lansowaną na forum tezą, że lewaki to potulne "leluchy".
Nie, oczywiście, że nie. Dopóki są słabi to zgrywają ofiary albo zatroskanych o los wszystkich humanistów-intelektualistów stąd można wydedukować błędne założenie, o którym piszesz. Jak zdobywają władze albo odpowiednie siły to ich bojówki zabijają takich gości jak ten z wątku. To są ludzie bez zasad i tak też z nimi trzeba postępować.
Taka teza od mnie. Jest jakiś psychologiczny mechanizm, który sprawia, że morderca uważa, że bez państwa wszyscy by się pozabijali, egoista, że bez państwa ludzie umieraliby na ulicach z głodu, złodziej, że bez państwa ludzie okradaliby się na porządku dziennym itd. Myślę, że ogromna część lewaków boi się sama siebie i nie jest w stanie wyobrazić sobie życia bez karzącej ręki państwowego "tatusia".
Turner chyba nie optował za całkowitym brakiem państwa, a minarchizmem (tak wnioskuje po nazwiskach, które wymienił)?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Powiedziałem, że socjalizm jest ideologią dla niedorozwojów, a lewicowa polityka prowadzi do nędzy. Potem przez dwa tygodnie otrzymywałem 100 gróźb śmierci dziennie.
Gdyby mieli uderzyć, to by nie grozili. Proste. Nikt normalny gdy chce kogoś zaatakować, to wcześniej nie grozi.
Problem w tym, że jak druga strona zaczyna robić szwadrony śmierci i odjebkę lewactwa, to zawsze pojawia się wszechświatowy kwik lewackiej solidarności.

Jak zdobywają władze albo odpowiednie siły to ich bojówki zabijają takich gości jak ten z wątku. To są ludzie bez zasad i tak też z nimi trzeba postępować.
Dokładnie.

D

Deleted member 4151

Guest
Gdyby mieli uderzyć, to by nie grozili. Proste. Nikt normalny gdy chce kogoś zaatakować, to wcześniej nie grozi.
Problem w tym, że jak druga strona zaczyna robić szwadrony śmierci i odjebkę lewactwa, to zawsze pojawia się wszechświatowy kwik lewackiej solidarności.
Ale to nie są normalni ludzie więc kto ich tam wie. FPSRussia też dostawał pogróżki i zajebali mu managera.

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
I co w tym dziwnego?
Socjaliści potworzyli krwawe reżimy w Europie wschodniej, dużej części Azji i Ameryki Pd. Wywołali ileś wojen, tworzyli partyzantki komunistyczne itd. Jak pod względem militarnym zaczęli odstawać od USA to na jego terenie inwestowali w ruchy pacyfistyczne by osłabić potęgę militarną tego państwa. Ale nawet w czasach hippisów w zachodnich krajach działały organizacje terrorystyczne takie jak Frakcja Armii Czerwonej czy Czerwone Brygady. Lewicowi anarchiści też dokonywali zamachów, a teraz mają Antifę, która robi zadymy. Lubią też agresywne rozrywki jak sporty walki – mają swoich zawodników i swoje turnieje http://poland.indymedia.org/pl/2012/03/55513.shtml - w Polsce najlepszym przykładem może być znany instruktor bjj i jeden z pionierów naszego mma Paweł Ziółkowski –ja bym nie miał wątpliwości żeby go nazwać lewicowym anarchistą.
Piszę tu oczywiście o tych socjalistach odwołujących się do pojęcia lewicy – bo jak wiadomo wśród tych prawicowych, narodowych socjalistów powszechny jest kult siły i umiłowanie do rozwiązywania problemów przy użyciu przemocy.

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Paweł "Boruta" Ziółkowski? ten sam, który miał sprawę za próbę gwałtu? No to fajnych "bohaterów" mają lewacy

alfacentauri

Well-Known Member
1 164
2 181
No dokładnie ten Boruta. On sam przyznaje, że się kumpluje z Galińskim i Waluszką. I zresztą ten wpływ Waluszki na niego widać choćby po nazwie jego szkoły walki: „Akademia Sarmatia”.

Do góry Bottom