Lewactwo, w Komisji Etyki Reklamy.

M

MichalD

Guest
Lewacy są prawie wszędzie. Okazuje się, że są też w Komisji Etyki Reklamy, niezależnym od państwa stowarzyszeniu, które oficjalnie zajmuje się "autoregulacją rynku reklamowego i dbałością o standardy etyczne" i w skład której wchodzą aktywni uczestnicy rynku reklamowego.

Komisja, w składzie 1 facet, dwie kobiety (feministki) uznała, że nie można porównać mężczyzny do modela, jak stało się to w humorystycznej reklamie Old Spice, ponieważ to ich...dyskryminuje.

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nCzb-5xwpZ8&feature=player_embedded[/video]

A za jeszcze bardziej niedopuszczalne uznano ewentualne porównanie modelki z drugą kobietą - wg. komisji coś takiego absolutnie nie powinno być dopuszczone do emisji na terenie Polski.

http://tytpol.posterous.com/popatrz-na- ... raz-popatr

Cóż, skoro wg. lewaków wszyscy są równi, to stwierdzenie, że ktoś jest ładniejszy lub brzydszy jest nieprawdopodobną zbrodnią. Dlatego też, taka reklama jest "nieodpowiedzialna społecznie".

Ta sytuacja , to dowód że socjalizm i regulacje można budować bez pomocy państwa. Jednocześnie świadczy o tym, że czerwona zaraza przenikła również do części polskich elit biznesowych - wystaczy popatrzeć na dostępne w internecie CV osób zasiadających w komisji.

http://www.radareklamy.org/komisja.htm

D

Deleted member 427

Guest
Daj lewaka do jakiejkolwiek komisji, a za chwilę nie będzie można nic powiedzieć, prócz słów "ono", "partner", "opiekun" i "wykluczenie".

A

Antoni Wiech

Guest
MichalD napisał:
Ta sytuacja , to dowód że socjalizm i regulacje można budować bez pomocy państwa. Jednocześnie świadczy o tym, że czerwona zaraza przenikła również do części polskich elit biznesowych - wystaczy popatrzeć na dostępne w internecie CV osób zasiadających w komisji.

http://www.radareklamy.org/komisja.htm

Jaki socjalizm? Jakie regulacje? To jest prywatna inicjatywa. Powiedziałbym, że modelowy przykład JAK należy podchodzić do różnych spraw w sposób wolnościowy. A że czepnęli się jakiejś bzdury to już ICH problem. Mnie ta reklama np. brzydzi, bo nie lubię oglądać napakowanych czarnuchów. Jak chcą wydawać jakieś certyfikaty i różne śmieszne rzeczy, to spoko, póki nie korzystają z pały państwa.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
MichalD napisał:
...stwierdzenie, że ktoś jest ładniejszy lub brzydszy jest nieprawdopodobną zbrodnią.

Ja zauważyłem, że "lewacy-naturszcziki-naganiacze" to pasztety fizyczne (przynajmniej kobiety, bo pedałem nie jestem by mężczyzn oceniać inaczej niż po symetrii czy proporcjach) lub odpady umysłowe. A jak nie, to zawsze mają jakiś inny wrodzony feler.

Więc takie zachowanie jest dla tych podludzi naturalne. Jedyną metodą by przestali lewaczyć i bruździć innym jest ich identyfikacja i utylizacja.

A

Antoni Wiech

Guest
kr2y510 napisał:
MichalD napisał:
...stwierdzenie, że ktoś jest ładniejszy lub brzydszy jest nieprawdopodobną zbrodnią.

Ja zauważyłem, że "lewacy-naturszcziki-naganiacze" to pasztety fizyczne (przynajmniej kobiety, bo pedałem nie jestem by mężczyzn oceniać inaczej niż po symetrii czy proporcjach) lub odpady umysłowe. A jak nie, to zawsze mają jakiś inny wrodzony feler.
images

Chociaż ja bym ją zrobił (to jedna z członkin komisji)

N_KER_Magdalena_Czaja.JPG

Co nie zmienia faktu, że nie kumam o co się pruć, skoro to jest PRYWATNA inicjatywa nie-rządowa. Niech sobie wymyślają co chcą...

D

Deleted member 427

Guest
Czy ta komisja to jest tak samo "niezależna od państwa" inicjatywa jak amerykańska MPAA?

A

Antoni Wiech

Guest
kawador napisał:
Czy ta komisja to jest tak samo "niezależna od państwa" inicjatywa jak amerykańska MPAA?
Chuj ich tam wie, ale robić hałas z tego powodu, że ktoś uznał, że mu się czarnuch nie podoba......

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Ale ta cała Komisja Etyki Reklamy to inicjatywa prywatna, pozarząowa i dobrowolna. Mogą sobie gadać, co chcą, robią to za swoją kasę. Chuj mnie to obchodzi, czy siedzą tam feministki czy zwolennicy szariatu

z ich FAQ:

Dlaczego samoregulacja jest bardziej skuteczna od rozwiązań ustawowych?
Samoregulacja to przepisy dobrowolnie przyjmowane przez środowisko reklamowe, dzięki czemu są one respektowane.[...]Kodeks Etyki Reklamy, stanowiąc dobrowolne środowiskowe uzupełnienie przepisów prawa, spotyka się z większą aprobatą środowiska, aniżeli narzucone w istocie przez państwo normy prawne. Kodeks stanowi tym samym bardziej skuteczny instrument ładu i dobrych praktyk. Koszty funkcjonowania systemu nie obciążają budżetu państwa, a zatem podatników.
W krajach o wieloletniej tradycji samoregulacji, orzeczenia niezależnych organizacji są respektowane również przez władze publiczne i sądy powszechne.

4. W jaki sposób finansowana jest Rada Reklamy? Czy jej funkcjonowanie nie obciąża budżetu państwa?
Rada Reklamy jest w całości finansowana przez środowiska związane z reklamą – poszczególne podmioty płacą roczną składkę kalkulowaną na podstawie wydatków na reklamę brutto

Czyli - są koszerni

D

Deleted member 427

Guest
Ok, wszystko super, fajnie, ALE - czy ta prywatna Komisja Autoregulująca Etykę W Reklamie może:

a) zmusić reklamodawce do niereklamowania czegoś, bo poniża to np. psy, Murzynów, homo, kobiety?
b) narzucić podmiotowi X reklamowanie produktu zgodnie z Etyką tej Komisji?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Wczesne Hollywood też miało jakiś kodeks, ale nie wiem czy wtedy można było kogoś rzeczywiście skazać "za dyskryminację". Dzisiaj raczej za przyczynę powstania takiego lewackiego dziwactwa brałbym właśnie strach przez realnym wyrokiem sądu. Ta komisja może przecież kogoś oskarżyć i poprzeć to swoim lewackim autorytetem.

D

Deleted member 427

Guest
Wczesne Hollywood też miało jakiś kodeks

Chodzi o Kodeks Haysa, stworzony przez polityka i potem surowo egzekwowany:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kodeks_Haysa

Np. zakazane było puszczanie odgłosu spłukiwanej wody. Hitchcock z tego fajnie zadrwił w "Psychozie". A Kodeks ostatecznie rozwalił na kawałki dopiero Peckinpah "Dziką bandą". Potem na jego miejsce weszła MPAA - organizacja cenzorska. Ot, po prostu zmieniono nazwę na inną, ale zasady pozostały te same. MPAA może skutecznie udupić dowolny film. Filmy, które dostają certyfikat NC-17 (dawniej X) nie mogą być wyświetlane w największych kinach w USA i generalnie skazane są na podziemną dystrybucje.

Kacper Rupiński

Laureat Pokojowej Nagrody Nobla
100
34
Państwowi czy nie, niech się nie wpierdalają.

A tutaj zajebista kompilacja z Old Spicem: :D

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LCl5uyn5K7k&feature=player_embedded[/video]

Do góry Bottom