Lawless [reż. John Hillcoat]

D

Deleted member 427

Guest
Akcja najnowszego filmu Hillcoata - "Lawless" (znanego wcześniej jako "The Wettest Country") - osadzona została w Ameryce czasów prohibicji i opowiada historię trzech braci zaangażowanych w produkcję i handel whiskey w hrabstwie Franklin, Virginia. Bracia muszą nie tylko chronić swój biznes przez konkurencją, ale przede wszystkim przed ludźmi z utworzonej niedawno Alcohol Tax Unit (nie trzeba tłumaczyć, w tej jednostce pracował Eliot Ness), policją stanową oraz lokalnymi urzędnikami, mającymi chrapkę na ich biznes oraz zyski z niego płynące. Jak widac, zapowiada się nierówna walka, a jako że moja sympatia jest zawsze po stronie ptaka złapanego w sidła, niedźwiedzia szczutego psami dla rozrywki czy ściganego przez kłusowników jelenia, to będę zaciskał kciuki za braci, żeby odesłali do piachu jak największą liczbę ludzkich odpadów, usiłujących im nabruździć w interesach.

Scenariusz pisał Nick Cave.

Trailer:

Jak dla mnie to jest materiał na film roku.

Bart Es

Member
80
6
O, kurwa, dzięki za newsa; aż dziwne, że nie słyszałem o tym filmie. Reżyseria Johna Hillcoata, scenariusz Nicka Cave'a, dobra obsada i ciekawa tematyka, zapowiada się bardzo interesująco.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Ja trzymam rękę na pulsie w sprawie kina moralnego niepokoju, spoko wodza zatem ;)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
Próbowałem to zrzucić z torrentów ale coś nie startuje.

Do góry Bottom