Kwach na premiera!

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Może postkomunistyczna mentalność, a może ten komuch jest dla owiec kimś "swoim". Owca nie widzi w Kwaśniewskim komucha, ale sympatycznego pijaczynę. Kogoś z plebsu, kto jest im równy (tak jak TW. Bolek czy "Mjstż Ortografj" ). Tak tylko rozważam, w sumie zrozumienie leminga chyba mnie przerasta.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
  1. Za komuny wiele osób było "przecwelonych" na kapusia (TW). Obecnie jest podobnie. Miernoty ciągną do tej "fuchy" oraz do wszelkich służb, jak muchy do gówna. Więc kapuś to dla nich swój chłop.
  2. Prezydent wszystkich pijaków. A kto się nie lubi napić? Kto za Alka nie wypije - niech go Pieron trzaśnie. ;)
  3. Dla armii urzędasów i gnoi żyjących z budżetu, to idealna kandydatura. To stabilność.
  4. Dla ćwierć-inteligentów, to inteligent (tak samo jak Adam M.)
  5. Dla plebsu i lumpenproli z "awansu społecznego", to niemal bóg pół-krwisty.
  6. itd.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
Bardzo wielu starych ludzi, których podsłuchuję w tramwajach lubi komuchów, dla nich określenie "stary komunista" jest jak najbardziej pozytywne. Zresztą nie chodzi tylko o starych ludzi, sympatia do komuchów i nostalgiczne wspominanie PRL-u jest u Polaków wcale nierzadkie, niestety.

Norden

Well-Known Member
723
901
Często są i równie często nie są. Tego typu odpowiedzialność zbiorowa jest kompletnie lewacka. Każdy jest odpowiedzialny za siebie i tylko za siebie. Przy czym, żeby było jasne - nie bronię tego pijaka.
Oczywiście nie mówie, że trzeba kogoś takiego skazywać/skreślać. Ja okazuje ograniczone zaufanie wobec ludzi mających takie rodziny.

pampalini

krzewiciel słuszności
Członek Załogi
3 585
6 861
Oczywiście nie mówie, że trzeba kogoś takiego skazywać/skreślać. Ja okazuje ograniczone zaufanie wobec ludzi mających takie rodziny.

Może i słusznie. Ja chyba "z zasady" staram się nie stosować żadnego szufladkowania (rodzina, rasa, narodowość itp).

OP
OP
M

MichalD

Guest
Może i słusznie. Ja chyba "z zasady" staram się nie stosować żadnego szufladkowania (rodzina, rasa, narodowość itp).
Wobec ludzi z postkomunistycznych kręgów, ciężko jest tego nie stosować, bo są to ludzie bardzo specyficznie wychowani. Ogromna większość rodzin byłych politruków, kontynuuje w jakiś sposób dzieło ojców,nie wyrażając ani odrobiny skruchy za to, co działo się w PRLu.

Czy jesteście w stanie wskazać jakąkolwiek znaną osobę z rodziny postkomunistycznej, która byłaby antylewicowa, popierała lustrację i polski interes narodowy?

A

Aeger

Guest
Ale te 21% to lewica, zatem nie dziwne że chcą Kwacha - ich największe osiągnięcie. A Kwach nadal coś tam znaczy.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
duży procent komuchów spod sierpa i młota, duzy procent komuchów którzy twierdzą że komuchami nie są ale jednak są... spory procent idiotów...
wynik: rzeczpospolita polska trzecia czy która to teroz jest...

Do góry Bottom