D
Deleted member 427
Guest
Kiedyś nazywał się Siergiej Torop, był milicjantem i malował obrazy. W 1991 roku ogłosił się inkarnacją Jezusa i założył Kościół Ostatniego Testamentu. Jego nauki są mieszanką prawosławia i buddyzmu, a wyznawców znajdują nie tylko w Rosji. Specyficzne jest jednak to, że Wissarionowcy to głównie przedstawiciele inteligencji. Tworzą społeczność, która odbiega od stereotypowego wizerunku sekty totalitarnej, dlatego naukowcy interesują się nimi nie tylko jako zjawiskiem religijnym, ale i odnoszącym się do ogólnych przemian społeczeństwa rosyjskiego.
[link]
Ja wam mówię: akap to będzie momentami naprawdę some twisted-fucked-up-shit Mnogość dyskursów oraz narracji postkolonialnych w akpie przyprawi lewicę o palpitacje serca. Nie wiem, czy biedaki sobie poradzą z taką liczbą dyskursów
[link]
Ja wam mówię: akap to będzie momentami naprawdę some twisted-fucked-up-shit Mnogość dyskursów oraz narracji postkolonialnych w akpie przyprawi lewicę o palpitacje serca. Nie wiem, czy biedaki sobie poradzą z taką liczbą dyskursów