Koniec UPR

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Prezes UPR pisze:
http://anonym.to/?http://boleslaw-witcz ... 83449292,n
dlaczego Polska podpisując akces do Wspólnoty Europejskiej zrobiła dobry krok? Ano, dlatego, że po raz pierwszy od wielu dziesięcioleci otrzymała dostęp do rynków zbytu, technologii i rynków pracy.
To, że to eurozjeb (eurorealista) to pół biedy. Ale jak gościu pisze, że Polska uzyskała dostęp do technologii to mnie rozpierdala. Ciekawe jakich technologii przed przystąpieniem do unii nie można było kupić i sprowadzić do Polski? Przecież ograniczenia COCOM zniesiono wcześniej. On pierdoli banialuki jak pierwszy sekretarz za komuny.
Jak już członkowie i ich przedstawiciele biorą takie coś na prezesa to oznacza, że pojeby wzięły górę.

Słupek

Member
335
2
Internetowi UPR-owcy mają już dość Witczaka. Poza dziwacznymi wypowiedziami zasłużył się jeszcze wydaniem bodaj 40 tys. zł (prawie połowa całego funduszu na kampanię) na beznadziejny spot.

SzabloZębny

New Member
329
4
kr2y510 napisał:
Prezes UPR pisze:
dlaczego Polska podpisując akces do Wspólnoty Europejskiej zrobiła dobry krok? Ano, dlatego, że po raz pierwszy od wielu dziesięcioleci otrzymała dostęp do rynków zbytu, technologii i rynków pracy.
To, że to eurozjeb (eurorealista) to pół biedy. Ale jak gościu pisze, że Polska uzyskała dostęp do technologii to mnie rozpierdala. Ciekawe jakich technologii przed przystąpieniem do unii nie można było kupić i sprowadzić do Polski?

Czepiasz się jednego słówka.

Przecież ograniczenia COCOM zniesiono wcześniej.

COCOM?

Znaczy ta europejska strefa wolnego handlu? Ale do niej dołączyliśmy formalnie dopiero z przystąpieniem do UE.

A generalnie nie wspieram ich, są mi obojętni, jako partia.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
kr2y510 napisał:
Prezes UPR pisze:
To, że to eurozjeb (eurorealista) to pół biedy. Ale jak gościu pisze, że Polska uzyskała dostęp do technologii to mnie rozpierdala. Ciekawe jakich technologii przed przystąpieniem do unii nie można było kupić i sprowadzić do Polski? Przecież ograniczenia COCOM zniesiono wcześniej. On pierdoli banialuki jak pierwszy sekretarz za komuny.
Jak już członkowie i ich przedstawiciele biorą takie coś na prezesa to oznacza, że pojeby wzięły górę.

świetnie że mnie wyręczyłeś bo miałem założyć podobny wątek, konkretnie "UPR flagę wprowadzić"
generalnie mam podobne refleksje
powala mnie też poziom intelektualny prezesa,

OP
OP
kr2y510

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
SzabloZębny napisał:
COCOM?

Znaczy ta europejska strefa wolnego handlu? Ale do niej dołączyliśmy formalnie dopiero z przystąpieniem do UE.

A generalnie nie wspieram ich, są mi obojętni, jako partia.
Odpowiem, bo Cię lubię... Przeczytaj to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/COCOM
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wassenaar
Powiedzmy, że te definicję są wystarczająco dobre. Ale jak już siedzisz na necie a czegoś nie wiesz to mógłbyś looknąć, zagooglować, zanim się spytasz.
Obecnie poza zaawansowanymi technologiami wojskowymi na Polskę nikt nie nakłada jakichś restrykcji. Można przyjąć, że Polska jest traktowana podobnie jak inne zachodnie kraje UE.

Natomiast Witczak napisał to raz na blogu a potem powtórzył w innym wpisie! Pierwszy wpis był mocno komentowany, więc powinien sobie zadać trud przeczytać wpis i komentarze (lub wynająć ghostwritera). To nie może być lapsus, to jest czysta głupota.

Matoły z PO-PiS-SLD-PSL też pierdolą frazesy, by coś gadać. Ale powszechnie wiadomo, że to są matoły i na nikim to nie robi wrażenia.

whirlinurd

Member
556
19
w/g mnie koniec UPR nastąpił wtedy kiedy pojawiły się maniakalne hasła typu "plebs" "elity" i medialne brylowanie para-arystokracją z XIII wieku ;) jak wtedy przekonać chłopów do walki z Leninem? samemu popadając w jakieś feudalizmy ;) ewolucyjnie rzecz ujmując wole być małpą ;) a tak serio nie daruje im braku dyskusji na temat "patentów" itp. jak można pier... frazesy o wolności budując silną policje która będzie węszyć setki bzdetów patentów krzesło? i ściągać z tego powodu jakieś fantomy-tantiemy :huh: przepraszam tak się spociłem że muszę nielegalnie wykorzystać patent mycia głowy ;)

OP
OP
kr2y510

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
whirlinurd napisał:
w/g mnie koniec UPR nastąpił wtedy kiedy pojawiły się maniakalne hasła typu "plebs" "elity" i medialne brylowanie para-arystokracją z XIII wieku ;)

Eeee tam. Żeby się przebić trzeba być oryginalnym. Pewnie gdyby było ze trzech "pudzianów" to by można lecieć na klimat gimnastyczny. Adolf też się nieźle prezentował. Każdy na coś leci. To taki dyskretny urok demokracji.
To tak jak byś napisał, ze upadek punk-rocka rozpoczął się gdy punkowi muzycy częściej golili irokezy i częściej się pakowali.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
whirlinurd napisał:
w/g mnie koniec UPR nastąpił wtedy kiedy pojawiły się maniakalne hasła typu "plebs" )

UPR jest partią bez wyborców
ci do których kierują program głosują a. na narodowców b. ugrupowania katolickie
c. platformę
jakoś ich programu nie daje się pogodzić

Ciekawe też że UPR milczy kiedy prostestuje ich naturalny elektorat, czyli kupcy
-są na wakacjach?

whirlinurd napisał:
kr2y510 napisał:
upadek punk-rocka rozpoczął się gdy punkowi muzycy częściej golili irokezy i częściej się pakowali.

haha coś w tym jest :p tak pakowali że wylądowali ojeden pak za daleko ;)

punk rock nie upadł, punkowcy zaczęli grać hard cora
Niektóre idee nie umierają, hipisi na przykład świetnie się odnależli w teoriach spiskowych, gdy zostali zepchnięci na margines, i teraz ich idee wypływają znów
-tak przynajmniej to obserwuje

czlinstwo

New Member
4
0
Nie znam się na polityce, nie głosuję chociaż od 4 lat już mogę, ale widzę kiepską formę polityczną środowisk do których mogłoby być mi blisko :) O UPR po raz pierwszy usłyszałem rok temu, poguglałem, poczytałem i program mają dobry. Ale ludzie w tej partii są koszmarnie bezbarwni. Poza Mikkim i Michalkiewiczem nie zauważyłem tam nikogo kto by wyglądał przekonująco. Mikki narzeka, że nia udało mu się wychować następcy. Chyba ma rację. Brakuje takich ludzi jak on i ludzi gotowych się poświęcać i działać w drużynie. Bez tego nic się nie zbuduje. I jeszcze tragiczna sytuacja finansowa tej partii. W USA libertarianie to krezusi, mogący wydać kilkadziesiąt milionów baksów na realizację własnych projektów. A nawet na projekty projektów. Fundacje Libertariańskie są bogate a kandydaci o przekonaniach libertariańskich mają swoje miejsce w Partii Republikańskiej, mimo że jest na razie zdominowana przez neo-cweli. W Polsce libertarianie nie mają kasy i wpływów. Ciekawe, że partia UPR tak chwaląca wolny rynek sama nie umiała zbudować sobie zaplecza finansowego, że nie znalazła możnych libertariańskich sponsorów. Moim zdaniem wszystko przez to, że ten Mikki i inni jemu podobni wierzą w prawo. Zamiast działać poza prawem, zrobić trochę większych przekrętów, dogadać się na boku z Chińczykami czy Ruskimi i z ich pomocą coś większego zrobić, oni tylko ględzą. Ci ludzie nie znają się na polityce, tylko na gadaniu. O tak, teoretykami są świetnymi ale z robotą gorzej. A jeszcze Mikki sprzedał organ UPR jakiemuś groteskowemu Sommerowi co z Liberatasu startował. Paranoja. Przeczytałem trochę zapisów dyskusji jakie prowadzili UPRowcy na temat odnowy partii i zapewnienia jej sukcesu. Nic konkretnego. Macie rację to rzeczywiście chyba koniec UPR. Jak powstanie jakaś nowa partia, która będzie zarówno skuteczna, jak i ciekawa, czyli będzie głosiła hasła, które mnie przekonują takie z pogranicza libertarianizmu i Onionforum, to na nią zagłosuję a nawet przekażę kasę. Na razie pozostanę w większości. Tej, która nie głosuje.

Do góry Bottom