Konferencja libertariańska w Katowicach

sierp

to ja :-)
577
305
W kręgach ludzi związanych ze Stowarzyszeniem Libertariańskim / Partią Libertariańską zrodził się pomysł zorganizowania w grudniu (przed świętami, najbardziej prawdopodobny termin to 8 lub 15 grudnia) konferencji o tematyce wolnościowej.
Chciałbym, żeby wystąpił tam ktoś z jakąś prezentacją dotyczącą wolności Internetu (zagrożenia i ich unikanie - szyfrowanie, TOR itp.). Najlepiej pod kątem praktycznym (demonstracja na komputerze?)
Krzysiu - może ty byś zechciał?
A może ktoś ma "pod ręką" jakiś inny temat, z którym chciałby wystąpić?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Chciałbym, żeby wystąpił tam ktoś z jakąś prezentacją dotyczącą wolności Internetu (zagrożenia i ich unikanie - szyfrowanie, TOR itp.). Najlepiej pod kątem praktycznym (demonstracja na komputerze?)
Krzysiu - może ty byś zechciał?
Chętnie.
Prezentacja na rzutniku być musi, bo taki zwyczaj, a demonstracja zależy od tego czy internet im tam działa.

A może ktoś ma "pod ręką" jakiś inny temat, z którym chciałby wystąpić?
Zależy ile czasu mam mieć na wystąpienie.
Ja bym wolał mówić nie tylko o sprawach technicznych, a wolałbym powiedzieć to w kontekście walki z państwem.

A może uda wam się ogarnąć Cryptoparty - http://www.cryptoparty.in/. Wszyscy przynoszą laptopy i uczą się używać softów.
Jeśli sala będzie typu aula, to odpada. To musi być płaska sala z gniazdkami. Najlepiej klub studencki. Moim zdaniem, CryptoParty, to inny typ imprezy. Być może na konferencji poznam ludzi, którzy by chcieli pomoc w organizacji takiej imprezy.
I nie każdy ma przynieść laptop/smartphona. Wystarczy, że przyniesie wydrukowaną kartkę ze skrótami klucza PGP.

Ostatnia edycja:
OP
OP
sierp

sierp

to ja :-)
577
305
W niedzielę 3 listopada jest spotkanie klubu libertariańskiego w Katowicach, gdzie temat konferencji ma być poruszany - knajpa "Rudy Goblin", godz. 17. Wpadnij.

Do góry Bottom