Shemyazz
New Member
- 500
- 38
Jestem w trakcie czytania "Demokracji" Hoppe'go i w pewnym momencie już nie mogłem zdzierżyć - jako okultysta zostałem wymieniony w jednym rzędzie z osobami o "nietradycyjnym" stylu życia, czyli komunistami i homoseksualistami . Zastanawiam się niby w jaki sposób polityka socjalna państwa przyczynia się do zwiększenia zainteresowania ezoteryką i poszukiwaniem własnej ścieżki duchowej.
Zacząłem się również zastanawiać, jak kolibry odnoszą się do religii postulujących nie przywiązywanie się do więzi międzyludzkich, czyli np. buddyzmu, zen.
Może nie i nie jest to odpowiednie forum, ale może ktoś uświadomi mi, skąd u kolibrów taka niechęć do odmiennych religii i hedonizmu? Z tego co się orientuję również Rothbard odrzucał hedonizm. Dlaczego?
Zacząłem się również zastanawiać, jak kolibry odnoszą się do religii postulujących nie przywiązywanie się do więzi międzyludzkich, czyli np. buddyzmu, zen.
Może nie i nie jest to odpowiednie forum, ale może ktoś uświadomi mi, skąd u kolibrów taka niechęć do odmiennych religii i hedonizmu? Z tego co się orientuję również Rothbard odrzucał hedonizm. Dlaczego?