Kolejna bomba Breivika wybuchła w Warszawie

kozak

Member
67
27
Niby go złapali, niby jest proces, a wybuchy nie ustają.

W centrali Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego eksplodowały materiały wybuchowe zgromadzone w śledztwie dotyczącym "polskiego wątku" w zamachach zorganizowanych przez Andersa Breivika w Norwegii - dowiedział się Dziennik.pl.

Jedna z funkcjonariuszek Agencji otworzyła szafę pancerną, w której znajdował się m.in. niezabezpieczony materiał wybuchowym zarekwirowany przez agentów ABW w czasie akcji sprzed kilku miesięcy. Po otwarciu szafy przez funkcjonariuszkę doszło do eksplozji.

Jak ustali serwis Dziennik.pl, w centrali ABW wybuchły chemikalia odebrane właścicielowi sklepu internetowego, który zaopatrywał Andersa Breivika.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ebd1

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
To pokazuje, że ABW powinno się odebrać pozwolenia na broń, bo nie umieją się bezpiecznie posługiwać materiałami niebezpiecznymi, które zabrali sprzedawcy, który najwyraźniej potrafił robić to lepiej.

CmO2

New Member
34
0
Ja chyba śnię, toż to Monty Python by na to nie wpadł... a może i wpadł...
Jedynie tuszowanie innych śledztw (lub i tego z Brevikiem) może ich usprawiedliwić od totalnej głupoty.

papuv

Member
196
5
Wierz mi, że nie - widziałem takie głupoty w wykonaniu służb publicznych, których powstydziłby się nawet przeciętny gimnazjalista.

Do góry Bottom