Kazik

A

Anonymous

Guest
http://www.wykop.pl/ramka/647313/chce-m ... taszewski/

Ciśnienie mi skoczyło! Nie lubię tego uczucia gdy ktoś kogo lubię, robi coś czego nie lubię :/. A Kultu słucham od lat. Swego czasu chciałem go bojkotować za to, że poszedł do sądu bo ze studia wykradziono jego nagrania i puszczono w necie. Wypieprzyłem z domu wszystko co było związane z Kazikiem. Przez rok nie słuchałem jego muzyki, ale potem wytłumaczyłem sobie, że pewnie miał jakąś umowę ze studiem, a tamci się zobowiązali do nierobienia tego.

A teraz takie gówno!

Wiele razy widziałem jakiś cytat czy motto, na pierwszych stronach książek które czytałem. Ciekawe, że do tej pory nie słyszałem, by ktoś kiedyś żądał kasy za udział w zyskach za to, że został zacytowany.

Świat się kończy.

Ciekawe czy płacił za cover Pasażera Igiego Popa? Albo czy w latach 80 nie zgrywał od kumpli muzyki?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
No skoro autor bloga sam ładnie wyskakuje z kasy? A jak w ogòle układa się między kazikiem a gw?

D

Deleted member 427

Guest
Wie ktoś, jakie są aktualnie poglądy Kazika? Bo w słynnych "4 pokojach" jednoznacznie dał do zrozumienia, co myśli na temat totalitaryzmu koncesyjno-etatystycznego.

A

Antoni Wiech

Guest
Do Kazika mam szacun za przeszłość, ale widać na stare lata mu się we łbie pierdoli.

Jeszcze powiedzmy, że "rozumiałbym" gdyby ktoś na bloga wpierdolił całą jego piosenkę, ale 6 słów? Żenada.

Ale ładnie mu cisną na tym forum z linka co dał Premislaus, i dobrze.

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Może Kazik nie przepada za g.w. albo co mniej prawdopodobne za autorem bloga.
Kiedyś pisywał w jakimś dodatku do g.w.
-ale ich drogi się rozeszły?

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Kazik jest dziwny, kiedyś w "Teraz Rocku" czytałem z nim wywiad, mówił, że w Polsce cały czas jest socjalizm i się powinno z tym skończyć, że głosował (czy miał głosować) na Kaczyńskich, ale go zawiedli :D .

Cyberius

1 441
36
Wycofał sę i dobrze zrobił bo by przegrał.
Piotr Miączyński mógłby zaprzeczyć że zdanie:
"Konsument mówi, że je, żeby jeść"
pochodzi z tekstu Kazika a samo zdanie nie jest w żadnym wypadku oryginalne i "niepowtarzalne'
jak np. "jestem dzisiaj nieprzysiadalny" Świetlickiego i nie ma w sobie nic szczególnego. Każdy mógłby coś takiego powiedzieć stojąc w kolejce w supermarkecie - Panie, konsument mówi że je żeby jeść -

OP
OP
A

Anonymous

Guest
http://www.wykop.pl/ramka/728629/koment ... j-sprawie/

Kazik znowu szaleje... Na dodatek sprawa jest od jakiegoś czasu coraz bardziej żenująca. Kazik przyznaje się, że nic nie wie na temat internetu... Kiedyś byłem jego fanem, ale po tych sprawach wywaliłem z domu całą jego muzykę i nie słucham go już! Ten człowiek się coraz bardziej kompromituje!

whirlinurd

Member
556
19
może w jego otoczeniu nie ma jakiejkolwiek osoby która mogła by mu wytłumaczyć dziwność "praw" autorskich? :-/ ;)

crack

Active Member
784
110
http://staszewski.art.pl/index.html Fajna stronka była. Nie znam dobrze sprawy, ale z tego co czytam wynika ze Kazio odstawia niezłą borutę po raz kolejny. Kult, Kazik i jego wszystkie poboczne projekty to moi faworyci w rodzimej muzyce, dyskografie mam całą w mp3 i nie zamierzam jej usuwać tak jak Premislaus, nie interesuje mnie jacy muzycy są w życiu prywatnym, skupiam się tylko na muzyce :)

Cokeman

Active Member
768
120
Fuck. Stronka była świetna. Nie znam lepsze do wyszukiwania jego tekstów. Co ten facet odwala. Teksty ma zajebiste i jest tam nawet sporo myśli wolnościowej a teraz jakaś demencja starcza...

Cyberius

1 441
36
No cóż szkoda Kazika. Fajny facet z niego był. Teraz wyrusza na wojnę z internetem. Kolejny nakręcony przez pracowników stacji radiowych [głównie chyba 3ki ] Jednak jak się w takich miejscach zbyt często bywa to nie przynosi to dobrych skutków.

Twórca serwisu napisał:
W oparach absurdu musiało narodzić się także Twoje drugie, tygodniowe ultimatum, abym żonie Twojego starszego syna dał stały dostęp do mojego serwisu na FaceBooku w celu... lepszej promocji ich wspólnej działalności wydawniczej.
Kazik napisał:
Wczoraj wróciłem do domu.Karolcia mi rzekła,iż od rozpętania zadymy w dniu 3 maja otrzymała około 400 listów z których ponad połowa zaczyna się od słów "ty kurwo", "Ty suko" bądź "ty pazerna suko".Na mnie pozwolę sobie lać całe wiader fekalia ,ale to ,że przez upublicznienie nieprawdziwych informacji(co jest zresztą niezgodne z prawem) sprawiłeś panie Likus,że bliskie mi osoby płaczą-to ci zapomniane długo nie będzie.
Nie mam pojęcia co to fejsbuk,jak to działa,widziałem tylko film o jego twórcy i raczej nieprzyjemna jawiła mi się to osoba.Nie mam tam konta,ale okazuje się ,że mam.Takie czasy.
Moja przyjaciółka napisała wczoraj do mnie ,że wszystkie wpisy na mój profil(tak to się zdaje nazywa),który założyłeś nie pytając mnie nawet o zgodę-które przyznają mi rację-zostały usunięte,a ich autorzy zablokowani-cokolwiek by to nie znaczyło. Z angielska-Why?
Powtarzam,jestem ignorantem internetowem.
I żyłem długo w epoce gdzie takowegoż nie było.
Naprawdę dało się.

OP
OP
A

Anonymous

Guest
http://stratakazika.pl/
Uznaliśmy, że to najprostszy sposób, żeby kogoś ograbić na dużą kasę. Wystarczy, że będziemy w kółko kopiować muzykę (w tym przapadku płytę „Hurra” Kultu — 27,21 zł za sztukę w sklepie SP Records), a strata Kazika szybko osiągnie takie rozmiary, że po podziale łupu wszyscy zostaniemy bogaczami.
Niezły biznes :D

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
Kazik zmienił zdanie ?

"Pomysł obłożenia podatkiem różnych ustrojstw uważam za skandaliczny. Każdy podatek jest złem , bowiem zabiera nam uczciwie zarobione pieniądze (nieuczciwie zarobione przeważnie są nieopodatkowane) pod groźbą sankcji prawnej. W imię wyższych racji –takich jak na przykład bezpieczeństwo wewnętrzne czy zewnętrzne- rozsądnie jest się czasem na nie godzić. Niemniej coraz więcej podatkowych ruchów jest już niczym innym jak ordynarnym skokiem na kasę po to by utrzymać w jakiej takiej stabilności coraz bardziej dysfunkcjonalne i niedrożne państwo wraz z armią głównie bezużytecznych i pasożytniczych urzędników. Jako argument za usankcjonowaniem tego złodziejstwa kolejnego podaje się między innymi swego rodzaju zadośćuczynienie artystom , których muzyka jest na tych ustrojstwach grana. Otóż ja za taką jałmużnę dziękuję."
"Najpierw państwo zabiera mi jako artyście ( a wszyscy artyści to...) 100 pln w postaci coraz wyższych podatków , by potem obłożyć jeszcze innym podatkiem ustrojstwa , zedrzeć z kupujących je posiadaczy i użytkowników (koniec końców każdy podatek od sprzedaży uderza w użytkownika , który kupuje ustrojstwo - producenci wliczą go sobie w cenę), utworzyć kolejne etaty by tę grabież usankcjonować i podzielić (między urzędników i artystów w stosunku,powiedzmy 7:3) i oddać mi po roku 1pln. Doprawdy udławcie się tą jałmużną z pieniędzy ukradzionych pierwej prostemu a uczciwemu człowiekowi."

http://wgospodarce.pl/informacje/16...nych-pierwej-prostemu-a-uczciwemu-czlowiekowi

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Kazik zawsze był IP-faszystą. Nic sie nie nauczył, po prostu narzeka, że ma mało kasy. A to że nie lubi płacić podatków... Nikt nie lubi

Do góry Bottom