Kabaret

Crov

Well-Known Member
558
1 557
Poczucie humoru to wymysł socjalistów, którzy potem propsują kabarety, żeby ludziom się wydawało, że z władzy można się śmiać, więc jest mniej groźna. A po cichu kabareciarze wysysają z widzów dusze i spieniężają ją u Szatana oraz byłych członków Ruchu Palikota.

Nie licząc Tadeusza Drozdy, on popiera Korwina. Tadeusz Drozda jest Chrystusem polskich kabaretów.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Jedyny dobry powód do śmiechu - cudze nieszczęście. Innych nie ma. Ale jestem śmiechosceptykiem raczej. To strata czasu/energii. Ludzie są zbyt weseli, za mało rzeczy biorą na poważnie. Wszystko obracają w żarty, myślą zbyt optymistycznie. Za mało w tym wszystkim samobójstw. Za mało głębszej zadumy, za mało chęci odkrycia prawdy o marności życia i marności wszelkich rządów. To wszystko ma początek. Gdzie? W szkole. Klasowi błaźni. Wszyscy ich poznaliśmy. Dusza towarzystwa, najwięksi kretyni. Dużo ludzi nimi przesiąka, do końca życia są idiotami i biorą wszystko na wesoło. Dopiero wiadomość o raku, przywraca Rozum i Godność Człowieka.

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 979
Po co szukać w telewizji, której prawie nikt nie ogląda?Proponuję zacząć przeglądać forum - podobnie jak ja to robię - od shoutboxa.Shoudbox Forum Libertarian ma zdecydowanie najlepszą Ekipę Kabaretową.
Właśnie leci kabarecik:)

OP
OP
U

ultimate

Guest
Forum Libertarian ma zdecydowanie najlepszą Ekipę Kabaretową.
Nie lubię czatów.

"Nie ma dziś kabaretu politycznego, poetyckiego, są żenujące żarty na nieznośnym, amatorskim poziomie. Byle dostać brawa i zainkasować pieniądze. A naród, niestety, to kupuje" - ocenia Wojciech Młynarski, oceniając na łamach dziennika "Polska The Times" stan polskiego kabaretu "

Ma rację? Wystarczy zrobić minę jak małpa i wszyscy się śmieją?
Dobrze wspominam klasykę

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 979
Jedyny dobry powód do śmiechu - cudze nieszczęście. Innych nie ma..

Nie wierzę, że są ludzie, którzy cieszą się z czyjegoś nieszczęścia.
Prawie codziennie stykam się z ludzkimi dramatami. W danej sytuacji muszę wygasić emocje natychmiast, jak na zawołanie, wycofać się, schować do skorupki.Tak musi być, ale poczucie wewnętrznego niepokoju.o człowieka, którego dramat dotyczy jest nieustające.Bo taką mam naturę i trudno siebie samą przeskoczyć. I taką naturę mają inni ludzie. Jest w Nas zawsze gotowość do wsparcia, pomocy, do przeżywania lęku, smutku, ludzkich dramatów.

Aha, lubię się śmiać:) Nie z Innych. Z siebie .

Wracając do kabaretu...
Mam dwa ulubione utworki sceniczne Kabaretu Hrabi.Jeden z nich to "Sposób na podryw", no ta dziewczyna to wypisz wymaluj... ja;)

OP
OP
U

ultimate

Guest
Na ogół mówi się, że my Polacy na swój temat nie umiemy żartować.Nie potrafimy śmiać się ze swoich przywar. Reagujemy na nie nerwowo. Brak nam dystansu do siebie? Czesi, Włosi mają bardzo pogodne poczucie humoru.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Na ogół mówi się, że my Polacy na swój temat nie umiemy żartować.Nie potrafimy śmiać się ze swoich przywar. Reagujemy na nie nerwowo. Brak nam dystansu do siebie? Czesi, Włosi mają bardzo pogodne poczucie humoru.
Póki nie powiesz im prawdy, że są faszystami :p

Propo Młynarskiego... następny socjaluch, który nie uważa, że to on powinien dawać rynkowi to czego rynek oczekuje, tylko, że rynek powinien łaskawie kupować co mu Młynarski daje. Nie ma lamp gazowych, a latarnik ma pretensję, że nie ma pracy... Młynarski myślał, że jak raz wyprodukuje nóż z krzemienia, to będzie mógł go produkować całe życie...

Ostatnia edycja:

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Młynarski jest jednym z najbardziej cenionych polskich satyryków.Mogę się narazić jego wielbicielom bo nigdy nie przepdałem za jego twórczością.
Ceniony jest za to co robił, nie za to co robi... Facet ma pretensję, że stoi w miejscu, a świat się zmienia... Pewnie jak on był na "fali" też jakieś zgredy mówiły, ze kabaret przedwojenny tworzony przez Tuwima, Boya-Żeleńskiego, a wykonywany przez Dymsze, Ordonówne czy Bodo to było coś, a twórczość Młynarskiego to "żenujące żarty na nieznośnym, amatorskim poziomie. Byle dostać brawa i zainkasować pieniądze. A naród, niestety, to kupuje"

C

Cngelx

Guest
Forum libertarian jest ostatnim miejscem w którym mógłbym oczekiwać powstania tematu o czymś tak żenującym jak telewizyjne kabarety...

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Forum libertarian jest ostatnim miejscem w którym mógłbym oczekiwać powstania tematu o czymś tak żenującym jak telewizyjne kabarety...
Zaraza zaraz... to, że Ty nie generujesz na coś popytu, to nie znaczy, że to coś jest żenujące... Ostatnim miejscem w którym mógłbym spowdziewać się uważania ludzkich potrzeb koszernie zaspokajanych na wolnym rynku za żenujące jest forum libertarian...

Gie

Libnetarianin
219
492
Ostatnim miejscem, w którym mógłbym się spodziewać uważania, że ostatnim miejscem, w którym można się spodziewać uważania ludzkich potrzeb koszernie realizowanych na wolnym rynku za żenujące, jest forum libertarian, jest forum libertarian.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Jeżeli JA uważam, że coś jest żenujące to znaczy, że jest żenujące.
To może trochę uzasadnienia dlaczego niby uważasz to za żenujące? Poza tym pokazuje to lekceważący prymat twojego gustu nad innym, co jest pierwszym krokiem do określenia co niby jest "dobre" dla ogółu. To tak jakby określić picie ciemnego piwa jako, żenujące, bo się go nie lubi, zamiast subiektywnie stwierdzić, że Ci nie smakuje co jest normalne.

C

Cngelx

Guest
To może trochę uzasadnienia dlaczego niby uważasz to za żenujące?
To potrzebuje jakiegoś uzasadnienia? Popatrz chwilę na taki kabaret i już będziesz wiedzieć dlaczego to jest żenujące, a jeżeli tego nie dostrzeżesz to jedynie będzie źle świadczyć o Tobie.

Do góry Bottom