JKM startuje z kampanią na senatora

cracko

Member
39
9
Wybory w Rybniku. Powiem tak, biorąc pod uwagę, że Korwin mało co nie wygrał takich wyborów we Wrocławiu (dostał 18%) mając lepszą konkurencję szanse wydają się być realne. PO czy PiS nikogo znanego tam nie wystawią bo wszyscy już siedzą u żłoba, zresztą niżej macie szczegóły jak naganiali prezydenta Rybnika:
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/kampania_ruszyla/1660
Konferencja prasowa:

Na plus może zaważyć ta chwytliwa akcja KNP odnośnie likwidacji Straży Miejskiej, która odbywała się również w Rybniku. Ludzie to na pewno pamiętają, wszak niedawna sprawa. Jeżeli Korwin zostanie senatorem to i tak niewiele zrobi ale miło będzie zobaczyć kilka przemówień w których zaora komuszków, tymbardziej że idą coraz cięższe czasy

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Jakby wygrał to byłoby zajebiście. A ma szansę - wybory uzupełniające zazwyczaj cieszą się małym zainteresowaniem, a kto jak kto, ale zwolennicy Korwina potrafią się zmobilizować.

OP
OP
C

cracko

Member
39
9
Dokładnie. Ja nawet odpowiedziałem na jego prośbę na maila co do pomocy w sieci. Nigdy nie byłem członkiem KNP ale taka szansa to można mu pomóc, tymbardziej że bez wychodzenia z domu. Jestem ciekaw na czym te działania będą polegać.
We Wrocławiu konkurował np z Frasyniukiem, lewak jakich mało i to wrocławianin a od Korwina dostał baty. Kluczowa tutaj jest frekwencja. Może się udać :)

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Pisowskim kontrkandydatem będzie Plecha.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/4808...atem-pis-w-wyborach-uzupelniajacych-w-rybniku

Kierownictwo PiS zdecydowało, że były minister zdrowia, poseł Bolesław Piecha będzie kandydatem partii w wyborach uzupełniających do Senatu w okręgu rybnickim - dowiedziała się PAP od polityków tej partii.
Wybory uzupełniające po śmierci dotychczasowego senatora prof. Antoniego Motyczki (PO) odbędą się tam 21 kwietnia. Decyzję o wystawieniu Piechy podjął we wtorek komitet polityczny PiS.
Piecha, który pochodzi z Rybnika, nie chciał odpowiedzieć na pytanie dlaczego zdecydował się na kandydowanie do Senatu.
Odsyłam do jutrzejszej konferencji prasowej o godzinie 12 w Rybniku​
- uciął.
Bolesław Piecha kieruje pracami sejmowej komisji zdrowia.
W wyborach uzupełniających kandydatem Kongresu Nowej Prawicy będzie jego prezes Janusz Korwin-Mikke. Według nieoficjalnych doniesień Platforma Obywatelska przygotowuje kandydaturę b. burmistrza Łazisk Górnych Mirosława Dużego.
Kandydatem Ruchu Autonomii Śląska ma być Paweł Polok, syn nieżyjącego już aktora Józefa Poloka. Jednym z dwóch niezależnych kandydatów zamierza być Józef Makosz. Makosz był prezydentem tego miasta w latach 1990-1998, na początku lat 80. współtworzył miejscowe struktury Solidarności.
Drugim kandydatem niezależnym chce być dyrektor zarządzający rybnickiego Centrum Rozwoju Inicjatyw Społecznych CRIS Piotr Masłowski.

A

Aeger

Guest
Piecha wygra.

Janusz Korwin-Mikke nie wygra. Jak może wygrać, skoro wszechobecna razwiedka cały czas nie dopuszcza go do władzy? Jeżeli cudem zostanie senatorem, będzie jasne że kłamał cały czas, aby tylko zarobić na idei. Takie moje zdanie.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ja nawet nie jestem przekonany, czy chcę aby Korwin wygrał, bo nie zrobi w senacie żadnej różnicy, za to bardzo prawdopodobne, że palnie w tv coś głupiego, a czy się nam to podoba czy nie, to jest on twarzą polskich wolnościowców i wszystkie jego wpadki jeszcze bardziej zniechęcają zwykły lud do czegokolwiek mniej komuszego.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Ja tam kibicuję JKM-owi i już. Niech wygra. A co do "palenia JKM-owych głupot" to już nieraz się wypowiadałem, że po wyborach niech gada co chce, nawet niech przegina, niech wkurwia głupoli, ale przed wyborami niech się pilnuje i niech nie drażni tych co go wspierają.

Caleb

The Chosen
511
271
Wczoraj w saloniku prasowym przejrzałem najnowszy numer "Uważam Rze", gdzie w swoim felietonie znowu porusza (wraca do tego co już powiedział) kwestię osób niepełnosprawnych, czy też inwalidów (co akcentuje). Zatem marnie to widzę. Ale pomimo wielu różnic światopoglądowych, w kwestii wyborów życzę mu jak najlepiej.

M

Matrix

Guest
no mie
Wczoraj w saloniku prasowym przejrzałem najnowszy numer "Uważam Rze", gdzie w swoim felietonie znowu porusza (wraca do tego co już powiedział) kwestię osób niepełnosprawnych, czy też inwalidów (co akcentuje). Zatem marnie to widzę. Ale pomimo wielu różnic światopoglądowych, w kwestii wyborów życzę mu jak najlepiej.
Ale miejsce w parlamencie należy mu się jak psu buda, jest jedynym znanym w całym kraju przywódcą środowiska libertariańskiego.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
jest jedynym znanym w całym kraju przywódcą środowiska libertariańskiego.

144.png
217.png

648
1 214
Nie sondzę. Wcześniej, za Korwina, zostanie wysłana przez samego Krula w kosmos za zasługi dla środowiska libertariańskiego. Kto wie, może nawet dostąpi zaszczytu wspólnego lotu z Panem Januszem? Tych co już łapią się za głowę na myśl kosztów - uspokajam: wpływy z podatków ze sprzedaży Big Maców, będą już wtedy na tyle duże, że nie ma co się martwić. Poza tym, misja zostanie przeprowadzona metodą chałupniczą, a jej łączny koszt, czyli budowa lateksowego balonika, wyniesie zaledwie 2 tys. polskich korwinowych.

Ale poważnie. Ja uważam, że szanse na zwycięstwo Korwin ma. Sondaże już mu dają 20%, a co dopiero, gdy ogłosi, że
jego głównym celem w roli Korwina-Senatora, będzie zastąpienie Paraolimpiady - Korwiniadą...

648
1 214
W skali ogólnokrajowej poparcie rośnie, KNP wchodzi do sejmu a TVN strzela sobie w stopę:
http://www.wykop.pl/ramka/1436345/tvn-wstajesz-i-wiesz/
KNP wchodzi do sejmu, bo zdobyło 5% w sondażu poparcia do parlamentu europejskiego. Seems legit. W końcu, nie ma rzeczy niemożliwych dla Krula Polski.

A, dobra, więcej jednak nie trolluję. Tak na prawdę, ja Pana Janusza bardzo lubię. Mi jego wypowiedzi w ogóle nie przeszkadzają. Są trafne, śmieszne i dosadne. Czyli takie jakie mają być. A, że się nie podobają ruchanym redaktorkom i ludziom z telewizorami zamiast mózgów, to jeszcze lepiej.

Do góry Bottom