Jakimi kurierami ślecie paczki za granice?

nonPResident

New Member
3
0
Witam ostatnio bardzo dużo nieciekawych przygód miałem z kurierami a niestety mam sporo paczek do wysłania. Często kurier zlewał mnie oraz klientów, np. nawet nie dzwonił a na stronie z trackingiem wyświetlała się informacja o tym że mnie rzekomo nie zastał i że zostawił awizo (którego na oczy nie zobaczyłem). Bardzo proszę o opinię (zalezy mi na profesjonalizmie i w mniejszym stopniu na cenie). Być może dyskusja zaowocuje jakimiś ciekawymi wnioskami i pomoże komuś. Pozdro

Bart Es

Member
80
6
Korzystałem jako nadawca z DPD, DHL, jak odbiorca z chyba wszystkich firm, które są na rynku. Jedyną firmę, którą radze omijać jak najszerszym łukiem jest K-EX czyli dawny Kolporter. W porównaniu z K-EX'em poczta polska świadczy mega profesjonalnie swoje usługi. Często się zdarza, że paczka kurierska K-EX'em idzie tydzień czasu, a o obsłudze to wogóle lepiej nie wspominać. Ostatnio natomiast mega zaimponował mi DHL. Przesyłka została odebrana od nadawcy w Birmingham jednego dnia o godzinie 15:00, a u mnie była następnego o godzinie 14:50.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
na europe przeważnie gls do niemiec 2 dni inne kraje 3. czasem jak taniej wychodzi to dpd...

a ostatnio z braku alternatyw wysłałem do usa pocztą polską i do pensylwanii szła 11 dni a do illinois 9... całkiem niezły czas...

OP
OP
N

nonPResident

New Member
3
0
Witam z DPD akurat nie skorzystam bo już się zdążyłem przejechać :( Mam nadzieję ze tylko ja ale jednak podziękuję.
Poszedłem za waszymi radami i wybrałem UPS chociaż DHL też bardzo dobra (o tych firmach praktycznie są nieskazitelne opinie :)) ale też znalazlem ciekawa opcje której wczesniej nie znałem - pośrednicy usług. Nie wiem czy kogos to interesuje ale w skrócie powiem że ta sama jakość tylko nawet 2x taniej można wysłać. tylko 1 rzecz - zwróćcie uwage na to czy posrednik to nie jakas sciema i czy np. ludzi ma swoich do nadzoru wysylek (inaczej moga byc problemy a tego chyba kazde chce uniknac :)). Posredników jest mnóstwo, konkurencja ogromna wiec jest w cym wybierac (mnóstwo firm znalazlem). Teraz przetestuję tych o których najlepsze opinie znalazlem i dam znac jak wyszło :) Dzięki za info w sumie natrafniejsze bo ciężko coś znaleźć ciekawego na necie o przesyłkach (a szkoda bo jednak ważny temat). Pozdro

K

Kokosanka1985

Guest
Ja zawsze przed wysłaniem paczki zaglądam na globport.com - wpisuję tam wymiary paczki i mam wyliczoną cenę. Polecam :)

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
http://globport.com/pl/
"Program współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Dotacje na innowacje - Inwestujemy w Waszą przyszłość."

UE nie dość, że wprowadza socjalizm i robi macę z krwią libertariańskich dzieci, to jeszcze produkuje jebanych spamerów.

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Nie wiem czy temat zdechł czy ożył, ale ostatnio potrzebowałem tanio wysłać paczkę do UE i znalazłem małego pośrednika - paczka4u (nie mylić z pack4you!) jeśli nie liczyć Niemiec, Czech i Słowacji to mają chyba najtańsze ceny na rynku, są to pełne ceny z Vatem, opłatą drogową i ubezpieczeniem. Wszystko bezproblemowo więc polecam.
Do paczek zawierających tylko książki gazety i płyty najlepsza jest zwykła poczta i przesyłka "Worek specjalny M"

Ostatnia edycja:
R

Ronbill

Guest
Wysyłam przesyłki tylko busem Są najszybciej .Mam jeden bus,który zawsze bierze 150zl-czy przesyłka ma 50kg czy to jest tylko list cena zawsze jest ta sama .To mi odpowiada.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
na terenie łunii wysyłałem przez pack4u, a do rosji usa czy australii normalnie przez pp...
wszystko dochodziło i to w całkiem niezłym czasie

Do góry Bottom