Jakie macie rozrywki ostatnio?

A

Anonymous

Guest
Było już parę tematów o różnych serialach, grach, książkach i muzyce. Ale brakuje jakiegoś tematu zbiorczego. Chodzi mi o temat w którym będziemy sobie polecali różne rozrywki, by się nam nie nudziło. Mam na myśli rozrywki za pomocą komputera, ale mogą być też inne. Ja np. oglądam teraz IT Crowd i myślę by pobrać jakiś emulator PSXa i pocisnąć w starsze tytuły, bo nudzi mi się jak cholera i sam za bardzo nie wiem, na co mam ochotę. Gry od jakiegoś czasu są coraz droższe( wraz z DLC), coraz krótsze, coraz bardziej nastawione na multiplayer( ja gram wyłącznie w singiel i może raz na rok odpalę jakieś multi) i z coraz większą ilością durnych zabezpieczeń. A co do rynku ebooków, to ich ceny są chore.

http://www.forevergeek.com/2011/01/the- ... -you-need/ - w 2011 wychodzi "Atlas Zbuntowany", mam nadzieje, że nie będzie to romansidło.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Szukanie inwestorów i pracy. Zastanawianie się nad sensem życia. Zadłużanie się. :)

Shemyazz

New Member
500
38
Sesja, nakładanie powłok galwanicznych, naparowywanie próżniowe, sposoby wytwarzania MEMS'ów i wytrzymałość materiałów :D.

Czasem pogram w Warcrafta 3 przez neta, albo poczytam coś (ostatnio 120 dni sodomy de sade'a, ale cos idzie mi to jak krew z nosa.

OP
OP
A

Anonymous

Guest
Sodoma jest pisana ówczesnym, nudnym językiem. Ale niektóre opisy są świetne i mocne i warto dla nich czytać tą powieść.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Shemyazz napisał:
Sesja, nakładanie powłok galwanicznych, naparowywanie próżniowe, sposoby wytwarzania MEMS'ów i wytrzymałość materiałów :D.

Czasem pogram w Warcrafta 3 przez neta, albo poczytam coś (ostatnio 120 dni sodomy de sade'a, ale cos idzie mi to jak krew z nosa.

Jakie powłoki nakładasz ? galwaniczne srebro ? Coś z HVOF ?

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Czytam Szwejka. Doskonała odtrutka na etatyzm na tle zdychającej CK-monarchii.

Tosiabunio: masz już jakieś wnioski co do sensu? :)

s00lis

Member
211
5
Uczę się grać w go - polecam wszystkim, świetnie rozwija myślenie.
Poza tym dopieszczam sobie swojego Arch Linuxa. W życiu bym nie powiedział, że jestem tak wybrednym człowiekiem, szczególnie gdy idzie o kolory w konsoli.
Ostatnio po przeczytaniu jednego wątku na forum postanowiłem przypomnieć sobie fallouta.
Jeśli chodzi o książki, to na biurku właśnie leży "Cryptonomicon" Stephensona i "Państwo - nasz wróg" Nocka.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
tosiabunio napisał:
Szukanie inwestorów i pracy. Zastanawianie się nad sensem życia. Zadłużanie się. :)

u mnie to samo, poza inwestorem i rozmyślaniem nad sensem życia... szczególnie zadłużanie nieźle mi wychodzi
2 tygodnie temu grałem w filmie sowieckiego podoficera hehehe

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Uczę się grać w go - polecam wszystkim, świetnie rozwija myślenie.
Próbowałem. Nie mogłem przejść etapu, w którym rozwalało mnie AI.
Ostatnio próbuję multiplayera w Wesnoth, taka darmowa turówka. Myśleć trzeba podobnie, ale gra bardziej przypomina bitwę niż go czy nawet szachy i dla człowieka jest mniej abstrakcyjna.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Ostatnio też dokładam książki do kolejki "do przeczytania" mam już ponad pół półki, nie wiem kiedy to wszytko przeczytam, mógłby się ktoś zlitować nad niewidomymi i wydać przynajmniej całego Reynoldsa, Ashera, Asimova na mp3 :/

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
tosiabunio napisał:
Że nie ma sensu :)

W jakimś filmie Woody Allen dochodzi po ostrym kryzysie do wniosku: no i co z tego, że życie nie ma sensu, skoro mogę obejrzeć sobie w kinie komedię z Groucho Marxem :)

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Ale mnie brak sensu nie przeszkadza specjalnie. Nie potrzebuję go.

Do góry Bottom