Frosty2
Wincej socjalu, wincej!
- 376
- 212
Nie chcę żadnych reklam i nie chcę podawać numeru telefonu czy maila, jakieś sugestie?
Biorąc pod uwagę, że większość komunikatorów opiera się teraz o smartfony to chyba staje się znikomym problemem, ale nie wiem. AstraChat jest już chyba niewspierany (ostatnie aktualizacje na telefonach z początku 2019)P2P ma tą wadę że nie zobaczysz wiadomości w czasie gdy cie nie ma.
Ten Jami to całkiem przyzwoity, właśnie o to chodziłoJami (ten będzie chyba najlepszy, biorąc pod uwagę to co piszesz)
Session (większe ograniczenia wynikające z anonimowego routingu, brak rozmów audio i mały rozmiar plików)
Może jeszcze ewentualnie Briar (jw + jest tylko mobilny, ale chyba istnieje nieoficjalna możliwość uruchomienia go na Linuxie) albo Status
Biorąc pod uwagę, że większość komunikatorów opiera się teraz o smartfony to chyba staje się znikomym problemem, ale nie wiem. AstraChat jest już chyba niewspierany (ostatnie aktualizacje na telefonach z początku 2019)
no i co to zmienia? Transfer danych rozpuszcza baterie jak m&m's. Nie wspominajac o tym ze niektore gry wyswietlaja reklamy i sobie starsi ludzie wifi tez moga wylaczyc.Biorąc pod uwagę, że większość komunikatorów opiera się teraz o smartfony to chyba staje się znikomym problemem, ale nie wiem.
Choć w sumie to ostatecznie nie wiem co w nim jest skomplikowanego, szczególnie jeśli użyjesz sieci typu pirc.pl gdzie jest zachowywana historia na kanale przez tydzień, 100 ostatnich wiadomości lub tilde.chat ktory pozwala przesylac obrazki w HTTP przez DCC. Albo nawet, użyć convos.chat który przy pomocy jitsi dodaje rozmowy audio/video i jest w zasadzie 1:1 podróbką discordaIRC jest trochę za skomplikowany
Bzdura. A Bitmessage to co?P2P ma tą wadę że nie zobaczysz wiadomości w czasie gdy cie nie ma.
Jami pokazuje dostępność użytkownika, a nie urządzenia. Do tego dostępność/niedostępność działa z opóźnieniem.Ten Jami jednak nie jest taki dobry pokazuje, że ktoś jest dostępny w czasie jak ma wyłączony komputer...
a bitmessage to blockchain, czyli to tak jakbys uzywal usenet.A Bitmessage to co?
no mobilna wersja atox wciąż nie ma Audio/VideoI są coraz lepsze, bo są intensywnie rozwijane.
Zła analogia.a bitmessage to blockchain, czyli to tak jakbys uzywal usenet.
Tak. Dlatego należy używać TRIfA.no mobilna wersja atox wciąż nie ma Audio/Video![]()