Jak libertarianie rozwiążą problem cyborgów?

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Pomijam już fakt, że gość w okularach to żaden cyborg (mam okulary, więc jestę cyborgię), ale coś trzeba z tym zrobić. Proponują częściowo wolnościowe rozwiązanie, ale pewnie na tym się nie skończy:

About the stop the cyborgs movement

Avx

Active Member
831
186
Nie widzę powodu by robić cokolwiek z rzeczą, która jest dobrowolna i którą można w każdej chwili ściągnąć.
A będąc w miejscu publicznym liczę się z obserwacją zawsze.

Dyskretne nagrywanie to broń bardzo obosieczna, naprawdę. Niektóre psy i urzędasy też będą miały ciężki czas przed sobą... ^

Would you have even considered wearing a hidden spy camera or recorded other peoples conversions a few years ago?

W obecności rządowych/kolaborantów ? Certainly

zygfryd

Active Member
241
48
Ja np nie widzę problemu w tym, że każdy punkt w lokalu obserwują dajmy na to 3 kamery. Ważne, że cały zapis siedzi w blaszaku na zapleczu i po miesiącu zostanie nadpisany.
Co do google glass nie miałbym nic przeciwko gdyby wszystkie obliczenia odbywały się na telefonie posiadacza, ale tak dobrze nie będzie.
Google dostanie niewyobrażalne ilości danych. To co posiada aktualnie facebook, a nawet więcej, nawet bez twojej zgody.
Google: poinformuj mnie gdy mój znajomy pojawi się w kadrze.
Skąd znam tą osobę ?

Oczywiście służby będą miały dostęp do pełnych możliwości generowania zapytań kto, gdzie, kiedy.
To, że ty wyrzucisz telefon nic ci nie da.

D

Deleted member 427

Guest
W akapie cyborgi zbuntują się przeciwko ludziom i Skynet zawładnie światem, wysyłając żydów do gazu.

A

Aeger

Guest
Mi nawet te Google Glass nie przeszkadzają. Co po niektórzy mają lekką paranoję nt. żydów i Skynetu.

• Like
Reactions: Avx

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
A jak trzeba będzie to wykopiemy Techno-Centrum do metasfery! (rozgląda się czy ktoś czytał cykl Hyperion XD)

Do góry Bottom