INFO: Obywatele 15 amerykańskich stanów podpisali petycję do prezydenta Baraka Obamy o wystąpienie z

Norden

Well-Known Member
723
901
Obywatele 15 amerykańskich stanów podpisali petycję do prezydenta Baraka Obamy o wystąpienie z USA i stworzenie własnego rządu.

W inicjatywie wzięły udział stany Luizjana, Teksas, Montana, Północna Dakota, Indiana, Missisipi, Kentucky, Północna Karolina, Alabama, Floryda, Georgia, New Jersey, Kolorado, Oregon i Nowy Jork. Petycja została złożona 10 listopada 2012 r. Najwięcej podpisów zebrali aktywiści z Luizjany, bo aż 7358. Kolejne były Teksas (3771), Alabama (834) oraz Północna Karolina (792).

Ktoś ma coś więcej na ten temat? Jeżeli podpisy pochodzą od "zwykłych osób" dużo to nie da :)

D

decha_131

Guest
7 tys. głosów w takiej Luizjanie to pryszcz. A co dopiero w innych stanach.
Tak USA upadnie.

D

Deleted member 427

Guest
Przynajmniej jest mały szum w mediach ;)

Texas: 60,702
Louisiana: 26,405
Florida: 18,088
Georgia: 16,911
Alabama: 17,136
Tennessee: 16,641
North Carolina: 15,764
South Carolina: 13,292
South Carolina (2nd Petition): 10,075
Mississippi: 11,226
Arkansas: 12,735
Kentucky: 11,138
Oklahoma: 9,729
Arizona: 9,932

confederacy-votes-for-romney.jpg

OP
OP
Norden

Norden

Well-Known Member
723
901
Już 700k podpisów w tym ponad 90k z Teksasu. W stanach Alabama, Floryda, Georgia, Luizjana, Północna Carolina, Tennessee i w Teksasie przekroczono wymagany próg 25k podpisów.
Chociaż co to da? U nas 1.5 mln podpisów zamieciono pod dywan (emerytury) :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
mało tych podpisów, w większości stanów mniej niż 1% ludności...
Za mało, by się oderwać ale wystarczająco dużo, by idea była dyskutowana poważnie i by władza się wystraszyła. Ja pamiętam jakie emocje wzbudziły powstanie Ruchu Autonomii Śląska i próba rejestracji Związku Ludności Narodowości Śląskiej. Niektórzy srali w gacie... a przecież podpisów było znacznie mniej.

Mirasz

Member
105
24
Cały aparat przymusu podporządkowany jest prawu federalnemu. Konstytucja jest martwa.
Ponadto łatwo zorganizować podpisy i wiece poparcia przeciw secesji i z takim mandatem zrobić co trzeba, żeby ukręcić łeb sprawie.
Nie ma mowy o secesji.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Ponadto łatwo zorganizować podpisy i wiece poparcia przeciw secesji i...
...i temat wtedy będzie na topie. Liczba zwolenników secesji może rosnąć. Każdy niezadowolony w secesji będzie widział rozwiązanie. Pojawią się książki o zaletach secesji. Wielu wojskowych, czy policjantów kupi temat. Po 15-40 latach mamy rzeczywisty rozpad. Każdego państwa.

M

MichalD

Guest
@kr2y510 , jesteś zwolennikiem R.A.Ś ?Robi ci różnicę, czy państwo jest centralne czy lokalne? ;)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Oczywiście, że robi. Im większa decentralizacja władzy tym lepiej. Głosowałem na RAŚ gdy mi się jeszcze chciało głosować. Głosowałem w referendum przeciwko unii.

Do góry Bottom